Meskaju zasielky z HK
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Re: Meskaju zasielky z HK
A jak dlouho to pak cca trvá v ČR? Jestli jsem to dobře pochopil, ten můj měl odletět 7.10. Měl by být bez výpalného.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Dle mých zkušeností 4 pracovní dny od skutečného naložení do letadla je balíček doma.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:12, celkem upraveno 3 x.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Tak v tom případě, pokud ten balíček opravdu odletěl, se někde už pět dní fláká. Že by celnice? Škoda, že česká pošta blokuje sledování těchto balíků 
Graupner MX-12
Graupner MX-12
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:39, celkem upraveno 2 x.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to zkusil, ale taky mi to nezobrazí:
Nie sú k dispozícii žiadne údaje o zásielke.
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Taky mam 36 dni na ceste zasilky a pekne me toci ze pisou ze posilaji pres hk post (ebay prodejci, goodluckbuy atp)a nakonec ma kod CN tedy cinska posta.
Ted jsem mluv s kamaradem co vozi a zakazkove vyrabi veci v cine a jezdi tam a rika ze HK je uplne jinej stat nez cina regulerni hranice a uplne jinej svet.
Uz ted se budu snazit vse posilat pres HK nebot to je posta UK Royal post standardu kdezto cina je sunt.
Ted jsem mluv s kamaradem co vozi a zakazkove vyrabi veci v cine a jezdi tam a rika ze HK je uplne jinej stat nez cina regulerni hranice a uplne jinej svet.
Uz ted se budu snazit vse posilat pres HK nebot to je posta UK Royal post standardu kdezto cina je sunt.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
mkyral píše:A jak dlouho to pak cca trvá v ČR? Jestli jsem to dobře pochopil, ten můj měl odletět 7.10. Měl by být bez výpalného.
Obvykle to bývá jen pád dnů, ale obecně se na to nelze spolehnout a případ od případu mohou nastat nejrůznější zdržující okolnosti, které to mohou v horších případech protáhnout až na několik týdnů.
mkyral píše:Tak v tom případě, pokud ten balíček opravdu odletěl, se někde už pět dní fláká. Že by celnice?
Celnice v ČR balíky doručované přes poštu vůbec nepřebírá. Balíky jsou po příchodu na území ČR uloženy ve skladě pošty Praha 120 a celníci provádějí odbavení přímo tam.
mkyral píše:Škoda, že česká pošta blokuje sledování těchto balíků
Česká pošta poskytuje informace o sledování zásilky na webu viz tento odkaz obvykle až poté co je zásilka přijata a zaevidována ve skladě České pošty.
Pokud už zásilka dorazila na území ČR pak i když ještě nebyla zaevidována ve skladě České pošty tak lze získat informaci o tom zda zásilka s příslušným podacím číslem skutečně dorazila na území ČR či nikoli telefonicky na čísle 800 177 889. Pokud na tomto čísle sdělí, že zásilka zatím do ČR nedorazila pak je možné, že odletěla z odchozí země nepřímým letem a může být klidně i několik dnů až týden v nějakém překladišti mimo území ČR.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Díky za vyčerpávající odpověď. Bylo by zajímavé mít možnost balík sledovat online přes GPS 
Jen ještě doplním, že ne všechny balíky se dají sledovat. Ten můj má prefix "RA" a v tabulce sledovaných není.
Jen ještě doplním, že ne všechny balíky se dají sledovat. Ten můj má prefix "RA" a v tabulce sledovaných není.
Graupner MX-12
Graupner MX-12
mkyral píše:Jen ještě doplním, že ne všechny balíky se dají sledovat. Ten můj má prefix "RA" a v tabulce sledovaných není.
I zásilky, které mají podací číslo s prefixem, který není v tabulce viz tento odkaz lze sledovat, ale podmínkou je jak jsem již zmínil to, že až od okamžiku kdy jsou po příchodu na území ČR zaevidovány ve skladě pošty Praha 120. Zeptat se na ně ovšem lze i dříve než se objeví ve sledovacím systému, a to na již zmíněném telefonním čísle 800 177 889 kde se dá získat základní informace o tom zda zásilka s příslušným podacím číslem už dorazila na území ČR či nikoli.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:mkyral píše:Jen ještě doplním, že ne všechny balíky se dají sledovat. Ten můj má prefix "RA" a v tabulce sledovaných není.
I zásilky, které mají podací číslo s prefixem, který není v tabulce viz tento odkaz lze sledovat, ale podmínkou je jak jsem již zmínil to, že až od okamžiku kdy jsou po příchodu na území ČR zaevidovány ve skladě pošty Praha 120.
Když zadám svou zásilku do formuláže, tak mi pošta tvrdí: "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje.". Z toho mi vyplývá, že informace mají, ale nic neukáží ani po zaevidování na poště 120. Nicméně si tuto teorii ověřím. až mi balíček dorazí. To bych pak měl ve sledování vidět, že balíček byl doručen. Ovšem nejdříve musí dorazit.
A upřímně, nechápu, proč musím někam volat. Telefonování na úřady a různé informační linky přímo nenávidím. Přitom stačí umožnit sledování daných zásilek přímo na webu. No a pokud informace o dané zásilce nejsou, tak to prostě na rovinu přiznat. Myslím, že by to ušetřilo spoustu času nám všem.
Graupner MX-12
Graupner MX-12
mkyral píše:Když zadám svou zásilku do formuláže, tak mi pošta tvrdí: "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje.". Z toho mi vyplývá, že informace mají, ale nic neukáží ani po zaevidování na poště 120. Nicméně si tuto teorii ověřím. až mi balíček dorazí. To bych pak měl ve sledování vidět, že balíček byl doručen. Ovšem nejdříve musí dorazit.
Česká pošta to má prostě v systému sledování udělané tak, že u zásilek, které nejsou mezi těmi vybranými prefixy se zobrazuje text "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje" dokud není zásilka po příchodu na území ČR zaevidována na poště Praha 120 a teprve poté co je zásilka zaevidována Českou poštou se tam zobrazují informace k té zásilce.
To, že se informace po příchodu do ČR a zaevidování na poště Praha 120 začnou zobrazovat i u zásilek, pro které byl původně před příchodem do ČR zobrazen text "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje" mohu potvrdit z vlastní zkušenosti kdy jsem toto zažil u celé řady mých zásilek.
mkyral píše:A upřímně, nechápu, proč musím někam volat. Telefonování na úřady a různé informační linky přímo nenávidím. Přitom stačí umožnit sledování daných zásilek přímo na webu. No a pokud informace o dané zásilce nejsou, tak to prostě na rovinu přiznat. Myslím, že by to ušetřilo spoustu času nám všem.
Ano ten text "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje" není vhodně zvolen, protože se tam ty informace po zaevidování na území ČR začnou u řady zásilek prostě zobrazovat. Takže namísto něj by tam měl být spíš text "Pro tuto zásilku Česká pošta nemá v systému sledování informace".
Jde o to, že v rámci mezinárodních poštovních dohod existují nějaké definované komunikační kanály jimiž si jednotlivé pošty předávají informace o zásilkách směrovaných z pošty ve výchozí zemi na poštu v cílové zemi. Problém je v tom, že pošty z některých zemí tyto informace v řadě případů České poště prostě nepředávají a tudíž se informace o těchto zásilkách dostanou do systému sledování České pošty až teprve poté co zásilka přijde na území ČR a je následně zanesena do systému sledování České pošty.
Pokud jde o to telefonování to je možnost navíc jak získat co nejdříve informaci o tom, že je zásilka už na území ČR ještě v době kdy zatím tyto informace nejsou zaneseny do sledovacího systému České pošty. Důvodem je to, že po příchodu na území ČR prostě mohou vznikat v některých případech i několikadenní prodlevy kdy zásilka sice už může být na území ČR, ale zatím tato informace ještě není zanesena do sledovacího systému České pošty a tudíž po tu dobu lze získat informace jen telefonicky a tato služba je zdarma díky číslu 800 *** ***. Je to prostě určitá možnost pro ty co jsou netrpěliví a chtějí mít co nejdříve alespoň informaci o tom zda zásilka dorazila na území ČR. Je to lepší než tuto možnost nemít.
Čerstvá zkušenost:
objednáno 8.10.2012 - 27,5USD - (nebyly v tom baterky) šlo přes HK Post - dnes 22.10.2012 přinesl pošťák.
Myslím, že 14 dnů je super.
objednáno 8.10.2012 - 27,5USD - (nebyly v tom baterky) šlo přes HK Post - dnes 22.10.2012 přinesl pošťák.
jag42 píše:Čerstvá zkušenost:
Současné problémy s prodlevami měsíc a déle jsou především u zásilek jdoucích přes China post. HongKong post chodí bez problémů.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
@Drondys:
Díky za všechny informace. Měl jsi pravdu. Dnes ve čtyři odpoledne na mně jen vybafla anglická hláška, že o zásilce nemají informace, ale teď jsem to zkusil znova a už naskočilo české podací číslo a že je zásilka přepravována k dodací poště. Takže zítra nebo pozítří by to mohlo být doma.
Díky za všechny informace. Měl jsi pravdu. Dnes ve čtyři odpoledne na mně jen vybafla anglická hláška, že o zásilce nemají informace, ale teď jsem to zkusil znova a už naskočilo české podací číslo a že je zásilka přepravována k dodací poště. Takže zítra nebo pozítří by to mohlo být doma.
Graupner MX-12
Graupner MX-12