T9x ano či ne

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
MartyTorx

Re: Letadlo pro středně pokročilého

#16 Příspěvek od MartyTorx »

Chlummik píše:Já vám kuci nevím koukam na forum tady i za hranice a všude se najde sekce Turnigy 9x kde sou lidi rozděleni na zástupce a odmítače. každopádně díky ceně sou rozšířený hojně po celem světě a o jeho spolehlivosti se dá spekulovat. Nevím jestli je problém právě v těch modulech a origo příjmačích a rozhodně to ani na svých letadlech nehodlám testovat. ono totiž když vezmu v potaz pořizovací cenu třeba vlajkove lodi od Hitecu Aurora 10tis. tak pořád nejsem na ceně letadla který na to rádio pověsim a pokaždé když bezpečně přistanu na zemi mužu si opakovat ještě že mam kvalitní rádio.

A jestli to má být nějaké rádio dobré třeba do začátku na EPP atd.. tak tomu musím říct taky ne. do budoucna stejně budeš chtít nejakou spolehlivou mašinu a jako začátešník rozhodně 9 kanalů nepotřebuješ. ve chvíly kdy si koupíš jiné tak si vyhodil peníze za TGY 9x.

Já za sebe můžu říci, od začátku lítám na Hitecu a nikdy sem na rádio nespadl ani nikdo koho znam na radio nespadl "ťuk, ťuk" (krom DX6 kvuli špatně vyřešenému napájení a TGY9x) jednou ještě na 35Mhz sem měl problem s dosahem u Diablotina kdy mi několikrat posobě ve větší vzdalenosti vypadlo řízení okamžitě sem doplachtil na zem a hledal problem (těsně u příjmače zlomená anténa).

můj osobní názor je že TGY9x je drahá 1500 pořizovačka, 500 podsvícení + montáž, modul + přímač (cenu neznam tak cca 1000) + přehrát firmaware a seš na 3,5k. svyho byvaliho optica sem kupoval za 3700 a treba dnes MZ-12 (graupner) stojí 3800. Jistě někdo by mohl namítat že TGY má 9 kanálů ale nato zase odpovím, naco. na většinu letadel ti s přehledem stačí 6 a ať se schvaně přihlásí ten kdo zvedne maketu za 30tis na TGY9X?

Takový je můj názor na tuto "supr vysilačku za bezkonkurenční cenu".

Tohle je jako bych to psal já :)

S tím naprosto souhlasím. Uplně přesný, trefný, rozumný názor, z mého pohledu. Ano, nakonec není zas tak levná...
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.
Atto

Re: T9x ano či ne

#17 Příspěvek od Atto »

No a ja by som to tak isto nenapísal.
S mnohými vecami nesúhlasím.
Podľa mňa je to trochu tendenčný (proHitecovský) názor.

To, čo napísal Jozefbb, je totálny nezmysel.

Zasvätený názor tu napísal Coro.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jozefbb »

Ma to ale jeden hacik, ze ak to niekto, kupi za 50€ a postupne to zacne vylepsovat, vymenou napr. Potenciometrov , podsvietenie atd. ,tak nakoniec skonci na 150€, a za tie peniaze sa uz ozaj da kupit aj nieco lepsie , nakoniec to uz otvoril tolkokrat, ze mu uz nedrzia ani skrutky na dekloch, to su take pionierske casy zpred 40 rokov, ked bol vsetkeho nedostatok, tu cesta neviedie, iba ak sa chce niekto zdokonalit v spajkovani, alebo ho to bavi
MartyTorx

#19 Příspěvek od MartyTorx »

coro píše:Ak ale niekto napíše že nejaký hitec alebo spektrum sú spoľahlivejšie, musím sa smiať pretože tam sú problémy horšie, lebo tam si nestačí priletovať odpadnutý káblik keď chyba je niekde v čipe úplne v základe.

Ale nie je to vysielač pre 10 kilové modely, to zas prrr. Možno práve preto že raz skončí životnosť tých poťákov, raz po čase, ktorý sa nedá odhadnúť, to zablbne a potom to síce stačí opraviť či vymeniť, ale model zrejme bude pod zemou.
To je ale o akejsi primeranosti ceny a nebezpečnosti modelu k použitému riadeniu.

Jo, kámoš měl problém s pot. již po třech měsících :) A teď se bojí, má T9x 10 měsíců. Rekamace? Sporadicky se vyskytující závada se blbě reklamuje.

Hitec je jinde než T9x, zkus si jen jak chodí právě ty potenciometry, porovnej to na vlastní kůži.
A možná jsou problémy na Hitecu, ale nepadají mu letadla.

Nechápu, jak někdo může takový nakonec předražený krám vychvalovat a ještě si ho koupit. Neříkám, že Hitec je Mercedes, ale podívej se kolem sebe na letišti kolik chlapů, třeba u nás to vidím, líta velké spalováky se "starým" Opticem 6-tkou, ve kterém předtím byl FM modul a teď tam mají modul na 2,4GHz. Léta jim to mnoho let bez problému, nic nespadlo, potenciometry fungují.

Řekl jsem dost, svůj názor. A modifikujte a zkoušejte si svoji T9x jak chcete, hlavně ji věřte.

Je to jen na Vás, až Vám zase něco ulítne, tak už sem radši ale nepište, protože pak to vypadá, že T9x není úplně kvalitní, tak ať si to nekazíte sami sobě. Nevím o tom, že by někomu něco na Hitecu spadlo, možná se vyskytne nějaký problém, ale není to pád letadla.
Zaplavujete se sami vědomě takovýmto zbožím. Mám osobní zkušenost díky kamarádovi.
Mám i mail od prodejce v cz, kde mi píše, že problém s potenciometry byl, ale už je to lepší, lepší?!
Tohle zboží není pro mě dost dobré, pokud Vám vyhovuje, je to na Vás.

Velká .

P.S.: to přirovnání od torm je naprosto nevhodné, ale zase je to každého rozum, takže pokud si někdo myslí, že do levného (EPP) mu stačí "levný"...

Nemá cenu se o tom tady dál z moji strany bavit, v tomto problému nelze najít shodu.
MartyTorx

#20 Příspěvek od MartyTorx »

jozefbb píše:Ma to ale jeden hacik, ze ak to niekto, kupi za 50€ a postupne to zacne vylepsovat, vymenou napr. Potenciometrov , podsvietenie atd. ,tak nakoniec skonci na 150€, a za tie peniaze sa uz ozaj da kupit aj nieco lepsie , nakoniec to uz otvoril tolkokrat, ze mu uz nedrzia ani skrutky na dekloch, to su take pionierske casy zpred 40 rokov, ked bol vsetkeho nedostatok, tu cesta neviedie, iba ak sa chce niekto zdokonalit v spajkovani, alebo ho to bavi

Přesně
Atto

#21 Příspěvek od Atto »

Mal som Futabu.
Po nejakom čase (rok dva) sa vybehal potenciometer krídeliek.
Mám T9X už štyri roky. Zatiaľ sa nič nevybehalo.

Práve včera som z modelu vetroňa vyťahoval smerovkové servo (Futaba) kvôli vybehanému potenciometru.

Mám tieto náklady tiež prirátavať k cene vysielača, či serva? K akým sumám dôjdem?

Vyjde sumár ceny Futaby (pri takmer rovnakých problémoch) taký istý ako sumár T9X?

Sotva.
coro

#22 Příspěvek od coro »

ok, a dá sa to ešte tak povedať že doba prvotného vývoja už skončila a akcia s rozdávaním síce trochu šmejdového ale funkčného hardware už je preč.
Dnes T9x pokiaľ viem už nekúpite.
Narýchlo som pozrel FlySky a cena len tesne pod 100 mi nepripadá zaujímavá, keď taranis je za 150. T9x bola zajímavá pri cene 50 (a stále je, 16 kanál na loďku a na EPP... aj z bazaru).

Takže dnes sa môžme baviť o FrSky Taranis. Tam to viedlo a je to tu...
Ešte stále je to lacné rádio ale je úplne "inde" než nejaký.. hitec, keď už tu má takého zástancu tak nech podpichnem.. a počkám na porovnanie. :)
MartyTorx

#23 Příspěvek od MartyTorx »

coro píše:ok, a dá sa to ešte tak povedať že doba prvotného vývoja už skončila a akcia s rozdávaním síce trochu šmejdového ale funkčného hardware už je preč.
Dnes T9x pokiaľ viem už nekúpite.
Narýchlo som pozrel FlySky a cena len tesne pod 100 mi nepripadá zaujímavá, keď taranis je za 150. T9x bola zajímavá pri cene 50 (a stále je, 16 kanál na loďku a na EPP... aj z bazaru).

Takže dnes sa môžme baviť o FrSky Taranis. Tam to viedlo a je to tu...
Ešte stále je to lacné rádio ale je úplne "inde" než nejaký.. hitec, keď už tu má takého zástancu tak nech podpichnem.. a počkám na porovnanie. :)

coro, já už k tomu nemám co říct, každý má nějaký názor, nějakou zkušenost. Já to zase vidím přesně opačně, s tím které radio je úplně jinde.
Já ale viděl jak se řítí Gama k zemi a kamarád jak tančí na zemi a co z ní potom zbylo, takže proto mám T9x za to, za co ji mám. Druhý případ byl s Wildhawkem, to byl evidentně problém potenciometru. Není nic horšího, než když ti selže nebo blbne RC souprava. Takže každý ať si zvolí...
mab
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od mab »

MartyTorx píše:coro, já už k tomu nemám co říct, každý má nějaký názor, nějakou zkušenost. Já to zase vidím přesně opačně, s tím které radio je úplně jinde.
Já ale viděl jak se řítí Gama k zemi a kamarád jak tančí na zemi a co z ní potom zbylo, takže proto mám T9x za to, za co ji mám. Druhý případ byl s Wildhawkem, to byl evidentně problém potenciometru. Není nic horšího, než když ti selže nebo blbne RC souprava. Takže každý ať si zvolí...

Na tohle si založ téma a možná se budeš divit, co všechno se dá vidět řítit k zemi a na jaké druhy rádií :)

Taky jsem na vlastní oči viděl neovladatelného větroně (něco kolem dvou metrů) a kamaráda co marně kvedlal páčkami Aurory 9.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
mab
Kontaktovat uživatele:

Re: Letadlo pro středně pokročilého

#25 Příspěvek od mab »

Chlummik píše:můj osobní názor je že TGY9x je drahá 1500 pořizovačka, 500 podsvícení + montáž, modul + přímač (cenu neznam tak cca 1000) + přehrát firmaware a seš na 3,5k. svyho byvaliho optica sem kupoval za 3700 a treba dnes MZ-12 (graupner) stojí 3800. Jistě někdo by mohl namítat že TGY má 9 kanálů ale nato zase odpovím, naco. na většinu letadel ti s přehledem stačí 6 a ať se schvaně přihlásí ten kdo zvedne maketu za 30tis na TGY9X?

Njn nic o tom nevíš, ale hlavně něco napsat.
Dnes koupíš T9x s originál modulem, fw opentx a jedním osmikanálovým přijímačem za 2900Kč.
A máš v tom i dvouletou záruku.
Každý další přijímač 380Kč (nebo z ciziny ještě méně cca300)

Chlummik píše:Jistě někdo by mohl namítat že TGY má 9 kanálů ale nato zase odpovím, naco. na většinu letadel ti s přehledem stačí 6 a ať se schvaně přihlásí ten kdo zvedne maketu za 30tis na TGY9X?

kdejaký elektrovětroň potřebuje 7kanálů a taky se hodí letové režimy, crow mix a další vychytávky.

Maketu za 30tis jsem s T9x nelétal, ale dvě sezony s Pike Perfect ET naprosto bez problémů a to jsem s ním létal určitě podstatně dál a v horších podmínkách než se létá s maketou (sezonu předtím bubliny taky)
x9d, x-lite pro a pár poletuch
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od RCStudio »

Muj nazor na T9x je ten ze je to radio pro zacinajici, weekendove modelare co se radi vrtaji v elektronice.
Mel jsem T9x, nainstalovat DHT FrSky modul, modul reci, programovaci konektor, telemetrii, jinou antenu, lipo baterii, podsviceni a mel jsem vystarano.
Nicmene me kvalita zpracovani komponent moc neoslovila a velmy me mrzelo, ze jsem objevil kulicky cinu na desce ktere se muzou kdykoli utrhnout.
Ale ce by clovek cekal od 50USD radia, tak jsem to bral, co slo upravil, vylepsil a dokoupil.
Cena se samozrejme vysplhala na nejakych 150USD...
Ale letalo to a stacilo na zacatky urcite a nekteri kolem me ji maji stale ....
Podotykam ze pred lety jsem mej Hiteca a kdyz jsem se pred cca 3 roku vracel k modelareni padla prave volba na tuto vysilacku.

Nyni ziju uz pres rok s Taranisem, ktery bych oznacil jako logicky postup k dobre funkcni platforme diky mnozstvi senzoru, prijimacu a celemu systemu jak funguje.
Pri pohledu zpet bych rekl, ze jsem mohl usetrit hodne casu praci na T9x ale kdyz to nekoho bavi :)

Co se tyce X9R Pro bych zde s dovolenim zverejnul video RiMra

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WkOQODd-ZFY[/youtube]
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ddano007 »

Druider píše:Plánuji koupit vysílačku Turnigy x9, za tu cenu asi nic lepšího neseženu, nebo má někdo tip na
vysílačku s min 6 kanálama?

Dozvies sa tu len to, co si vedel: su ludia, ktori su s nou spokojni, su ludia, ktori ju zatracuju...
Ak chces co najlacnejsiu TX a rozumies sa elektrike, alebo mas niekoho spolahliveho, kto sa v elektrike vyzna a vie ti ju flashnut na OpenTX a skontrolovat, tak nevahaj a kludne do nej chod. Za tie peniaze nema konkurenciu.
Nevyhoda: ked zistis, ze chces telemetriu, tak mozes kupovat nove prijimace...
Vyhoda: Za lacny peniaz siroke moznosti a lacne RX.

AK si ochotny dat za TX 200Eur, chod do Taranis-a.
Nevyhoda: Trocha drahsia + drahsie prijimace.
Vyhoda: Telemetria, OpenTX.

Lietal som TG9x zo styri roky, ale je pravda, ze s FrSky modulom, pretoze som chcel D8R telemtricke prijimace.
Na Taranis som presiel, lebo mi pri niektorych zlozitejsich mixoch uz nestacila pamat.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od ddano007 »

janekx píše:Muj nazor na T9x je ten ze je to radio pro zacinajici, weekendove modelare co se radi vrtaji v elektronice.

Dovolim si trochu oponovat: na zaklad staci dokupit podsvietenie a flashnut OpenTX. Ziadne dalsie bastlenie netreba a cenovo to dneska ani nema vyznam.
Jasne, tiez v nej mam vibrator, telemetriu nadratovanu na procak atd., ale to by som uz dneska nerobil: Taranis to ma v zaklade a v konecnom dosledku aj ked to clovek spocita cca v rovnakej cene. Lenze ked som to bastlil, Taranis este nebol 8)
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od RCStudio »

Asi jsi mel na mysli TaranisB nebo Plusko, A se uz pres rok neprodava.
Jenomze jak si nekdo poridi T9x tak to vzdy vede k vylepsovani protoze to jde a je to preci mozne ;)
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
MarthiR

#30 Příspěvek od MarthiR »

Přesně tak, když už nic tak alespoň to podsvícení, baterku a konektory
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“