Přechod na 2,4 GhZ od Frsky?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Pista.Wassermann

Re: Přechod na 2,4 GhZ od Frsky?

#16 Příspěvek od Pista.Wassermann »

Tak přesně toto se mi zamlouvá ze všeho nejvíc ! pak už jen ta drobnost té instalace :-)
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mihlit »

POZOR
Ten nový XJT modul sice bude umět i více kanálů, ale ne přes PPM. Více kanálů bude dostupných jen přes protokol PXX a ten umí jen Open9X (a podobné). I když se tedy dá tento modul do vysílačky s více kanály, tak tam pojede jen těch 8.
Pista.Wassermann

#18 Příspěvek od Pista.Wassermann »

denny_ul píše:Tady přikládám fotky z mé předělávky MC-19 s modulem FrSky DJT, ještě tam chybí bindovací tlačítko, ale na ukázku to stačí.

foto 1

foto 2

Mohu se zeptat, proč právě tento modul ? Lépe se uchytí do vysílače? Popřípadě jaké změny je potřeba udělat? Pouze vyndat z krabičky? Děkuji
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
denny_ul
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od denny_ul »

Mohu se zeptat, proč právě tento modul ? Lépe se uchytí do vysílače? Popřípadě jaké změny je potřeba udělat? Pouze vyndat z krabičky? Děkuji

Tento modul jsem použil, protože se mi naskytla výhodná koupě 1 modul + 2 přijímače.

Jinak bych nejspíš použil tento modul
Obrázek

Instalace, kterou jsem zvolil já vyžaduje větší znalost elektroniky a výroby plošných spojů (DPS).

Jsou zde použity 3 vlastní DPS:
    1. k uchycení a připojení výměnného mudulu na místo původního
    2. k propojení modulu a přepínačů pro volbu režimu
    3. DPS s přepínači a připojením LED a bindovacího tlačítka

Dále vysoustružený držák antény, jako náhrada původní antény,
protože mě osobně se nelíbí jak někdo instaluje antény na místa
pro přepínače a nebo různě vrtá do vysílače díry.
*** FX-32, FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***
RedOne

#20 Příspěvek od RedOne »

Já ještě k tomu jestli frsky nebo něco jiného:
Záleží to na tom, kolik máš letadel a jakou má každé z nich hodnotu. Pokud bych lítal s letadlama, jejichž přizovací cena nepřesahuje třeba 2 tisíce, pak bych klidně šel do frsky, ale pokud máš trochu dražší letadla, tak bych šel do něčeho spolehlivějšího.
Také proto, že s větším letadlem už můžeš něco pořádně rozbít, nebo dokonce někomu ublížit.
Drondys

#21 Příspěvek od Drondys »

RedOne píše:Já ještě k tomu jestli frsky nebo něco jiného:
Záleží to na tom, kolik máš letadel a jakou má každé z nich hodnotu. Pokud bych lítal s letadlama, jejichž přizovací cena nepřesahuje třeba 2 tisíce, pak bych klidně šel do frsky, ale pokud máš trochu dražší letadla, tak bych šel do něčeho spolehlivějšího.

Také proto, že s větším letadlem už můžeš něco pořádně rozbít, nebo dokonce někomu ublížit.

To je argumentace jako se Škodovkou nejezdi, protože bys mohl někoho přejet. Sebelepší RC souprava ještě neznamená, že už nemůže něco pořádně rozbít, nebo dokonce někomu ublížit. Dle mého názoru je MC-19 s Frsky dostatečně spolehlivá kombinace i pro řízení dražšího modelu než do 2 tisíc. Frsky není Flysky. Frsky VF moduly i přijímače jsou už poměrně slušně prověřené. Žádný systém samozřejmě není naprosto dokonalý a nezaručí, že nikdy nemůže dojít k nějaké závadě.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ddano007 »

to RedOne: a mozes len tak pre info povedat, ze ktory je ten spolahlivejsi system ako FrSky? 8) Sorry, ale nedalo mi to...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RedOne

#23 Příspěvek od RedOne »

ddano007 píše:to RedOne: a mozes len tak pre info povedat, ze ktory je ten spolahlivejsi system ako FrSky? 8) Sorry, ale nedalo mi to...

Tak třeba futaba. Tu bych bral asi jako nejlepší. Sám se v blízké době chystám kupovat vysílačku a futaba je jedna ze značek, o kterých uvažuju. Ale rozhodně neříkám že cokoliv jiného než futaba je šmejd. Já jen vidím frsky o DOST levelů pod futabou a jí podobnými.
Drondys

#24 Příspěvek od Drondys »

Frsky je dostatečně spolehlivý systém, kterému řada lidí dává přednost třeba před Spektrem.
tomashr

#25 Příspěvek od tomashr »

RedOne píše:
ddano007 píše:to RedOne: a mozes len tak pre info povedat, ze ktory je ten spolahlivejsi system ako FrSky? 8) Sorry, ale nedalo mi to...

Tak třeba futaba. Tu bych bral asi jako nejlepší. Sám se v blízké době chystám kupovat vysílačku a futaba je jedna ze značek, o kterých uvažuju. Ale rozhodně neříkám že cokoliv jiného než futaba je šmejd. Já jen vidím frsky o DOST levelů pod futabou a jí podobnými.

Zas to tak nedramatizuj, každý systém má nějaký zářez.
Osobne bych to viděl s pořadím takto (nepíšu o systémech, o kterých osobně nevím skoro nic jako třeba Wea nebo nové JR):
1. Futaba
2. MPX m-link
3. HOTT a Duplex
Ale FrSky bych neváhal dát hned těsně za ně, spolu s DSMX (myslím DSMX po odladění, úvodní bugy teď neřešme), ale asi mírně před Auroru a vyloženě daleko před staré IFS, Assan a cokoli jiného z číny.
Sám mám Futabu, ale formulace "FrSky je o DOST levelů pod ní" je prostě obrovská nadsázka :?
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ddano007 »

OK, ked tak pozram na tento web, tak kazda znacka tu ma dost vlaken = ziadny system nie je absolutne bez chyby. Myslim, ze je skor vecou vkusu, co kto uprednostni. Nemyslim si, je FrSky je spicka, na ktoru ine znacky nemaju, len mi nedalo nereagovat na ten prispevok od RedOne :D Tvrdenie, ze FrSky je o par levelov pod Futabou radsej uz komentovat nebudem. Hlavne nech nam to lieta.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
holmer83

#27 Příspěvek od holmer83 »

Taky se přidám do diskuze, mám T9x s open firmwarem a externím FrSky DHT-U, všechny přímače osmikanály FrSky D8R-II Plus nebo XP a zatím zcela bez problémů, spíše se bojím aby mechanicky neselhala ta vysílačka než technologie přenosu Frsky. Teď jsem pořídil Auroru 9, bez přímače a zase na ni půjde FrSky DHT-U, důvodem je nejenom množství přímačů FrSky které mám a používám k plné spokojenosti, ale hlavně taky cenový rozdíl mezi přímači Hitec Optima a Frsky. Prostě já bych se FrSky nebál.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
denny_ul
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od denny_ul »

Přestavba MC-19 dokončena.
Obrázek

testováno s přijímači
Obrázek
Obrázek
ještě čekám displej a pak je to komplet i s telemetrií.
Obrázek
*** FX-32, FX-30 2,4GHz, MC-19 2,4GHz a FlySky GT3B 2,4GHz na auta ***
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jyrry »

tomashr píše:.... vyloženě daleko před staré IFS, Assan ....

procpak? Ten ASSAN je spolehlivy, "jen" nema telemetrii... ptam se spis ze zajmu, proc to tak řadis...
jyrry.webnode.cz
Jiri

#30 Příspěvek od Jiri »

jyrry píše:procpak? Ten ASSAN je spolehlivy, "jen" nema telemetrii... ptam se spis ze zajmu, proc to tak řadis...

Naprostý souhlas, létám ho přes tři roky aktuálně asi v 10 modelech, reálně nalétané desítky hodin, za tu dobu jsem nezaznamenal jediný problém. Typy příjímačů co mám: 3kanál s dlouhou ant, 4kanály mini s krátkou, 6ti kanály mini s krátkou, 6ti kanál v krabičce s dlouhýma anténama, 7 kanál s krátkýma. Vysílač osvědčená Futaba FC-16, s baterkami LiFe 3S 1500 vydrží víc jak 16 hod. provozu.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“