Prosba o pomoc s výběrem větroně
Re: Prosba o pomoc s výběrem větroně
Taťka má větroně asi 20 let starýho (tříkanál) a to je hrozná pohoda, to si můžeš dojít do auta... nalejt si kafe a pořád tam zůstává, to se ani nemusí řídit, jen dostat ho dolů je občas problém 
Když letím, jsem rád.
Když neletím, lepím.
Když neletím, lepím.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Ak už vieš základy, tak doporučujem Filip 600 od azero.cz, má výhodu v zameniteľnosti krídiel. Na začiatok dáš ušaté termické - s nimi to lieta samo, je to parádny relax. Potom ak budeš mať chuť na akro a lietanie na rýchlosti len dokúpiš krídlo Sport.
Budeš mať jeden trup a krídlo si dáš podľa potreby.
Azero je overený a seriózny výrobca.
Oproti EPP poletuhám budeš mať diametrálne lepší letový prejav a celkové spracovanie,
Oproti EPP poletuhám budeš mať diametrálne lepší letový prejav a celkové spracovanie,
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Tak za sebe ti můžu doporučit nevím proč opomijene ASW-15 od ROBBE,neplést s tím hnojem od pelikána!!! U Kostky jsem ho vloni koupil ve verzi kit za nějakých 1500 peněz a super polétání! Narval jsem do něj střeva z Alphy 1500 a chodí to i s dvou článkem 1,3 - 1,6 AH v pohodě.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
ASW 15 od Robbe nedoporučuji viz.uložení křídel.
Hitec Aurora 9x ,asw-27 1:3,6.Sonic,Blizzárd-Reichárd,Xtreme-Azero
Měl jsem Iona Pro +, hooodně lehkého. Dal se i chytit do ruky (nedoporučuji). Ale polétání s tím bylo i se slabou motorizací super, jen už to chce nějakou praxi
(Hodně praxe).
Lítal jsem i s EasyGliderem, skvělý relax
Lítal jsem i s EasyGliderem, skvělý relax
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- Standa Stuchlý
TERAZKY píše:Ak už vieš základy, tak doporučujem Filip 600 od azero.cz, má výhodu v zameniteľnosti krídiel. Na začiatok dáš ušaté termické - s nimi to lieta samo, je to parádny relax. Potom ak budeš mať chuť na akro a lietanie na rýchlosti len dokúpiš krídlo Sport.
s tímto názorem plně souhlasím a klidně se pod něj podepíšu. Pro začátečníka, který to myslí s lítáním vážně skvělý model.
- BlueDragonFS
TERAZKY píše:Ak už vieš základy, tak doporučujem Filip 600 od azero.cz, má výhodu v zameniteľnosti krídiel. Na začiatok dáš ušaté termické - s nimi to lieta samo, je to parádny relax. Potom ak budeš mať chuť na akro a lietanie na rýchlosti len dokúpiš krídlo Sport.
Standa Stuchlý píše:s tímto názorem plně souhlasím a klidně se pod něj podepíšu. Pro začátečníka, který to myslí s lítáním vážně skvělý model.
Koukal jsem na něj, vypadá pěkně, ale chtěl bych se zeptat, nebyl by už lepší Robin?
http://www.azero.cz/cz/produkty/vetrone ... robin.html
Vypadá o něco líp a přeci jen, 600 není o tolik víc a má i klapky.
- Standa Stuchlý
tak to nevím, neznám jej a zatím jsem o něm nic nečetl. Skus pohledat nějaké recenze, videa. Filip je profláknutá jistota úspěchu.
Máza píše:ASW 15 od Robbe nedoporučuji viz.uložení křídel.
A co se ti nelíbí na uložení?
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
BlueDragonFS píše:Koukal jsem na něj, vypadá pěkně, ale chtěl bych se zeptat, nebyl by už lepší Robin?
http://www.azero.cz/cz/produkty/vetrone ... robin.html
Vypadá o něco líp a přeci jen, 600 není o tolik víc a má i klapky.
Podľa mňa, Robin je éro, ktoré už vyžaduje jemnejšie zaobchadzanie, hlavne pri pristáti....... bude náchylnejšie na poškodenie. "Žbrdlinkové" éro nad dva metre už chce sadať ako do perín .... a to chce trošku praxe.....
To že má klapky???..... neuraz sa, ale tie ti v začiatkoch budú skôr na škodu a budú prekážať...... Ono je to komplikovanejšie na nastavenie, náročnejšie na pilotáž aj skúsenosti.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
- Standa Stuchlý
tak jsem se díval na toho Robina a nemusí to být špatná volba. Torzní skříň, profil F3J, slušná hmotnost, a i na You Tube videu to letí docela klidně. Za zváženou by to stálo. Co se týká klapek, není nic jednoduššího je zablokovat a z počátku nepoužívat. Později se hodí . A i když má konstrukční křídlo, tak s torzní skříní vydrží o nějaké to vrdší přisání. V krajním případě je to snadno opravitelné.
- Standa Stuchlý
lubo1 píše:Podľa mňa, Robin je éro, ktoré už vyžaduje jemnejšie zaobchadzanie, hlavne pri pristáti....... bude náchylnejšie na poškodenie. "Žbrdlinkové" éro nad dva metre už chce sadať ako do perín .... a to chce trošku praxe.....
Mě vždycky vrtá v těchto diskusích hlavou to hořekování nad tím, že to chce "sedat jak do peřin". Létám s klasickými modely, s ohledem na časté soutěžní využití s nimi mlátím často o zem až to hezké není, ale v podstatě jim to nevadí. Tak nevím jestli je pro někoho soutěžní přistání na bod "sedat jako do peřin" a normálně s modelem tříská ještě více. Možná ano, pak je ale problém spíš v jeho pilotáži a ne v odolnosti modelu. Anebo je to jen smutný projev "EPP zblbnutí", kdy se lidi zblblí výklady o "nerozbitnosti" automaticky domnívají, že normální model se rozsype po každém ťuknutí? A ve skutečnosti by s ním neměli vůbec problém?
Nevím, ale docela by mě to zajímalo a občas bych autora podobných vět rád viděl v reálu létat, abych to lépe pochopil. Připadá mi, že bez pochopení tohoto je pak dost těžké seriózně radit
kajman111 píše:Máza píše:ASW 15 od Robbe nedoporučuji viz.uložení křídel.
A co se ti nelíbí na uložení?
Nejsem jedinej komu to ruplo v zadní části křidla.Zadní část křidla se zasouvaj do trupu a tam to rádo praská.Stačí pár neopatrnejch přistání a je to.
Hitec Aurora 9x ,asw-27 1:3,6.Sonic,Blizzárd-Reichárd,Xtreme-Azero
Tomashr, neviem s čím konkrétne lietaš, ale na súťažiach so to oproti naším dedinským pristátiam priam pichá do zeme...
Skús takto pichnúť napríklad 400-vkového filipa, myslím že to už nerozchodí... a robin je defakto zväčšenina... kde budú škody ešte väčšie vzhľadom na hmotnosť...
- je tu niekto kto by mal klapky na ére a začal by ich používať dajme tomu až po 1 roku ?? /kedy je už aký-taký predpoklad že človek éro trochu ovláda/ ?
Skús takto pichnúť napríklad 400-vkového filipa, myslím že to už nerozchodí... a robin je defakto zväčšenina... kde budú škody ešte väčšie vzhľadom na hmotnosť...
- je tu niekto kto by mal klapky na ére a začal by ich používať dajme tomu až po 1 roku ?? /kedy je už aký-taký predpoklad že človek éro trochu ovláda/ ?