DepronCup - soutěž elektrovětroňů

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#16 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:Vypadá to, že asi zatím jiné místo nebude, necháme tedy Dívčáky, nebo Ohradu? A co další experti, připojí se, nebo na to už kašlou. Bossáku už jsi dokončil a vyzkoušel své kopí? Mně to zatím nelítá, ale fotky už mám :lol: . Pepine, Hawku Luzre, Viléme, Hynku, Jarmilo! jdete do toho, nebo ne?

Ohradu, predpokladam ze se zucastnim.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od DAF »

Byl jsem dnes zapoletovat a výsledkem jsou dvě celkem zásadní informace. Jak už to bývá, jedna dobrá a druhá špatná. Ta dobrá pro mě, je špatná pro soupeře, můj Devil´s Arrow opravdu létá a je hoden toho jména. Ta špatná je špatnou pro mě a doboru pro soupeře, opravdu mě asi opouští rádio. Loni jsem ho nechal poštelovat u Hnízdila, nic prý nenašel. Dolétal jsem sezonu bez problémů. Letos jsem vytáhl rádio s Minimaxem II a praštil jsem s ním prakticky stejně, jako loni na setkání RC Maniac Show v květnu. Přesto jsem ještě týž den krásně odlétal malého Pipera (bez problémů!). Dnes při záletu mého Šípu zase rádio zlobilo, prostě to bylo takový divný. Chvíli to poslouchalo, chvíli ne, motor sám startoval a zase se zastavoval. V Piperovi mám přijímač Graupner R 16 SCAN- provoz bez problémů. V ostatních mám různé Hitecy (HFS 05, HFS 06) a používám je už několik let bez problémů. Nyní to s Hitecy začíná zlobit. Otázkou je, zda je v háji rádio, nebo přijímače, či oboje. Jestli něco nevymyslím, tak nejspíš nebudu mít čím řídit. Mám ještě jednoho REXe 5 a při zkoušce to začalo také zlobit. Zapnul jsem rádio, vytáhl 1 článek antény a odstupoval. Po asi 10 metrech to začalo šíleně kmitat a ač byl plyn stažený, najednou se motor rozběhl naplno. Prostě to je v háji :evil: .
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kope »

Pavle, pokud by problémy trvaly, tak než to vyřešíš, můžu ti půjčit T9 s open9x softem, včetnĕ přijímačů.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od DAF »

Díky za nabídku, není vyloučeno, že tentokrát jí už využiju. Teď jsem to vyzkoušel (jeden článek antény) s dalším přijímačem, tentokrát historický Hitec (ani nevím označení, prodával se v sadě s Laserem 4, koupeno před více jak 10 roky) a tam to vypadá normálně. Jsem z toho jelen, srnec a daněk. Je otázka, zda to znovu hodit k Hnízdilovi, někomu jinému, nebo fackt koupit nové rádio.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:Díky za nabídku, není vyloučeno, že tentokrát jí už využiju. Teď jsem to vyzkoušel (jeden článek antény) s dalším přijímačem, tentokrát historický Hitec (ani nevím označení, prodával se v sadě s Laserem 4, koupeno před více jak 10 roky) a tam to vypadá normálně. Jsem z toho jelen, srnec a daněk. Je otázka, zda to znovu hodit k Hnízdilovi, někomu jinému, nebo fackt koupit nové rádio.

Opravdu nerozumim tomu co resis..
DAF
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od DAF »

Třeba to, že to není jen koupě rádia, ale ještě přijímače. Doposud jsem měl osazená všechna letadla, což je asi 8 kousků (byť samozřejmě nemůžu létat se všemi najednou). Navíc mě čekají tento rok i investice doma, a nebude to také pětikačka. Kdyby mi rádio ještě chvíli vydrželo, určitě bych se nezlobil. Na druhou stranu to nechci držet věčně, až mi to spadne na závadu. Co ale při výběru nového rádia řeším, je otázka zda MX 16 HoTT, případně Hitec Eclipse či Aurora 9.
Hitec Aurora 9X
pepin

#22 Příspěvek od pepin »

dafe, to je klasická MX 16 ka od graupnera?, kolega ji možná bude prodávat,pořídil něco jiného,----pořád na FM , takže určitě za to nebude chtít žádnou dardu--to jen, že je to také jedna z možností pokud jsi jinak spokojený a netoužíš nějak zásadně po přechodu na 2,4.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od DAF »

Samozřejmě, že 2,4 mě také láká. Na druhou stranu na 35ti jsem už vlastně sám, takže rušení od kolegy v zásadě nehrozí, jen něco vzdálenějšího. Když už bych něco kupoval, tak přichází v úvahu i up grade novým modulem, což je také řešení, a nikoliv nedostupné. Stejně mě ale bude čekat postupná koupě nových přijímačů. Dřív byla určitá výhoda, že se přijímače různých značek daly kombinovat s různými vysílači, a naopak to byl zdroj rušení. Nyní má každá značka určitý druh přenosu, takže kombinace jsou vyloučené, ale případné rušení je tím dále omezeno.
Jinak pepine, přijdeš? Já to nějak pořeším, i kdybych měl vykuchat Graupnerácké přijímače, se kterými to bez problémů chodí.
Hitec Aurora 9X
pepin

#24 Příspěvek od pepin »

DAF píše:
Jinak pepine, přijdeš?

to nevím, podle počasí a jestli budu v Praze, ale stejně bych jen létal mimosoutěžně, já ten puvodní darovaný, rozmlácený a znovuopravený trup do popelnice házet nebudu, takže ten co jsem na něm začal dělat letos v zimě budu dokončovat až ho budu potřebovat, ale pokud budu v Praze, tak určitě přijdu alespon na čumendu a pokec.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od BOSS8 »

DAF píše: Nyní má každá značka určitý druh přenosu, takže kombinace jsou vyloučené,

Každopádně doporučuju rádio s vyměnitelným modulem - já kombinuju Futaba/Assan , Hawk64 má Hitec/Assan , dovolím si mluvit za nás oba - naprostá spokojenost.

Na velký nebo dražší modely používám drahý Futabí RX, na mrdolety levný assany - za letu nepoznám žádný rozdíl - v podstatě to rozděluju jen pro svůj dobrý pocit , že jsem pro bezpečnost udělal maximum.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Luzr »

Pro zajimavost, na HK maji novou cinu:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_1_.html

Rekl bych ze to je asi tak stejne drahe jako dalsi pokus o opravu te tve "VECI" :)
hawk62

#27 Příspěvek od hawk62 »

BOSS8 píše:já kombinuju Futaba/Assan , Hawk64 má Hitec/Assan , dovolím si mluvit za nás oba - naprostá spokojenost

potvrzuji - Hitec/Assan - naprosta spokojenost

Ohradu nebo Divcaky letim

PS: dik ze mne omlazujete, ale jsem 62 ka :)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od DAF »

Tak záhada hlavolamu téměř odhalena. Dnes jsem byl s kolegou zapoletovat a při té příležitosti jsme udělali test dosahu u několika mých problémových i zatím bezproblémových přijímačů, + jeden zapůjčil k testu on. Některé (problémové)fungují do cca 50 m a pak začínají cukat. Ostatní chodí bez problémů, včetně zapůjčeného (Hitec 8k s duálem), hlavně pak Graupnerácké. Rádio jako takové je tedy zjevně v Oukeji. Problém je v některých přijímačích. Takže není problém se zúčastnit prvního letošního kola bez obav z potíží. Tím nechci říct, že budu tohle rádio držet do alelujááá, pořídím do budoucna určitě nové na 2,4 GHz, jen prostě budu muset přijímače vyselektovat a vyřadit a nové na této frekvenci už kupovat prostě nebudu, to už pošetřím na nové.
Jinak si myslím, že bych už opravdu mohl mít konkurenceschopný stroj, jde nahoru svíčkou, v zatáčkách už tak neopadává jako předchozí, kluz zůstal. Podaří-li se mi najít stoupák a udržet se v něm, mohl bych mít šanci nebýt na posledních místech 8) .
To Hawk62, sorry wohle error, kdybys byl baba, tak ještě poděkuješ, že ti někdo ubral járy. Mimochodem, začínáme se dostávat do stádia, kdy mládí je už v temnotách análního otvoru a důchod není jen daleko, ten je prostě v nedohlednu, ne-li dokonce v nekonečnu.
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kope »

Já včera "doplácal" druhou polovinu gondoly a slepil jsem si balsové plachty na potah křídel. Pořád jsem se nerozhodl, jestli do křídel dávat nosník a pokud ano, tak jaký. Prolézám internet, studuju časopisy a nevím nevím-na jedné fotce vidím "profi" model bez nosníku, na dalším videu vidím jen vlepené smrkové pásnice ("stojinu" tvoří vlastně ten polyš mezi nimi), jinde se píše o rozříznutí křídla a vlepení stojiny+pásnic...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od DAF »

Já osobně si myslím, že při té naší velikosti modelů, resp. malosti, a poměrně nízké hmotnosti, by měl stačit je tuhý potah bez nosníku, ale zato s dobře udělaným centroplánem, aby to netlesklo v něm (tam bude největší namáhání). Také jsem viděl křídlo s tuhým potahem jen do zhruba třetinu profilu (od náběžky), pak "prázdno" a odtokovka z pásků balsy shora a zdola do V. Meziprostor mezi tuhým předním potahem a odtokovkou pak byl vypáskován podobně, jako se páskují žebra. Přes to celé pak byl samozřejmě potah buď fólií, nebo jiným vhodným potahovým materiálem.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Kluby“