Porovnání turnigy a turnigy nanotech

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
mihlit
Kontaktovat uživatele:

Re: Porovnání turnigy a turnigy nanotech

#16 Příspěvek od mihlit »

silcom píše:Pokiaľ sa batérie nafúknu "sakra brzo", tak je to vo väčšine prípadov chyba obsluhy.
Netvrdím, že ne. Přesto žádné chyby si nejsem vědom. 2200mAh - nikdy jsem nedobíjel víc jak 1800 mAh, takže podvybité nebyly. Maximální proud nedosahoval ani 20C. Nikdy se jim nezkratovaly vývody. Nikdy nezůstaly ležet v autě na rozpálené palubní desce. Nikdy jsem je nenabíjel víc jak 1 C. Nikdy nebyly skladované nabité víc jak dva dny. Navíc ostatní baterie při stejném zacházení vydržely výrazně déle a to i ty nejhorší nanotechy. Ostatní můžou mít jinou zkušenost, kterou jim neberu, ale pro mě byly gens ace zkrátka nejhorší, co jsem měl. Možná vadná výrobní sada,ale tři baterky (dvě různé kapacity, koupeno u dvou prodejců) podaly stejně neuspokojivý výsledek.

Já bych si za kvalitu klidně připlatil, ale zatím se mi stalo jen to, že jsem sice připlatil, ale vyšší kvalita se nedostavila.
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vojc29 »

To je neusátle dokola baterky baterky :D No já tvrdím ano nanotech nejsou nic moc ale celkově low end baterky z HK atd...nestojí za moc a většinou je kus od kusu naprosto jiná tudíž znám i nanotechy co jedou jak pila 2 roky je to sice neuvěřitelné ale je to tak :D ...No a naopak Turnigy obyč které jsou v pr...Nejkonstantnější mi přijdou ZIPPY z HK
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
tomashr

#18 Příspěvek od tomashr »

Vojc29 píše:Nejkonstantnější mi přijdou ZIPPY z HK

Obecně souhlas, nicméně musím poznamenat, že poslední Zippy, které jsem koupil, byly hodně (ale fakt hodně!) rozbalancované, což taky nesvědčí o velké péči. Při prvních nabitích jsem přirozeně srovnal, teď je nutno vyčkat do provozu, zda se opravdu liší (což by byl problém) anebo to byla jen fušeřina při kompletaci sady (nad čímž by se dalo mávnout rukou).
siki
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od siki »

Já mám náhodou s těmito nanotechy výborné zkušenosti http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11911 . Nemám sice žádná číselná data, jen pocit při lítání. Když dám plyn, tak to prostě letí líp :) jak srovnatelné turnigy a zippy.
Šiki
corsair
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od corsair »

silcom píše:Pokiaľ sa batérie nafúknu "sakra brzo", tak je to vo väčšine prípadov chyba obsluhy.
A když je přinese pošták již nafouklé v balíčku z HK /což se mi už stalo/, tak zjebat poštáka jelikož je chybně obsluhoval :lol: ................před dvěma lety mi vypadnuly fungl nové nanotechy 3s3300 z modelu- nenašel jsem je. Teď při brigádě se našly /nebyl jsem přítomen/, byly nafouknuté -jak jinak. Ovšem kolegové neváhali a ze srandy s nima zalítali , a pak šli do sběru i když "zlý" jazykové tvrdí,že mi je chtěli předat v dárkovém balení. Takže po dvou letech na slunci,dešti,sněhu slušný výkon na nanotechy
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od DavidB »

siki píše:Já mám náhodou s těmito nanotechy výborné zkušenosti http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11911 . Nemám sice žádná číselná data, jen pocit při lítání. Když dám plyn, tak to prostě letí líp :) jak srovnatelné turnigy a zippy.
Šiki

...já mám zkušenost opačnou, po první letu se nafoukly, bral jsem z nich necelých 20C (38A). Přešel jsem na Nanotechy 35-70C, ale taky nic moc, momentálně jedu Zippy 2200mAh 45C a ty jsou zatím pro mě nejlepší baterky z HK - beru z nich kolem 40-50A konstantně, špičkově i 65A
JMalik

#22 Příspěvek od JMalik »

igorb píše:.......ja lietam a urobim 300-400 letov na pack :mrgreen: ... (do straty 20% kapacity)

Můžeš sem napsat typ baterky, kapacitu, kolikačlánek je to a jakým proudem je to zatěžované?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
igorb

#23 Příspěvek od igorb »

6s 2600 25C letovy cas presne 5 minut dobijam do 2200mah 10A ... ked sa po lete v statistike objavi pokles napetia, idu do dochodku ... teraz prave lietam baterku (ano mam len jednu) co som zapojil do modelu minuly rok na jesen ... minuly tyzden som jej po zime zmeral kapacitu, ma 2480 vybitych (10A prudom do kolena), ma za sebou asi 250 (no po tomto tyzdni to uz bude pomaly 300) letov

2s 800 25C cas takych istych 5 minut dobijam do 600mah 4A ... z tychto som zatial po 3 rokoch haloveho lietania vyhodil iba jednu pretoze som ju slusol ... na tychto cykly spocitane nemam, lebo to nie je sutazny stroj, ale tocia doblba 3 roky ... a dockaju sa este aj stvrteho, prave som ich "zaletoval" (od zazimoval)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Woita »

Za mě nejsou nanotechy tak špatné - třeba jsem měl štěstí. Dosud už druhý rok lítám 4 ks nanotechů 3s 45C 2200mAh v EPP Jetu, kde dostávají řádně na frak. Jiné baterky (Zippy Flightmax při tomto kolotoči odešly).
Ale jedna nanotecha mi ve vrtulníku taky po roce odešla, jenže to jsem to ještě neuměl obsluhovat, takže jsem je příliš vybíjel (poctivě na 3,3V / článek) a uchovával je zásadně na 100% nabité. Moje chyba.
Mám také nové 4 ks nanotechů A-spec 2200mAh, 65/130C a po cca 10 - 20 cyklech jsou stále super. Uvidím po čase, ale zatím palec nahoru.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
LittleFalco

#25 Příspěvek od LittleFalco »

U me je to 50/50. Mam 4ks ctyrclanku nanotech 2650mAh 35-70C. Dva z nich slapou i po stem cyklu bez potizi. O rok mladsi dalsi dva, kupovane loni v lete maji po ctyriceti cyklech, jsou o dost vice gumovejsi, rozhozene Ri a obe dve uz se zacinaji nafukovat. Do maleho EPP jsem na zkousku poridil jednu nanotech 400mAh a ta sla po deseti cyklech do riti - zmenila tvar na valecek :D
Takze za me palec dolu a nevermore, zakladni rada Turnigy ma podstatne lepsi skore. Ale mozna je to tou nalepkou s nizsimi Ccky, ze se clovek boji ji poradne vosolit :D :D :D
Zpátky doma, v kopcích :-)
lucas

#26 Příspěvek od lucas »

ok díky moc za názory.
osobně v letadlech mám nějaké nanotechy a jsem spokojen. je ale pravda, že zabrat moc nedostávají - málokdy je vybiju přes 60%.
v mikrokopteru mám 4s nanotechy - tam už zabrat dostávají. používám zhruba 2 roky a letové časy stejné. akku jako nový. ovšem já za rok nalítám co jinej za 2 měsíce.
ty turnigy "obyčejné" vypadají že jsou tvrdé, tak asi je to použitelná volba. nanotechy do tohoto kupovat nebudu.
koukal jsem na zippy - tam jsou zippy k; zippy compact a podobně. jaký druhy těch zippy prosím?

díky

luc
JMalik

#27 Příspěvek od JMalik »

igorb píše:6s 2600 25C letovy cas presne 5 minut dobijam do 2200mah 10A ...

Ty to ale zatěžuješ proudem ani ne 10C. To potom můžeš těžko porovnávat kvalitu baterky. Tohle zatížení musí s přehledem vydržet kdeco.
(Když jsem zatížil stejným proudem ty nanotechy jako starší řadu Turnigy, tak ty nanotechy to dlouho nepřežily.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
igorb

#28 Příspěvek od igorb »

a co ked zatazujem 10C?

1/ ja nic neporovnavam ... kde si to videl ze by som to pisal? ... ja hovorim ze ked sa pouziju s mozgom v hlave tak vydrzia dostatok cyklov

2/ ako vies ake spicky tam su? ja som ich nemeral, tipujem aspon 60A

3/ je NORMALNE ... este raz aby to niekto neprehliadol - NORMALNE ... nie zvratene ... nepresahovat a podla moznosti ani sa nepriblizovat maximalnym povolenym zataziam, nato tie maxima su, aby sa NEPRESAHOVALI, nie na to aby sa k nim clovek priblizoval, ak chces tahat vecsie prudy nikto ta nenuti lietat 25C, kludne si kup 65C
JMalik

#29 Příspěvek od JMalik »

igorb píše:a co ked zatazujem 10C?

1/ ja nic neporovnavam ... kde si to videl ze by som to pisal? ... ja hovorim ze ked sa pouziju s mozgom v hlave tak vydrzia dostatok cyklov

2/ ako vies ake spicky tam su? ja som ich nemeral, tipujem aspon 60A

3/ je NORMALNE ... este raz aby to niekto neprehliadol - NORMALNE ... nie zvratene ... nepresahovat a podla moznosti ani sa nepriblizovat maximalnym povolenym zataziam, nato tie maxima su, aby sa NEPRESAHOVALI, nie na to aby sa k nim clovek priblizoval, ak chces tahat vecsie prudy nikto ta nenuti lietat 25C, kludne si kup 65C

1/ to vlákno kam píšeš se jmenuje "Porovnání turnigy a turnigy nanotech"

2/ za špičku se pro tyhle baterky považuje odběr v řádech sekund. Někteří výrobci to ještě upřesňují, Turnigy bohužel ne, ale očekával bych pro tu baterku z Tvého odkazu špičku cca 50C /min 5s.

3/ čekal bych, že se k tomu vyjadřuješ jako uživatel, ne z pohledu výrobce. Je jasné, že když z 25C baterky budeš brát 5C (to by bylo přáním výrobce), tak to asi neodděláš. Jenže když právě z těch nanotechů, které měli být lepší než původní řada, budeš brát to samé, tak tenhle nový hit to nevydrží - o tom je tohle vlákno. Ne o tom, jak s mozkem v hlavě to budu zatěžovat jen na 50% toho co udává výrobce.
igorb

#30 Příspěvek od igorb »

JMalik píše:1/ to vlákno kam píšeš se jmenuje "Porovnání turnigy a turnigy nanotech"

Ten prispevok (ak otvoris oci najdes ho citovany) bol:

"Jak se tady píše, Turnigy Nano-tech nebrat."

co pri najlepsej voli nie je porovnavanim nicoho s nicim ... nasledoval po prispevkoch o predcasnom odporucani sa nanotechov co som dolozil faktom ze sa odporucat nemusia ... pochopitelne vysvetlenie mojich slov? .. uz sa da rozumiet co pisem?

JMalik píše:2/ za špičku se pro tyhle baterky považuje odběr v řádech sekund. Někteří výrobci to ještě upřesňují, Turnigy bohužel ne, ale očekával bych pro tu baterku z Tvého odkazu špičku cca 50C /min 5s.

opet mi nezostava len zopakovat svoj bod:

je to pochopitelne vysvetlenie co som mal na mysli?

JMalik píše:3/ čekal bych, že se k tomu vyjadřuješ jako uživatel, ne z pohledu výrobce. Je jasné, že když z 25C baterky budeš brát 5C (to by bylo přáním výrobce), tak to asi neodděláš.

a ja by som cakal ze z napisaneho bude jasny moj nazor ze ked chces dobry pocet cyklov, nebudes baterku trapit ... je to pochopitelne co som mal na mysly?

nezostava mi len znova ta poprosit (po kolky krat uz?) aby si uz nerozoberal co tu pisem, ja myslim ze som to uz vysvetlil dostatocne, kto chcel pochopil co pisem kto nechcel, jeho volba a kto tu schopnost nema, tomu to budem vysvetlovat zbytocne
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“