Havárie kluzáku

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Buckeye-Blitz

Re: Havárie kluzáku

#16 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Toho pilota "nahoře" nechtějí...
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
stanco1

#17 Příspěvek od stanco1 »

Buckeye-Blitz píše:Toho pilota "nahoře" nechtějí...

Ako dvojzmysel to vystihuje obe podstaty :lol:
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Tweetter

#18 Příspěvek od Tweetter »

Snad mu už další letadlo nepůjčí. :-) Když tak ULL v dětském pokojíčku. :-)
Buckeye-Blitz

#19 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Pán má za sebou slušnou leteckou kariéru http://breclavsky.denik.cz/zpravy_regio ... 91022.html , ale já bych to do třetice v jeho věku a sólo nezkoušel.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Lark

#20 Příspěvek od Lark »

V poslední větě toho odkazu píše o poškození 3 letadel (je to z roku 2009), takže jestli dobře počítám, tak tohle je už páté. 8O Jde o to jestli už nestrácí soudnost.
zdendaK

#21 Příspěvek od zdendaK »

:lol: A pak že létání je nebezpečné. Strejda vždy odešel po svém. V autě by se to nestalo.....tolikrát na střeše. :lol: :lol:
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Vladimír

#22 Příspěvek od Vladimír »

Tweetter píše:Snad mu už další letadlo nepůjčí. :-) Když tak ULL v dětském pokojíčku. :-)

To byla jeho vlastní letadla.

No, není to tak legrační, když o něm něco víte. Nemoralizuju, jen to dávám k zamyšlení.

Ten člověk létá celý život, spoustu lidí naučil létat a za loňský rok přihlásil přes 50 bodovatelných letů a na rychlostních přeletech loni nalétal deset tisíc kilometrů. V žebříčku českých pilotů byl loni 140. z 800.
Na kluzácích má 7500 startů, nalétal přes 4500 letových hodin a přes 100000 km na bodovaných přeletech.
Něco asi umí a spoustu mladých ambicozních dravců štve tím, že jsou v tabulce daleko za ním.

Ono na závodech (to byl tento případ) se letí trochu jiným způsobem. Normálně, když v nějaké oblasti je slabší počasí, tak přeplánujeme trať, nebo se vracíme domů. Na závodech je to jinak. Prostě se letí po trati dokud to jde, a pak se třeba i sedá do pole. Jemu se mu to v turbulenci o nějaké dva-tři metry prosedlo a brnknul si o švestku. Pole na které sedal začínalo 66 metrů od místa, kam dopadl. To při jeho klouzáku odpovídalo těm třem metrům výšky, které mu po tom prosednutí chyběly.

Při vysoké četnosti letů se holt projeví i větší počet průserů. Podobná situace, jako když Lojza, co jede jednou za rok na dušičky na hřbitov vykládá Pepovi co sedí denně 8 hodin za volantem že nikdy nenaboural, a Pepa i když je profík boural už třikrát.
Kdyby u každého pilota připadala v průměru jedna nehoda nebo poškození letadla na 1000 hodin letu, bylo by těch průserů ve výsledku možná míň než desetina a spousta kamarádů co už tady nejsou by dál bylo s náma.

Tož tak.
Naposledy upravil(a) Vladimír dne stř 23.04.2014 21:30, celkem upraveno 4 x.
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
Vladimír

#23 Příspěvek od Vladimír »

Lark píše:V poslední větě toho odkazu píše o poškození 3 letadel (je to z roku 2009), takže jestli dobře počítám, tak tohle je už páté. 8O Jde o to jestli už nestrácí soudnost.

Poškození letadla neznamená nutně havárii. Tři letadla jsem poškodil za prvních deset let své "pilotní kariéry" Jedno přistání do řepky s Blaníkem, jedno cvrnknutí a poškození listu vrtule při odskočení a následném dopadu na příďový podvozek (tzv. "chytit kozla"). a jedno zavření špatně zajištěného podvozku u kluzáku ve výběhu.
Mám se hanbou červenat? U nás se obvykle říká "kdo nic nezmastil, ať hodí kamenem" a nikdo si nedovolí nahlas říct "takovou blbost bych neudělal" protože ví, že kdykoliv může být na řadě on.
Vladimír

#24 Příspěvek od Vladimír »

To Tweetter:
Odpovídal jsem na tvůj příspěvek, který ale byl mezitím vymazán. Tvůj hysterický výkřik jenom dokládá, že o tom nic nevíš. ("kvůli rekordu je ochoten klidně i zabít" - nebo tak nějak jsi to napsal?)
Já na přeletech taky sedám občas do pole, a jako vrah si teda nepřipadám.
Kolik "nevinných lidí" bylo za posledních třeba deset let zabito nebo zraněno kluzákem na přeletu? U nás? V celé evropě? Máš to? A teď to srovnej s počtem lidí, které zranil nebo zabil lyžař, cyklista, ... doplň si co chceš, třeba modeláře.
Pořád ještě se ti plachtaři zdají být tak nebezpeční? Možná jsou jen "mediálně zajímavější". Zvlášť, když už jim není dvacet.
A navíc - důchodce má přece sedět doma a koukat na Novu, ne?
Tweetter

#25 Příspěvek od Tweetter »

Vladimir.
Teď to nemyslíš vážně. Žádný plachtař není vrah, ale počínání tohoto hazardéra je děsný. Stál při něm sám svatý Petr. On ten chudák sedne na střechu, pak sedne do zahrady, ale ono se vlastně nic nestalo, že jo. To ho budeš omlouvat tak dlouho až někoho zmrzačí a pak napíšeš jako co?!!!!!! Nedělej samaritána tam, kde to prostě nejde!!!!!!
Vladimír

#26 Příspěvek od Vladimír »

A stalo?
Máš pravdu. Preventivně ho za to zmrzačení odsoudím předem. No co kdyby?
howgh
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JirkaA »

Je strašně jednoduchý někoho odsoudit.. Předpokládám, že tam s tím nešvihl schválně ani v jednom případě a dokud si nepřečteme závěrečnou zprávu na uzpln.cz, můžeme jen spekulovat.
OK2WY
Tweetter

#28 Příspěvek od Tweetter »

Marnost nad marnost. Počkáme si na první těžký průšvih a pak postavíme novou křižovatku, nebo kruhový???
Lark

#29 Příspěvek od Lark »

to Vladimír: Já jsem ale nepsal, že to je pět havárií, ale páté poškozené letadlo a rozhodně si netroufnu ho soudit, navíc neznám ani přesný průběh a příčiny nehody. Jen uvažuju, jestli je v tomhle věku ještě vhodné honit se za rekordy. Já už taky nejsem nejmladší a sám už na sobě pozoruju, že rychlost reakcí a postřeh, už nemám jako dřív. Pozoroval jsem to i u svého otce, ale ten právě tu soudnost neměl. Tak jen doufám, že jednou nebudu jako on. Já vím, někdy je to těžké, přiznat si a hlavně se s tím smířit, že už si nemůžu dovolit to, co jsem dřív bez problémů zvládal "levou zadní".
Tweetter

#30 Příspěvek od Tweetter »

To: Lark

Ano o to mi šlo, aby si ten pán uvědomil, co způsobil. Já si taky na křižovatce, kde je značka "Dej přednost" raději zastavím. Před 30 léty jsem křižovatkou projel jako nic. Co by se tomuto pilotovi stalo, kdyby letěl o 30m výš? Nic, jenom by nebyl první a neohrozil by lidské životy. To je vše pánové.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“