Yak 55m 1,8m GB models - pohon

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Yak 55m 1,8m GB models - pohon

#16 Příspěvek od JMalik »

Screwball671 píše:to JMalík:
S těmi motory SK3 máš nějákou osobní zkušenost, viděl jsi to u někoho, nebo je to spíše jen povšechnej hodně populární nozor tady na fóru na Turnigy resp. celej HK? Já vlastní zkušenost dlouhodobou mám ..............

Já jsem ti k tomu chtěl jenom napsat, že jsem pár těch akrobatů viděl, nějaké jsem poskládal a sám s tím občas létám.
Ty motory jsou v tomhle krátkodobě přetěžované na hranici svých možností, chce to solidní motor, aby nemusel být o 100g těžší než je nutné a taky, aby jsi se mohl spolehnout na to, že když s tím např. zavisíš a prudce přidáš, tak to vyrazí nahoru a neulétají z toho magnety s následnou žíní éra o zem.
Ty máš vlastní zkušenost, máš k dispozici názor toho testpilota, takže sem jsi přišel jenom pro schválení té své verze.
Už se budu držet toho co psal "LV" = jsem idiot, že to sem ještě vůbec píšu :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Dano

#17 Příspěvek od Dano »

Dnes bych tam dal místo AXI ještě něco jiného, ale ani o tom nebudu psát, protože je to ještě dražší varianta.

Ak to nieje dáko tajné, zaujímalo by MA to.
Screwball671

#18 Příspěvek od Screwball671 »

Já tady chtěl jen doporučit baterky na tento konkrétní motor asi tedy si myslím. Jinak sranda tady tedy je, ale já to za těch 60 doláčů zkusím, dám tam vzhledem ke kV 8s 4Ah a zkusíme z visu tu svíčku nebo spíše raketu, natočím to, jebnu to sem a potom uvidíme, no a jestli to nebude dostatečné zrychlení tak klidně toho Axíka nebo Hackera koupím a zkusím to s nimi. Jinak já te svůj SK3 krmím 12ti článkem, to je bratru přes 50V, na Jlogu z Kontroniku mám peaky ke 200A a zatím z toho žádný magnety nelítaly, ale třeba se pletu a v letadlech tyhle motory nebudou v takovým laufu jako u heli.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
JMalik

#19 Příspěvek od JMalik »

Dano píše:Dnes bych tam dal místo AXI ještě něco jiného, ale ani o tom nebudu psát, protože je to ještě dražší varianta.

Ak to nieje dáko tajné, zaujímalo by MA to.

Určitě to není tajné, jen si už nepamatuji typ. Když požádáš uživatele "LV" tak si určitě vzpomene, on to tenkrát nahodil jako možnost. V tu dobu už jsem měl Axi koupený, tak jsem to dál neřešil. Nějak matně si pamatuji, že by tam byl nějaký problém s vhodným kv, ale ten motor byl dobrý, lehký, myslím, že to mělo titanovou hřídel. Podle toho zkus navigovat "LV", jestli by dal odkaz, potom to můžeme zkusit pořešit.
Samozřejmě se dají do těchhle letadel použít i motory s převodovkou. TomasC to létal (létá?), u nás na letišti "Honzis"........
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Dano

#20 Příspěvek od Dano »

Ak to nieje dáko tajné, zaujímalo by MA to.[/quote]

Určitě to není tajné, jen si už nepamatuji typ. Když požádáš uživatele "LV" tak si určitě vzpomene, on to tenkrát nahodil jako možnost. V tu dobu už jsem měl Axi koupený, tak jsem to dál neřešil. Nějak matně si pamatuji, že by tam byl nějaký problém s vhodným kv, ale ten motor byl dobrý, lehký, myslím, že to mělo titanovou hřídel. Podle toho zkus navigovat "LV", jestli by dal odkaz, potom to můžeme zkusit pořešit.
Samozřejmě se dají do těchhle letadel použít i motory s převodovkou. TomasC to létal (létá?), u nás na letišti "Honzis"........[/quote]

Aha, tak to je Freeair. Takže nič nové.
Prevodovky ma nezaujímajú. Niesu o tolko lepšie, ako je s nimi starostí - pre náš akro účel.

Dík.
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

Máš to správně, Hirotex, nebo Neu s převodovkou :wink:
mac

#22 Příspěvek od mac »

Hirotex je na 10S, do tejto 1.8 by som ho nepchal, prirastok 400g bude citit. Toci tu istu vrtulu co 5325/16..
Screwball671

#23 Příspěvek od Screwball671 »

Tak jsem uvažoval nad článkami Lipol a přírůstu výkonu, Jsem zastáncem, že raději regulovat menší proudy (baterky nebudou tak proudově zatěžovány a dají více cyklů) a mít větší napětí k dispozici. Při rozdílu 6s versus 8s. Když dám 8s tak bude přírůstek váhy 240g a výkon se zvedne o 640W (počítáno bez ztrát na účinosti, při max 80A) to mi příjde docela dobrý. Uvažovaná vrtule 20/10.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Screwball671

#24 Příspěvek od Screwball671 »

Regl jsem zatím vybral tenhle, http://www.chilliheli.com/40,cz_roxxy-b ... -opto.html
Líbí se mi větráček na chlazení, což by při 3D figurách kdy je málo ofukováno vrtulí mohlo být užitečné.
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od L.Bily »

Screwball671 píše:Regl jsem zatím vybral tenhle, http://www.chilliheli.com/40,cz_roxxy-b ... -opto.html
Líbí se mi větráček na chlazení, což by při 3D figurách kdy je málo ofukováno vrtulí mohlo být užitečné.

Neni nad vjetracek :D si tomu setupu dal :lol:
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Screwball671

#26 Příspěvek od Screwball671 »

Tak jsem tomu dal a dodělal Yaka, čekal jsem na baterky a další bižuterii. Teď jsme udělali zkoušku tahu a při 3/4 otevřeném reglu to tahlo na zemi 6,5Kg. Letová hmotnost je 4,6Kg. Otevřít regl úplně jsem prostě nedal, už tohle by takovej hukot, že lítaly věci za rohem v garáži. Motor vlažnej, regl vlažnej, baterky studený. To jsem tomu dal..... :D Jo regl tam nakonec je 100A HV Yeti na Lipol 8S 4Ah.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“