Použití LIDARu na koptéře?

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Použití LIDARu na koptéře?

#16 Příspěvek od Ancistrus01 »

azrael píše:Len tak na okraj. Lidar pre navigaciu od 3drobotics je v priprave a pixhawk ako taky umoznuje ulozit na sd kartu vyskovy profil terenu pre navigaciu, ale zatial len pre lietadla (arduplane).

Arducopter to dostane ve verzi 3.3 a ano LIDAR je na 3DR store jak v normální verzi, tak ve verzi LITE. Lite je za cenu 100$ a teď nevím jestli ten normální za 1000 nebo 10 000 $

Samozřejmě v předprodeji :)
HonzaS

#17 Příspěvek od HonzaS »

Troll píše:Ale ano, zmizí. :( Zůstane jenom pár divných co se odlišují a málokdo chápe proč ( jako třeba já :lol: ) Jen se podívej kolik lidí lítá coptery ručně jenom se základní stabilizací a kolik používá různé nadstavbové režimy. Jakmile dáš lidem možnost zvyknout si na něco lepšího, nikdo se k obtížnějšímu nevrátí. Kolik lidí v autě umí správně brzdit když je tam ABS? Kolik lidí co má v autě automat ( dobrý) si příště koupí manuální převodovku ?

To je řečí pořád :-) Já lítám s A2kou, lítal jsem Wookonga, a tak, stejně si kupuju multiwii na blbnutí s copterou, která poletí jen na gyra. Žádný srovnávání do vodorovné polohy, žádný GPS hold. Kritizoval jsem to i v recenzích Galaxy Visitorů 2 a 3, že tam opravdu manuální režim prostě chybí, a ten co se za "bez akcelerometrů" prohlašuje stejně nefunguje zdaleka tak dobře, jako třeba na DJI nebo Blade QX copterech.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
radevica

#18 Příspěvek od radevica »

Ancistrus01 píše:
Arducopter to dostane ve verzi 3.3 a ano LIDAR je na 3DR store jak v normální verzi, tak ve verzi LITE. Lite je za cenu 100$ a teď nevím jestli ten normální za 1000 nebo 10 000 $

To je pěkné - cena, hmotnost, spotřeba...Ovšem je to trochu z jiného soudku, než o čem byla řeč. Ale je to taky LIDAR, to je fakt, protože LIDAR není určité zařízení, je to metoda, způsob měření vzdálenosti (na základě měření času letu paprsku "tam a zpět"). Nejvíc tady byla řeč o spojitých 3D datech, ve všech směrech a digitálním modelu terénu. To co je na 3DR je velmi zajímavý a miniaturní dálkoměr, každopádně ale jedno-bodový. Takže když copter poveze jeden takový LIDAR, nenarazí do budovy, nebo do terénu, apod, prostě do něčeho velkého, ale dráty, sloupy a všechno ostatní co není plošné, nebo má prudké změny tvaru nezachytí. Což teprve objekty s problémovou odrazivostí (moc velkou, nebo moc malou). Pro zpřesnění výšky je to třeba ideální. Vzhledem k ceně určitě moc zajímavé, ale extrémně řečeno - na to abychom zavezli copteru do lesa, zapnuli a ona si skenovala okolí a samostatně a bez šrámů našla cestu ven, to zatím není :-)))
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“