Jaký model letadla použít ?!

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
bukova

Re: Jaký model letadla použít ?!

#16 Příspěvek od bukova »

Janmodell píše:S Phantomem Wing osobní zkušenosti nemám. Toto éro vypadá velmi dobře, na rozdíl od ošklivého Skywalkeka.
Dá se předpokládat, že bude mít příznivější plošné zatížení než SW a věřím, že bude i dobře létat. Oni totiž velcí výrobci, pustí do sériové výroby opravdu odzkoušený a prověřený model. Na př. od Multiplexu létá vše dobře...
Můj SW váží se vším co má naloženo 1,50 kg a vůbec nemám pocit, že by byl příliš těžký. Ono totiž pro FPV létání není až tak příliš výhodné se honit za přehnaně nízkým plošným zatížením , protože takový příliš lehký model je jako list ve větru, a pro pořízení klidných videozáběrů si musíš vybrat opravdu bezvětrné počasí.
Mimochodem, Phantom je dražší než SW.

Děkuji za vyjádření ? Ale co mne překvapilo, že Phantom je dražší než SW ? Kde jsi čerpal informace ? Děkuji za info. J.
Janmodell

#17 Příspěvek od Janmodell »

Podívej se na HobbyKing ....
Janmodell

#18 Příspěvek od Janmodell »

Za tu cenu se omlouvám - překouknul jsem se .... :D
bukova

#19 Příspěvek od bukova »

Janmodell píše:Za tu cenu se omlouvám - překouknul jsem se .... :D

V pohodě. No a teď zbývá se rozhodnout :-) Přesně jak jsem čekal....mám ještě větší bordel v hlavě. Docela mne zaujal i starší typ Skywalkera viz. http://www.bevrc.com/skywalker-1900mm-e ... _p337.html

Píší tam o jeho super stoupavosti....ale je to zase jen popis..... i když recenze má pěkné.

X8 jsem vyřadil..... Je dle mého moc velká no a tak zbývá

a) toto uvedené výše - http://www.bevrc.com/skywalker-1900mm-e ... _p337.html

b) model 2014 Skywalkera na bevrc.com - nová verze
http://www.bevrc.com/latest-2014-versio ... _p656.html

c) Phantom Wing od Hobby King

d) Cularis - větroň od Multiplex

Tak a teď "babo rad" :-) ?

A připište co si myslíte o kvalitě komponent (regulátor, motor) usazených na Phantom Wing.

Děkuji a přeji krásné odpoledne. J.
Janmodell

#20 Příspěvek od Janmodell »

Nerozumím pojmu "stoupavost" . Pokud by to byla klouzavost, tak je to jasné. Stoupavost je dána termikou, nebo výkonem motoru. V případě FPV nějakou stoupavost neřeš. Pokud se týká výběru - hovořím pouze za sebe - SkyWalker 168, pokud je pro tebe X8 velký, tak Phantom, u Cularise se ti bude motat vrtule před objektivem.
Pokud se týká komponent, nemám vlastní zkušenost, ale fungovat by to mělo. Zdůrazňuji, abys vše bral pouze jako subjektivní názor jednoho modeláře ...
bukova

#21 Příspěvek od bukova »

Janmodell píše:Nerozumím pojmu "stoupavost" . Pokud by to byla klouzavost, tak je to jasné. Stoupavost je dána termikou, nebo výkonem motoru. V případě FPV nějakou stoupavost neřeš. Pokud se týká výběru - hovořím pouze za sebe - SkyWalker 168, pokud je pro tebe X8 velký, tak Phantom, u Cularise se ti bude motat vrtule před objektivem.
Pokud se týká komponent, nemám vlastní zkušenost, ale fungovat by to mělo. Zdůrazňuji, abys vše bral pouze jako subjektivní názor jednoho modeláře ...

Zdravíčko, mooc děkuji. Stále čekám, že se někdo přidá a řekne své objektivní zkušenosti, ale stále se k tomu nikdo nemá :-) Tak na chvilku odbočím o tématu. Máš zkusenosti s OSD CYCLOP STORM ? Já že mám UHF vysílač / přijímač a přijímač má výstup RSSI a OSD naopak vstup. Mám to propojené, ale nic se neděje a neukazuje. Nevíš v čem by měl být problém ?

Děkuji za odezvu. J.
Boberts

#22 Příspěvek od Boberts »

V tom že UHF je digital výstup a OSD STORM je analog vstup.....
to nepojde bez niečoho takéhoto http://www.ebay.com/itm/FrSky-SBUS-to-CPPM-Converter-/310748651421?pt=AU_Toys_Hobbies_Radio_Controlled_Vehicles&hash=item485a101f9d
ale to je debata na velmi dlho, odporúčam zájsť na rcgroups , ak nevieš po anglicky použi translator a zbytok si domysli! ale aj tu na rcmania je kopa tém ktoré si treba najskôr prečítať a až potom ísť do FPV inak sa tu zbytočne duplujú otázky. 8)
DX8 , YAK 54 , Crack YAK, SBACH 342, MaxiSwift, Skywalker X7
bukova

#23 Příspěvek od bukova »

Boberts píše:V tom že UHF je digital výstup a OSD STORM je analog vstup.....
to nepojde bez niečoho takéhoto http://www.ebay.com/itm/FrSky-SBUS-to-CPPM-Converter-/310748651421?pt=AU_Toys_Hobbies_Radio_Controlled_Vehicles&hash=item485a101f9d
ale to je debata na velmi dlho, odporúčam zájsť na rcgroups , ak nevieš po anglicky použi translator a zbytok si domysli! ale aj tu na rcmania je kopa tém ktoré si treba najskôr prečítať a až potom ísť do FPV inak sa tu zbytočne duplujú otázky. 8)

Ahoj, děkuji. Nechci duplovat otázky. Už jsem ale zakládal vlákno v "palubní elektronice" a nikdo neodepsal. Dle fulltext hledání jsem zde také nic nenašel a anglicky je pro mě problém..... Nicméně kdyby přeci jen (když tak samozřejmě založím ještě jedno vlákno), tak mám tento přijímač http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... dule_.html

Přesněji soupravu vysílače a přijímače a přijímač mám přepnutý na analogová serva. V manuálu o výstupu píší prdlačku akorát dle dedukce bych považoval, že když mám přepnuto na analogová serva, tak by i tento výstup mohl být analogový. Nicméně www výrobce nefungují a na Hobby King od toho podpora dává ruce pryč i když běžně na vše odpovídají. Je vidět, že o tom vědí "prdlačku". Čili pokud si myslíš, že samostatné vlákno uspěje (a to platí pro kohokoli) tak jej založte ještě vy a pošlete odkaz a já se rád přidám.

Do té doby se tě zeptám, myslíš že by tento modul fungoval i na mém přijímači ? Myslíš, že to je celý můj problém ? Pokud ano....dá se koupit někde tady ten modul ? Na ebay jsem ještě nikdy nenakupoval. Nebo např. koupit jej přes tebe by šlo ?

Děkuji za odezvu. J.

P.S. koukám, že ty asi létáš FPV na samokřídlech - deltách .... nebo se pletu ?
Boberts

#24 Příspěvek od Boberts »

Ja mam EZUHF od Immersion a tak ako tvoj Rmilec posiela ppm signál do STORMu, ktorý to zatial nevie spracovať (možno víde nový firmware , ktorý to zvládne). Ináč nepoznám ten Rmilec tak k nemu neviem bližšie poradiť. Ten modul by mal fungovať aj na tvojom prijímači (čo máš za vysielač?). A ak si nakupoval z HK tak z Ebay je to to isté. Jediné čo treba je mať PayPal účet.
Hej, najskôr som si len tak zo zvedavosti osadil FPV na maxiswifta , teraz to mám na X7.
bukova

#25 Příspěvek od bukova »

Boberts píše:Ja mam EZUHF od Immersion a tak ako tvoj Rmilec posiela ppm signál do STORMu, ktorý to zatial nevie spracovať (možno víde nový firmware , ktorý to zvládne). Ináč nepoznám ten Rmilec tak k nemu neviem bližšie poradiť. Ten modul by mal fungovať aj na tvojom prijímači (čo máš za vysielač?). A ak si nakupoval z HK tak z Ebay je to to isté. Jediné čo treba je mať PayPal účet.
Hej, najskôr som si len tak zo zvedavosti osadil FPV na maxiswifta , teraz to mám na X7.

Takže toto mi nepomůže ? https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... coder.html
Leze z toho PWM ..... Z toho tvého leze CPPM. To asi není to samé....nebo ano a jsem teď za blbce :-) ? U toho modulu z HK píší, že z toho lezou volitelně 4 kanály analogové tak by mi to mělo pomoci, ale mám teď zmatek v tom CPPM

No a k modelu. Kdyby jsi měl srovnat svůj X7, který má stejné rozpětí jako Phantom https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... tom%20Wing
Tak jak si myslíš že bude horší či lepší než X7 ? Nebo stejný ?

Děkuji za odezvu. J.
Boberts

#26 Příspěvek od Boberts »

No, mne ten phantom pripada trochu malý. hlavne teda úložným priestorom na FPV výbavu. To je ako maxiswift s kabínkou. Inak rozpätie X7 1900 mm , Phantom 1550 mm, to nieje to isté. Ja som chcel najskôr X8 ale to už je vážne "krava" s velkym priestorom pre výbavu a komplikovanejším štartom tak som zvolil nakoniec X7.
bukova

#27 Příspěvek od bukova »

Boberts píše:No, mne ten phantom pripada trochu malý. hlavne teda úložným priestorom na FPV výbavu. To je ako maxiswift s kabínkou. Inak rozpätie X7 1900 mm , Phantom 1550 mm, to nieje to isté. Ja som chcel najskôr X8 ale to už je vážne "krava" s velkym priestorom pre výbavu a komplikovanejším štartom tak som zvolil nakoniec X7.

Ok, děkuji za názor. Nyní řeším co je CPPM.....ani wikipedie to nezná. Je to tedy PWM, nebo úplně jiný signál. Ptám se proto, zda koupit na HK převodník na PWM nebo na Ebay na CPPM a abych taky věděl co to znamená :-) Tak jestli máš chuť mi to vysvětlit, tak budu moc rád.

Děkuji předem. J.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Jameson »

CPPM = combined PPM. Ľudsky povedané, mix signálov všetkých kanálov k servám. Je to rovnaký signál, ako lezie medzi rádiom a UHF modulom. Používa sa pri prepojení prijímača s OSD s autopilotom - stačí ti jeden kábel na 8 kanálov (prípadne aj viac, podľa typu ppm, ale 8 je taký bežný štandard) a nemusíš naťahovať servokáble pre každý kanál zvášť. Niekde sa označuje aj ako PPM Sum alebo jednoducho iba PPM.

PWM = signál, čo lezie už len pre jedno servo.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od VSCharlie »

Rád bych to trochu oživil..
Pročetl jsem několikrát obě dvě stránky, mimochodem na celém fóru jediné, co jsem našel a v podstatě jsem tam, kde jsem byl,....
Copak tady nikdo nelítá FPV letadla ?

Momentálně taky řeším, co za nejvhodnější éro na FPV.
Jo a lítat celkem umím ! :lol:

Potřeboval bych poradit od někoho, kdo s níže uvedenýn výběrem lítá.
Chci zvážit klady a nedostatky jednotlivých letadel a pak se rozhodnout.
Mými favority jsou:
- FPV Raptor composite 1600mm, nebo raději 2000mm
- HobbyKing Go Discover FPV Plane EPO 1600mm
- Skywalker X7 flying wing
- Latest 2014 version skywalker 1700-1900mm
- Talon FPV V-tail Drone EPO 1718mm

Vzhledem k snadné dostupnosti, ceně a náročnosti na vlastní výbavu (ESC, motor, serva, atd.), preferuji:
- FPV Raptora (jenom nevím jestli 1600, nebo těch 2000mm)
- HobbyKing Go Discover FPV Plane EPO 1600mm
Popřípadě Talona..

Může někdo pomoci v rozhodování ? 8O
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Jameson »

Skywalker.

Minule ma tu dakto sprdol, že som stručný, tak vysvetlenie:

Go Discover, Talon - ten dóm je humus. Na RVOSD sa s tým vyhrali a aj tam sa to leskne ako psie gule.
Raptor - ja tomu plastovému trupu neverím. Pár ľudí píše, že je OK. Ja by som to nebral.
X7 - seká ruky rovnako ako X8, len menej unesie. A verím, že ľúbi padať do vývrtky.

A ešte niečo. $$$ ušetrené na servách a motoroch sa môžu dosť vypomstiť. Ja by som tam lacnú Čínu nechcel. A cena lietadla je pri FPV spravidla najnižšou položkou.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“