Jaký vybrat první indorový šestikanál?

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
kure87
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký vybrat první indorový šestikanál?

#16 Příspěvek od kure87 »

kauer píše:
MarthiR píše:No jelikož si asi nikdo nechce opotřebovávat svou vysílačku dá se poměrne za pár stokorun koupit SImtransmitter6.

To mne docela zaujalo, tak jsem se kouknul a : SIMtransmitter 6 není kompatibilní s novými OS Windows, jako je Win. NT, 2000, Vista, Win7 apod.

Ahoj pokud simtransmitterem myslíš tady tohle tak to hlavně neříkej tomu mojemu že není kompatibilní doteďka ochotně funguje jenom a pouze se sedmičkama. http://www.rcpark.cz/simulatory/30507-s ... 1-255.html
Jicha

#17 Příspěvek od Jicha »

baui píše:Samostatne radio na sim bych vubec neresil, ale to je vec kazdeho. Me se vyplaci litat se svym ostrym radiem, mam pak ve vzduchu v novejsich manevrech vetsi jistotu....a hlavne si muzu radio na sim naprogramovat a nepotrebuju resit blbiny v simulatoru.

Přesně tak, v problémových a nových situacích je reflex k nezaplacení, a co na simu natrénuješ, máš v reálu se slevou :D
(a pro nás začínající takový reflex vypnutí motoru ušetří u mikrovrtulníčků spoustu peněz). Pokud nejsi opravdu zvíře, na simulátoru si rádio nezničíš a Dx6i, které měly mizerné potenciometry, už jsou dávno opravené, nebo vyhozené. Za peníze na Simtransmiter si raději kup lepší ostré rádio.
DX8, 2x mCP X, Nano CP X, Gaui 200FBL, T-Rex 450PRO FBL, 3x T-Rex 550E FBL
kauer

#18 Příspěvek od kauer »

Moc děkuji všem za vaše názory, rady a postřehy. Díval jsem se na Blade mCPX i nano CP, ale nějak mi jako člověku neznalému ušlo, v čem že se liší. Mně příjdou hodně podobné. Ale baui asi ví, proč doporučuje mCPX.
baui

#19 Příspěvek od baui »

Nano CPX bohužel spíš nemám zatím vyzkoušený, takže nemůžu říct nic ani pro, ani proti. Na druhou stranu, pro začátečníka po obecné stránce čím větší, tím lepší - stabilnější, lépe viditelný, lépe ovladatelný. Pokud by bylo po mém, nedoporučím nic menšího, než 450ku, ale vzhledem k tvému limitu na letový prostor je to asi celkem jasná volba.
Tom
buqi

#20 Příspěvek od buqi »

Z tech dvou bych naopak doporucil nano:-) Ciste do mistnosti mi prijde lepsi. Pro objektivnost - s MCPX jsem toho nalital minimum - cca 10 letu pri nastaveni pro kolegu - takze opacne, nez baui - kazdy doporuci to, co lita :-)
Asi bych pozadal o zhodnoceni nekoho, kdo lita oba - bude to mit vetsi vypovidaci schopnost.
kauer

#21 Příspěvek od kauer »

Navštívil jsem prodejnu RCkingu a tam mne celkem vehementně přesvědčovali, že pro můj účel je ideální Walkera Mini CP se soupravou DEVO 8S. Prý je to pro začátečníka ideální volba. Nevím já tu značku neznám.
VláďaW

#22 Příspěvek od VláďaW »

kauer píše:Navštívil jsem prodejnu RCkingu a tam mne celkem vehementně přesvědčovali, že pro můj účel je ideální Walkera Mini CP se soupravou DEVO 8S. Prý je to pro začátečníka ideální volba. Nevím já tu značku neznám.

Nebrat, RCking má převážně Walkery, proto Ti je doporučí. Ale převážně (jsou i výjimky) jsou dost poruchové (i má vlastní zkušenost) a myslím, že pro začátečníka i dost divoké.
O Walkerách se zde převážně dočteš nepříznivé ohlasy, ale mají i své skalní příznivce - i když těch není moc.
Pro Tebe bude asi nejlepší buď to Blade mCP X, nebo Nano CP X. Oba dva mám, tak mohu porovnávat - podotýkám, že nelítám 3D. MCP X je trošičku klidnější (mám ho raději) a je vhodnější na ven. Ale v hale 8x13 bych se ho nebál (závidím Ti jí, doma lítám v cca 4x3,5m s nábytkem, poličkami...) Nano je dost podobný, ale spíš neposednější, takové drobné škubání - pocukává neustále ocasem a hodne záleží na kvalitních baterkách. Ale je to taky rychlá mrška. Tím, že je menší je do bytu vhodnější. Ani s jedním neuděláš chybu.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
ascentis

#23 Příspěvek od ascentis »

Hmm.. a já chtěl zrovna do výše zmíněné Walkery jít, ale jak tak pročítám vlákna asi by to nebylo moc fajn. kauerovi dporučujete Blade nano CP nebo mCP X, ale nikdo tu nezmínil Blade mSR X. Ten není vhodný, já mám totiž podobný "problém" volby akorát nemám tak velkou halu :-D, takže raději mSR X nebo nano CP pro člověka, který odlítal hodně s malými čtyřkanály...ok Walkeru tedy nebrat, ikdyž já s tou svou problémy neměl.
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
mascom22

#24 Příspěvek od mascom22 »

Ahojky no já mám walkeru genius cp a musím se jí zastat na to že je to muj první šestikanál tak vydržela a drží strašně moc takže bych se ji nebál, ale na druhou stranu nemužu srovnávat jak jsem říkal je to muj první 6 kanál.
baui

#25 Příspěvek od baui »

mSR X je FP čtyřkanál, ne plnohodnotná helina ovládaným kolektivem, takže je to trochu jiná liga. Jinak je to super hračka na volné zimní večery ;) Rozhodně tak moc nebolí, když někoho plácne přes holou kůži. mCPX už se trochu krve napije :lol:

Walkera není prvoplánově špatná, ale taky nemíří kvalitou letu ani blízko k dobré. Naproti tomu ty malé heliny z řady Blade lítají velmi slušně z krabice, přestože mají místy své mouchy.
Tom
ascentis

#26 Příspěvek od ascentis »

baui píše:mSR X je FP čtyřkanál, ne plnohodnotná helina ovládaným kolektivem, takže je to trochu jiná liga. Jinak je to super hračka na volné zimní večery ;) Rozhodně tak moc nebolí, když někoho plácne přes holou kůži. mCPX už se trochu krve napije :lol:

Walkera není prvoplánově špatná, ale taky nemíří kvalitou letu ani blízko k dobré. Naproti tomu ty malé heliny z řady Blade lítají velmi slušně z krabice, přestože mají místy své mouchy.

Aha, tak to jsem netušil o tom mSR X.
Nicméně, poradíte někdo, jak s Mode1 či 2 ??? Ja všechny své níže uvedené vrtulníky lítal tak, že jsem měl plyn v pravé ruce ... přišlo mi to tak logičtější. Ale četl jsem a slyšel spoustu názorů, že pro 6ti kanál je lepší mít plyn vlevo. Poradíte někdo ?
baui

#27 Příspěvek od baui »

Záleží na preferencích majitele, je to úplně fuk ;) Pokud lítáš ve skupině, tak je vhodnější mód, ve kterém létají ostatní, ale i tak to není nutnost.
Tom
freerider
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od freerider »

Bejt tebou vykašlu se na prcky i když nano je celkem solidní co se chování týče ale i tak je to neposedná malá moucha.Za ty prachy co stojí nano pořídíš rexe 450 nebo nějakou z jeho kopií. U takhle velkýho vrtulníku aspon cítíš letovej projev je to stroj ne strojek a teprve stroj tě bude pořádně bavit.Je fakt že třísknutí o zem nevydrží stejně jako nano ale je to prostě o něčem jinym mě ty malý mouchy příjdou na jedno brdo i když sem si nano letos pořídil oproti 450tce je to prostě trochu nuda.A podle toho co máš v popisku už máš doma zásobu prcků i když ne plnohodnotnejch věř ze ze začátku doma z malym vrtasem z plnym kolektivem rozhodně nezalítáš žádnej zázrak max tak invert je to taky dost o tom jak to člověk napípa do vysílače ze setovkou nedáš ani ten invert.Co se týče modu zůstan u tý 1 když sis na ni navykl.Je to o prioritách já osobně bych na to kašlal třeba nano mě ted stálo na dílech víc jak 450tka je teda fakt že s tou sem letos třísknul jen jednou a z nanem mlátim o zem pořád ale od toho ty prcci přeci jsou.
Ale pokud jen přeci nechceš nic většího a jen blbnout v obýváku tak ber to NANo.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
ascentis

#29 Příspěvek od ascentis »

baui píše:Na MCPX se i neco malo naucis a v 13x8 mistnosti s nim neni zadny problem zaletet jakoukoli akrobacku, kterou ten vrtulnik zvladne. Visi sam, takze na uceni je v pohode. Pokud opravdu nemas jit minimalne do 450ky, tak MCPX bude idealni cesta.
Radio doporucuju minimalne DX6i, lepe novou DX7s kvuli kvalitnejsim kniplum. DX8 uz je na tyhle mrnouse prestrelena. Samostatne radio na sim bych vubec neresil, ale to je vec kazdeho. Me se vyplaci litat se svym ostrym radiem, mam pak ve vzduchu v novejsich manevrech vetsi jistotu....a hlavne si muzu radio na sim naprogramovat a nepotrebuju resit blbiny v simulatoru.

Chci se zeptat, jak je to s tou DX7 vysílačkou. DX7s má telemetrii, DX7 ne a pak je ještě nějaká DX7 SE a ta je výrazně nejlevnější, ale píší, že nelze použít konektor učitel-žák - znamená to, že nejde použít s tím simulátorem Phoenix ??? Jak to tedy s těmi DX7 soupravami je ?
baui

#30 Příspěvek od baui »

DX7 - obrázek): nejstarší "sedmička", obyčejné rádio s učitel-žák spojením.

DX7SE (Special Edition) - obrázek: evoluce DX7, trochu slepá ulička. Postrádá učitelský port, naopak přináší 11ms latenci a vysoké rozlišení kanálů. Použít se simem jde, ale potřebuješ k tomu bezdrátový adaptér typu SimStick.

DX7s - obrázek: nová generace sedmikanálu, prakticky se jedná o osekanou DX8. Dva letové režimy, 11ms latence, vysoké rozlišení, telemetrie, nativní DSMX.
Tom
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“