Malý stojánek na vrtačku (Dremel apod.) - vlastní výroba
Re: Malý stojánek na vrtačku (Dremel apod.)
Na to už bys potřeboval slušné strojní vybavení a asi by byly lepší kvalitní Al odlitky, aby to nevážilo půl metráku. 
Drondys píše:... řešení toho přesného posuvu. ...
Taky tam píšou o frézování; na to ambice ten můj stojánek nemá a mít nebude, není důvod.
Podívej se na ten PRX; až mi zase vrkne v kouli, udělám obdobnou malou tuhou frézku, ale teď ani náhodou :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Taky tam píšou o frézování; na to ambice ten můj stojánek nemá a mít nebude...
Dnes jsem vrtal malé dirky Dremelkou (300) na stojánku od Dremelu. Nepoužívám ho často, ale občas se hodí. Vzpomínám si, že původně nebyl seřízený přesně kolmo. Tak jsem ten otočný a zajišťovací segment seřídil, v té poloze provrtal a zajistil jedním šroubkem. Od té doby je vrtání kolmé a pohodlné. Říkal jsem si, kolikrát asi tak budu vrtat díry pod uhlem? Nejspíš vůbec. Ale není to nemožné. Proto si myslím, že na běžné vrtání Dremelkou je i ten plastový stojánek naprosto dostatečný.
Ale jsem hračička a pokukuju po tom Proxxoňáckém. Jediný důvod proč ho chci, je hezčí...
Ale jsem hračička a pokukuju po tom Proxxoňáckém. Jediný důvod proč ho chci, je hezčí...
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Mne sa ten proxxoňácký zdal moc drahý, tak som si vyrobil svoj.
Jano Bubeník
kurnja, nápad... použít vyřazený nádrh (výškoměr)... je tuhý, kolečko hore/dole má... tedy jen některý...
jyrry.webnode.cz
Mal som to"šťastie", že som zo zdravotných dôvodov posledných päť rokov robil v nástrojárni. Tam sa dalo nájsť veľa zauímavých vecí.

Jano Bubeník
To mi povídej...
Jeden známý, svého času ředitel místní fabriky, poučoval personalisty "První otázka jestli to je modelář. Pokud jo, hned vzít klacek a vypráskat pryč. Těm se všechno hodí a všechno seberou" ...

Jeden známý, svého času ředitel místní fabriky, poučoval personalisty "První otázka jestli to je modelář. Pokud jo, hned vzít klacek a vypráskat pryč. Těm se všechno hodí a všechno seberou" ...
jyrry.webnode.cz
Ja som to mal jednoduché. Keď sa u nás prechádzalo na normy ISO tak nastal strašný chaos. Polovicu vecí sme museli dať do šrotu. Mal som svojho času doma napr. štyri sady závitníkov M33 a niekolko vrtákov priemer 29. Bolo mi to ľúto vyhodiť. Po čase sa zistilo že sa to nemuselo vyhadzovať, tak som to vrátil. Jo a mal som doma aj mikrometer 475-500. Ktorý chlap by to bol schopný dať do šrotu?
Jano Bubeník
BUBI píše:... štyri sady závitníkov M33 a niekolko vrtákov priemer 29. ...
Ale pravda, jeden čas jsem byl zakoukaný do posuvky 2000mm ...
jyrry.webnode.cz
To by jsi Jirko ale tu posuvku pouzival na mereni vysky deti ne? Misto carek na futro:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
H1N1 píše:To by jsi Jirko ale tu posuvku pouzival na mereni vysky deti ne? Misto carek na futro:-)
My sme v tej nástrojárni mali aj štvormetrovú. Tam som źiadne modelárske využitie nenašiel.
Jano Bubeník
Proč ji používat?
Už jsem ji v představách viděl třeba nad postelema místo obligátních krajinek nebo samorostů
Už jsem ji v představách viděl třeba nad postelema místo obligátních krajinek nebo samorostů
jyrry.webnode.cz
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16