Nářadí pro heli

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Nářadí pro heli

#16 Příspěvek od JMalik »

kmubajsek píše:a mohl bys prosím tě ještě říct rozdíl mezi těmi dvěmi sadami ??? :) díky

Dopsal jsem to, ale byl jsi rychlejší :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Mad_Box »

Ten Align není špatnej, mám je už celkem dlouho a hodně helin jsem s nimi sešrouboval, ale v 1,5mm mám v tom nasazený jiný nástavec (už ani nevím výrobce, ale je celkem kvalitní), který kombinuji ještě s palcovým na volnější šrouby. U ostatních rozměrů toho alignu už to je celkem OK, tyto rozměry už na strhnutí náchylné nejsou.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
kmubajsek

#18 Příspěvek od kmubajsek »

JMalik píše:
kmubajsek píše:a mohl bys prosím tě ještě říct rozdíl mezi těmi dvěmi sadami ??? :) díky

Dopsal jsem to, ale byl jsi rychlejší :wink:

takže kvůli těm kuličkám je to trojnásobně dražší ??? 8O :)
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
JMalik

#19 Příspěvek od JMalik »

[quote="kmubajsek"]

V podstatě ano.
(něco si připlatíš ale i za barevné rozlišovače a délku)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#20 Příspěvek od JMalik »

Mad_Box píše:Ten Align není špatnej, mám je už celkem dlouho a hodně helin jsem s nimi sešrouboval, ale v 1,5mm mám v tom nasazený jiný nástavec (už ani nevím výrobce, ale je celkem kvalitní), který kombinuji ještě s palcovým na volnější šrouby. U ostatních rozměrů toho alignu už to je celkem OK, tyto rozměry už na strhnutí náchylné nejsou.

U Align platíš dost za ty duralové eloxované rukojetě. Když koupíš Weru, nevyjde to cenově hůře a není problém ani u těch nejmenších velikostí
http://www.landsmann.cz/wera-118066-sroubovak-imbus-1-5-mm-mikro-typ-2054-pro-elektrotechniku_d71773.html
kmubajsek

#21 Příspěvek od kmubajsek »

aha dobře, děkuji všem za rady ;)
kmubajsek

#22 Příspěvek od kmubajsek »

JMalik píše:
Mad_Box píše:Ten Align není špatnej, mám je už celkem dlouho a hodně helin jsem s nimi sešrouboval, ale v 1,5mm mám v tom nasazený jiný nástavec (už ani nevím výrobce, ale je celkem kvalitní), který kombinuji ještě s palcovým na volnější šrouby. U ostatních rozměrů toho alignu už to je celkem OK, tyto rozměry už na strhnutí náchylné nejsou.

U Align platíš dost za ty duralové eloxované rukojetě. Když koupíš Weru, nevyjde to cenově hůře a není problém ani u těch nejmenších velikostí
http://www.landsmann.cz/wera-118066-sroubovak-imbus-1-5-mm-mikro-typ-2054-pro-elektrotechniku_d71773.html

mě by teoreticky stačily koupit 1,5 a 2,0

a ještě se zeptám daji se někde koupi ty kvalitnější šroubky ??? (na šroubovák 1,5) :)
JMalik

#23 Příspěvek od JMalik »

kmubajsek píše:a ještě se zeptám daji se někde koupi ty kvalitnější šroubky ??? (na šroubovák 1,5) :)

Nevím jaké šroubky přesně myslíš, ale třeba ten červík co jsi vrtal koupíš kalený. Imbusové šroubky koupíš pevnostní a zinkované ..... atd.
Seženeš to v prodejnách se spojovacím materiálem. Koupíš to na netu (tam samozřejmě musíš registrovat poštovné, takže si nebudeš kupovat deset šroubků).
Pokud půjdeš někam do té prodejny, počítej s tím, že běžně mají od M3 nahoru. menší na objednávku.
JMalik

#24 Příspěvek od JMalik »

kmubajsek píše:mě by teoreticky stačily koupit 1,5 a 2,0

Radši Ti to připomenu ještě jednou, aby jsi na to nezapoměl.
Microwera má tak udělané rukojeti, aby jsi to dotahoval přiměřeným momentem pro velikosti těch šroubků. Hlavně u těch od M4 nahoru je dobré někdy použít i k dotažení to elko, protože průměr rukojeti je už příliš malý.

Ty klíče "L" (rozměrů které používáš) nutně potřebuješ, jinak bezpečně nepovolíš zajištěné šrouby!!!
avalanche8

#25 Příspěvek od avalanche8 »

Hlavni je nelepit sekundakem,a tvrdosine drzici srouby pokud to aspon drobek jde nahrat :wink:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Mad_Box »

Na cit se mi dobře osvědčil dlouhý nástavec konkrétně u té 1,5 tím jak je dlouhý tak pruží a tím je cítit kdy už je to špatné a kdy to jde. Ale chce to trochu citu jinak to člověk rozláme.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
michalll
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od michalll »

Co se týče těch obyčejných zahnutých klíčů, tak nejlepší, co jsem měl v ruce jsou klíče Bondhus. Ale jinak samozřejmě základem jsou klíče s rukojetí.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
hates

#28 Příspěvek od hates »

Já používal klasické Elka ale male rozměry se pravidelně trhali. Tak jsem si pořídil 1,5 a 2 imbus od thunder tigeru a úplně supr větší rozměry se netrhaji. Cena tech TT je prijatelna cca pul ceny hudy a kvalitou dost podobne
Naposledy upravil(a) hates dne úte 08.01.2013 8:25, celkem upraveno 1 x.
zdzd

#29 Příspěvek od zdzd »

JMalik píše:
kmubajsek píše:mě by teoreticky stačily koupit 1,5 a 2,0

Radši Ti to připomenu ještě jednou, aby jsi na to nezapoměl.
Microwera má tak udělané rukojeti, aby jsi to dotahoval přiměřeným momentem pro velikosti těch šroubků. Hlavně u těch od M4 nahoru je dobré někdy použít i k dotažení to elko, protože průměr rukojeti je už příliš malý.

Ty klíče "L" (rozměrů které používáš) nutně potřebuješ, jinak bezpečně nepovolíš zajištěné šrouby!!!

Neřekl bych. HUDYm jsem vždycky všechno povolil rovnou. A lepím vše. Smozřejmě ne červeným nebo zeleným to je pak na furt.

Byla tu řeč i o kuličkách. Někdy se hodí. Ale rozhodně je nelze považovat za bezpečný nástroj k utažení/povolení na fest.
paveld

#30 Příspěvek od paveld »

Lada1 píše:
paveld píše:Dovoluji si zdvořile nesouhlasit s předchozím příspěvkem :D
Nejlépe se to pozná u "precizně zajištěných" imbus šroubů.

můžete s tim nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak jediný, co s tím můžete dělat

Omlouvám se, nevšiml jsem si. Pod čarou Tvých příspěvků je uvedeno:
"Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ..."
:lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“