Hobbyking pocket quad v1.1 máte někdo? Zkušenosti

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Zpráva
Autor
BrAtKo

Re: Hobbyking pocket quad v1.1 máte někdo? Zkušenosti

#16 Příspěvek od BrAtKo »

Ja som na tom podobne ale nerobí mi problem angličtina takze je to jednoduché. Avšak som dnes desku pripojil a tak ma naštval linux a arduino ide ze som sa na to vykašľal. Ani v Linuxe nie som doma a tak sa vrátim na Windows tam som efektívnejší nemusím sa zdržiavať riešením problémov okolo OS a IDE.

Update: takze vo Windows to uz kompiluje na prvy sup, a to som chcel dat sancu linuxu :)

Ale mam problem, mam dosku bez bootloadera, mal si velke stastie ze si bootloader mal, resp. nahraval si vobec origos fw z HK alebo si to len zapol a slapalo ? Kedze vacsina zasielok bola bez bootloaderu, tak som pre istotu objednal aj USBasp programator AVR, len este musim prispajkovat kabliky a napalit bootloader, takze zatial odkladam ozivenie
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
JosefSvejk

#17 Příspěvek od JosefSvejk »

Koptérka přišla pár dní před Vánoci, takže už asi "opravená" várka - bootloader tam je. Už jsem tam dal 2.3 a lítá to podle starší 2.2 o hodně líp. Jenom jsem měl nějaké problémy s uploadem z mého počítače s XP, ale ze synova PC s W7 to šlo bez problému. Já jsem to třikrát přehrával, mazal EEPROM a pořád to tam nahrávalo nějakou chybu - samy se točily dva motory na plné otáčky a nešlo s tím nic dělat. Teď už se jen trochu pobavíme nastavením v GUI. Ještě trošku nechápu to nastavení LEVEL, ANGLE, HORIZON, ale aspoň si pohraju.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
BrAtKo

#18 Příspěvek od BrAtKo »

Nahodil si ten fw od človeka s nickom goebish ano ? Ja som nerobil nic musím riešiť ten programátor na ten bootloader.
Jimmies

#19 Příspěvek od Jimmies »

Tak jsem taky majitelem tohodle prcka ale s neuspechem.
Ze začátku to normálně šlo mohl jsem přehrávat v arduinu firmware. Pak jsem to zkusil připojit s GUI a od tý doby když to připojim na usb tak pocitac nedetekuje zadnej HW.
Když jsem se dopracoval že přehraju bootloader tak to hodi vždy chybu.
Ještě se s tim zkusim poprat ale asi to hodim na reklamaci. S tim ze to neni jen pnf jsem pocital ale ze je to az takhle podelany mi prijde divny.
JosefSvejk

#20 Příspěvek od JosefSvejk »

nevím jestli to pomůže, ale nic za to nedáš: Zkus ho naprogramovat z úplně jiného počítače. Já jsem chtěl něco přenastavit a použil jsem k tomu svůj počítač (s XP). Všechno vypadalo úplně normálně, ale do FW se dostala nějaká chyba či co a koptérce se vždy po adarmování roztočily 2 motory naplno. Zkoušel jsem všechno možné, samozřejmě mazal EEPROM, ale pořád stejný problém. druhý den nahrál FW syn na svém PC a všechno fungovalo perfektně. Pro jistotu jsem to zkusil ještě jednou a zase na mém PC se nahrála stejná chyba.
Tvůj problém asi nebude stejný, ale ten druhý počítač bych před reklamací ještě zkusil.
Jimmies

#21 Příspěvek od Jimmies »

Až se k nějakýmu dostanu zkusím. Už sem vyzkoušel přeinstalovat komp novym systémem a taky nic ,ale ten jinej počítač v plánu mám.
BrAtKo

Hobbyking pocket quad v1.1 máte někdo? Zkušenosti

#22 Příspěvek od BrAtKo »

A boot loader asi vieš ze nenahras cez USB kábel ano ? Na to je potrebný USBasp AVR programátor.

Inak vitaj do klubu teší ma ze sme uz traja CZ/SK.
Jimmies

#23 Příspěvek od Jimmies »

Kabel na to mám. Sice né klasickej 10ti kolík ale jen 6ti. Výstupy to má stejný jen tam neni tolik gnd jako u toho 10ti.

Když jsem zkoumal podrobnou zprávu z nahrávání bootloaderu tak spojení tam je. Něco se nahraje překontroluje ale pak to v jistý části hodí chybu moc se v těch číslecch nevyznám a celá zpráva je dost obsáhlá abych to dával sem.
BrAtKo

#24 Příspěvek od BrAtKo »

Potrebujes toto konkretne http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ssors.html

Kupil som to za 4$ s postou. Potom si vyrobis prepojovaci kablik na prazdne piny na doske pumq podla navodu.
Jimmies

#25 Příspěvek od Jimmies »

Mám odsud http://www.rcflying.cz/product.php?id_product=271 ,ale místo 10 vývodů má jen 6 což ničemu nevadí.
BrAtKo

#26 Příspěvek od BrAtKo »

Rozhodne vlakno s mnozstvom fotografii, ktore stoji za to zhliadnut, proste setup uzivatele benedikt.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2063358
Jimmies

#27 Příspěvek od Jimmies »

Tak mi HK uznal reklamaci/vrátil prachy a doma se mi válí nejspíš nefunkční prcek náhradní vrtule a baterky ,tak kdyby jste někdo chtěl náhradní díly.
BrAtKo

#28 Příspěvek od BrAtKo »

No super nemusel si to tam posielat ze. Tak aky bude tvoj dalsi model ? Mrkni sa po rclogger.com moc zaujimava kvadka.
JosefSvejk

#29 Příspěvek od JosefSvejk »

Jimmies píše:Tak mi HK uznal reklamaci/vrátil prachy a doma se mi válí nejspíš nefunkční prcek náhradní vrtule a baterky ,tak kdyby jste někdo chtěl náhradní díly.

Kdybys to rozprodával, kolik bys chtěl za motory?
Jimmies

#30 Příspěvek od Jimmies »

Chci se toho zbavit komplet co sem k tomu kupoval. Uz jednoho zajemce mam vecer to nafotim tak kdyby to nedopadlo hodim to do inzeratu a odkaz bych sem pridal.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“