Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrovo

Re: Mobius kamera

#16 Příspěvek od petrovo »

Díky za zmínku - kamera objednána v provedení Wide lens.
JRB
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JRB »

Tak to je škoda. Nic jiného mne nenapadá.
tks
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od tks »

Docela by mě lákala tato kamera spolu s gimbalem, ale namontovaná na letadle. Máte s tím někdo zkušenosti?
Koukal jsem na nějaká videa a vypadá to velmi zajímavě.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
jio

#19 Příspěvek od jio »

Zrovna dnes dorazila. Objednáno na eBay a zaplaceno 4.2.2014. Mail z pošty se žádostí o výpalné zatím ne. Tape Mount Holder chci přilepit na model a kameru posadit na něj.

Bike Bicycle Motorcycle Handlebar Mount Holder for Mobius Action Sports Camera $4.90 USD
Car Windshield Suction Cup Mount Holder for Mobius Action Sports Camera $4.50 USD
Mobius ActionCam Full HD Sports Camera 1080P 30FPS 720P 60FPS Pocket Camcorder $68.99 USD
Car Windshield Mini Tape Mount Holder for Mobius Action Sports Camera $4.70 USD

Celkem $83.09 USD (1,765.94 CZK)

26022014102.jpg

26022014106.jpg
jendabek

#20 Příspěvek od jendabek »

Taky doufám, že mě na mě s DPH zapomenou :) Co se týče držáků, tak mám v plánu vymyslet nějaké jednoduché připevnění přes suchý zip na cyklistickou přiblu, ale to už je offtopic :)
Nezapomeňte posílat videjka, vy co už kamerku máte :)
Václav Procházka

#21 Příspěvek od Václav Procházka »

Jak dlouho vydrží nabitá baterie v kameře Mobius - myslím pro FPV létání, je vhodné externě kamerku napájet a prodloužit provozní dobu ?
jendabek

#22 Příspěvek od jendabek »

Z toho, co jsem četl, by reálně měla vydržet natáčet asi 1h 20min.
Václav Procházka

#23 Příspěvek od Václav Procházka »

To by mělo být dostačující.
JRB
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od JRB »

Václav Procházka píše:Jak dlouho vydrží nabitá baterie v kameře Mobius - myslím pro FPV létání, je vhodné externě kamerku napájet a prodloužit provozní dobu ?

Mě při zapnutém nahrávání a nepřipojeném video výstupu (např. pro FPV) vydrží tak 25 - 35 minut. Létal jsem s ní zatím vlastně jen v zimě a u teplot kolem nuly bude výdrž baterie jistě menší. A pokud nebude při zapnutém video výstupu zapnuté nahrávání, tak vydrží asi také déle. Také zatím nevím, zda budu kamerku napájet externě.
jendabek

#25 Příspěvek od jendabek »

Ach tak, díky za upřesnění. Já četl údaj o 80min z recenzí na Amazonu a v diskuzích na RCGroups psali taky podobný čas. Každopádně prej se dovnitř vejde i baterie s dvojnásobnou kapacitou - 1000mAh, četl jsem kdesi :)
Jinak by myslím šlo připojit ji pomocí UBEC 5V na 3S Lipo, které napájí FPV kameru s video vysílačem. Ale přijde mi to zbytečné, když polítání asi pro většinu lidí bude kratší než ta doba záznamu na vestavěnou baterii.
petrovo

#26 Příspěvek od petrovo »

Ve specifikaci produktu jsem nikde nenašel, jak je to se stabilizací obrazu. Toto je věc pro kameru poměrně podstatná. Ví někdo?
JRB
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JRB »

Také si říkám, že by teoreticky mělo stačit cca 30 minut. Když ne, raději bych asi to řešení s interní 1000mAh baterií, než kameru napájet z BEC. I to je ovšem samozřejmě řešení.
JRB
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JRB »

petrovo píše:Ve specifikaci produktu jsem nikde nenašel, jak je to se stabilizací obrazu. Toto je věc pro kameru poměrně podstatná. Ví někdo?

Myslím, že žádnou nemá. Nějak jsem ji nepostrádal. Tedy postrádal, ale chyba byla v necitlivém řízení letadla a ta stabilizace by musela celou kamerou hýbat někdy až o 45 st. :-)
jendabek

#29 Příspěvek od jendabek »

Optická stabilizace v takhle malém zařízení podle mě být ani nemůže a softwarová stabilizace stojí vždycky za prd, na to je stejně vždycky lepší použít nějaký specializovaný SW v počítači a vyladit si to dle potřeby. Můj názor tedy :)
petrovo

#30 Příspěvek od petrovo »

Stabilizace obrazu je jednou z nedůležitějších vlastností kamery. Obávám se však, že Mobius s cenou takovou jaká je, tento komfort nezahrnuje. No tak co už ... V pátek vyzkouším a budu v obraze.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“