Útoky ptáků

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Útoky ptáků

#16 Příspěvek od Hoki »

jio píše:
blacklight píše:Jednou jsem létal kruhy i kolem padáčkáře a ten měl taky strach a snažil se rychle vyklidit pole.

Buď máš vyjímečně vyvinutý odhad vzdálenosti nebo tomu moc nerozumím.

A nebo to je hazardér. 8) 8) 8)
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Johnny »

petas píše:Já mám opačné zkušenosti...nedávno jsem proletěl s kombatem hejnem holubů a jednoho jsem sundal...šel dolů jako malina :lol: Myslim že skore je 1:1

jako totalne??? :) :) nebo jenom srazil??
Petr_rc

#18 Příspěvek od Petr_rc »

blacklight píše:Jednou jsem létal kruhy i kolem padáčkáře a ten měl taky strach a snažil se rychle vyklidit pole.

[/quote]

Až budeš viset na padáku a nějaký "machr" bude kolem poletovat tak budeš asi taky rychle vyklízet pole. Zvláštní druh zábavy...
sreklich1
Kontaktovat uživatele:

h

#19 Příspěvek od sreklich1 »

kdyz letam na chate z metrovim akrobatem tak se knemu pripoji odhadem 30vlastovek a letaji zanim nic mu zatim neudelali ale je to pekne asi si mysli ze je to vudce vlastovek je totioz nabarveny cerno sede :D
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Kabriolin »

No já jsem jednou našval s lodičkou (challenger-speed600) labuť...trochu mě pročísla dřevěné zábradlíčko a pak jsem ji natlačil do břehu :twisted: A co se týče útoků ptactva, tak je to spíš naopak.. oni se spalovákům vyhýbaj a obzvlášť těm obratným, které se špatně setřásaj :twisted:
Eddie

#21 Příspěvek od Eddie »

Když litam na louce za barakem se sagitou(epp samokřidlo) tak ptaci vyklízej vzdušný prostor. Skoušel jsem nahanět holuba i káně a vždy zbabele zdrhly za les. Možná je to zbarvenim černá se žlutými pruhy a roztocčená APC 8*6 SF neni nejtišší.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Eddie: No pokud jsi cerno zlute pruhovany, tak si asi mysli, ze je honi nejaka prerostla vosa s roztocenym zihadlem u zadku! :lol: :lol:
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Vigo »

Ve Vestci občas na druhém konci dráhy létají padáčkáři s vrtulí na zádech. Jednou jsem tam krotil Thuna a nějaký odvážlivec si to šněroval rovnou k nám. Moc radosti jsem zněho neměl protože jsem letadla měl plný ruce. Naštestí když viděl jak to upaluje tak odbzučel jinam. Docela se mi tenkrát ulevilo.

Jinak ve Vestci když je klid a termika tak tam lítá volavka. Je to takovej ukazatel termiky. Zatím ji nikdo nepřestoupal :) tedy ne s větroněm. Fascinuje mě jak vždy nasadí cca ve 100m a bez mávnutí křídel po několika minutách mizí jako tečka na nebi. Právě proto plánuju 3m větroně abych ji nasral :lol: :lol:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Vigo: Jen aby se nenasrala moc a neproklovla ti kridlo. Volavky maj celkem dlouhej a ostrej zobak... :wink:
dusi
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od dusi »

Na našem letišti se vyskytují dravci (zajímavé, letos sem je neviděl, zato spousty čápů) a jednou jeden zaútočil na Rival Short (1,5 m elektrovětroň). Roztočení motoru na pár vteřin a potřetí už sem měl pokoj.
Letos lítám skoro každý den (kromě tohoto týdne, ale to je jiný ASUS :) ) s depronovým elektrovětroněm, tak to by byl jiný sníh :twisted:
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
blacklight

#26 Příspěvek od blacklight »

jio píše:

Buď máš vyjímečně vyvinutý odhad vzdálenosti nebo tomu moc nerozumím.

Nevím co je na tom nesrozumitelného :D :D Prostě jak letí tak jsem kolem něho létal dokola ale ve vzdálenosti asi 150m , nevím jestli ve stejné rovině protože byl nademnou.

Ale o žádném hazardu nemůže být řeč.To jedině kdybych se kolem něho točil na poloměru 10m.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
jio

#27 Příspěvek od jio »

Pak máš asi opravdu vemi dobrý odhad vzdálenosti. Lepší než je obvyklé u většiny lidí. Já bych si to netroufl ani v náznaku.

a) když do toho člověka, co visí na tom kusu hadru vletím, tak to nemusí přežít
b) +- 150m v horizontále neumím dost dobře odhadnout protože k tomu musím připočíst dalších cca 100 až 200m.

Slyšel jsem osobně zpověď pilota vrtulníku KOMPRESS, který měl model asi 10m od sebe a směřoval mu do proudu vrtule a v té době se už viděl po smrti. Naštěstí se mu podařilo blaskově zareagovat a uhnul. Podle jeho slov se pilot modelu dušoval, že byl 200m od něho a nevěřil mu, že se s ním málem srazil!
blacklight

#28 Příspěvek od blacklight »

Tak já si myslím že 150m odhadneš úplně bez problémů , když byl ten parašutista téměř nademnou tak ho vlastně vidím jako bod a kolem něj se dalo bez problémů létat aniž bych ho ohrozil.Jediné co se v tomto postavení nedá odhadnout je výška.

Jiné by to bylo v případě že by byl v dálce ( stačilo by 100metrů) , pak už ten prostorový odhad není tak dobrý a určitě bych si nedovolil kolem něj létat.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Hoki »

blacklight píše:Tak já si myslím že 150m odhadneš úplně bez problémů , když byl ten parašutista téměř nademnou tak ho vlastně vidím jako bod a kolem něj se dalo bez problémů létat aniž bych ho ohrozil.Jediné co se v tomto postavení nedá odhadnout je výška.

Jiné by to bylo v případě že by byl v dálce ( stačilo by 100metrů) , pak už ten prostorový odhad není tak dobrý a určitě bych si nedovolil kolem něj létat.
Tak to jo, takhle by to šlo. Já myslel že byl v rovině bokem od tebe. Já na letišti lítal a pak jsem nalítl před věž řídícího a dělal tam přemety a souvraty. Bylo to tak kolem 500m ode mě a netroufl jsem si dělat více s 15ccm akrobatem. Pak jsem jim na věž volal a prý chybělo tak 100-150m abych byl před nima. Jak to lidské oko blbne :? :? :?
dusi
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od dusi »

Já měl možnost odhad vzdálenosti modelu od sebe nedávno ověřit. Vítr mě zanesl na opačný konec dráhy a ješte dál a když sem z výšky klesal a snažil se dostat co nejblíž k dráze, celkem dobře si pamatuji velikost modelu a jeho viditelnost.
Když jsem se s modelem vrátil k autu, tak sem pak změřil opět délku asfaltové dráhy, je to 500 m. A model byl dalších 100 m za dráhou.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“