nejvhodnější profil na VSO10 - 3m

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
PetaF

#16 Příspěvek od PetaF »

Použij profily řady HQ. Tlustej na kořen a hubenej na konec. Takhle to dělá Reichard a jeho velký makety lítaj moc pěkně. Tady to pár lidí má. Na svah,na vleky,na elektro. Ta E 205 není to nejlepší. Bude to lítat dobře,s malým negativem nezáludně,ale ta HQ sada bude prostě lepší.
PavelN

#17 Příspěvek od PavelN »

VSO-10 podle Farova plánu jsem postavil konstrukční včetně trupu cca před 8-mi lety a mám ji dodnes, jen jsem znova potáhnul křídla. Profil je tam Wortman.Nemám k tomu žádné výhrady. Startuju klasicky vlekem s běžcem, nikoli aerovlek. A ani s tim nejsou problémy. Při vyklopených křidélkách směrm dolu (něco jako vztlak.kl.) to letí pomaleji jak klasická V2 a to bez jakýchkoli náznaků pádu. Myslím, že s profilem dle plánu žádnou chybu neuděláš. Letovou hmotnost mám těsně pod 1600g. Jsem spokojen
Variace na Motorspatz (2,3m), VSO-10 (3m-Fara), Aeronca -10ccm, Symfonik -V2 (3m), VT-116 (3m-Fara),L-13 Blaník - výstavba a další..
http://aero1000.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“