Airbrush chudého příbuzného

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: Airbrush chudého příbuzného

#16 Příspěvek od Jameson »

Veci z Lidlu sa dajú tuším do 14 dní (treba overiť) vrátiť, takže ak ste kúpili a nefunguje, nemal by v tom byť až taký problém...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Nakadah »

Ja mam dojem ze do 3 dnu. Nejsem si ale jistej jejich nakupnim radem. 14 dnu natuty plati pro e-shopy. Ale pozor je treba vyslovne rict ze VRACITE ZBOZI! Nepouzivejte slovo REKLAMACE :D Nak
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jameson »

Nak, chýba ti nula - je to do 30 dní. Je to uvedené na bločku. Teda aspoň na Slovensku, ale neverím, že v ČR to bude iné:

"Spotrebný tovar je možné vrátiť v nepoškodenom stave a v originálnom obale do 30 dní od dátumu nákupu".

Asi dám tej srande šancu ;-) Ešte dotaz: nemôže byť tam ten fuker-otvor zapchatý pri zaskrutkovaní na doraz naschvál, že kompresor sa stopne, keď práve nestriekaš?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Nakadah »

Jenze kdyz se stopne tak se stopne tim zpusobem ze jenom nepretlaci pist. Na tu zkousku sem mel kompresor zapojeny na 300W menic, zablokovany bral 310W. Ale ze site sem z nej pri zablokovani dostal 360W - jak dlouho to vydrzi si asi predstavis sam. Nak
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

Kluci dle mě je něco takovýho pokud neděláte přímo kity ideální- http://www.hobynaradi.cz/cs/strikaci-pi ... 57663.html - Radek
ICQ 638556901
michalll
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od michalll »

arda1 píše:Kluci dle mě je něco takovýho pokud neděláte přímo kity ideální- http://www.hobynaradi.cz/cs/strikaci-pi ... 57663.html - Radek

Tohle mám a je to hodně univerzální pistolka. Používám ji na stříkání separátoru při laminování. Ale nastříkal jsem s ní i dvoje zadní dveře na autě.
Na detaily a stínování to rozhodně není, ale na plochy ideál.
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Nakadah »

http://www.youtube.com/watch?v=OsOldjRQbdg&feature=youtu.be

Zkusil sem to s barvou. Namichal sem ji hodne ridkou, malo pigmentu tak to kryje slabe. Pak sem si zacal trosku hrat s kompresorem. Redukci pro pripojeni hadicky jsem nasrouboval natesno s pouzitim teflonove pasky - jenze tim sem zamezil uniku vzduchu pres zavit a otvor 0,4mm byl prilis maly. Kompresor se zastavoval. Takze jsem dirku postupne zvetsil az na 0,8mm a ted to pri praci ma skoro stejne otacky jako kdyz vrci naprazdno. Odber pri zavrene pistolce 260W, pri praci 220W. Zkusil sem pak strikat balzu a zda se mi ze kapicky jsou mozna mensi, mozna se mi to jen zda. Fotky dole. Nak
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Jameson »

Nu, vida, vyzerá to podstatne lepšie ako to, čo ukázal Drobec! Vďaka za skvelé video!
corsair
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od corsair »

Nakadah píše:[url]............... Zkusil sem pak strikat balzu a zda se mi ze kapicky jsou mozna mensi, mozna se mi to jen zda. Fotky dole. Nak

Mě osobně to přijde jako slušný výsledek, ona ta "spíšefixírka" to lepší neumí,ani když se zapojí na "profikompresor" pro klasické kitaření.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Nakadah »

Rozebral sem ze zvedavosti kompresor. Motor jednofazovy asynchron - teplotni cidlo sem nevidel (mozna je umisteno uvnitr tela motoru). Je to bezolejovy pistacek, sani pres pist jazyckovym ventilem. Pist je spojeny pevne s ojnici, takze se pri chodu kyve do stran. Uvnitr kompresoru je maly pretlakovy vypinac, ten muj byl nejaky zasekl - opraven zatlacenim tycky na membranu. Vypinaci tlak 57PSI (3,9BAR) a zapina pri poklesu na 43PSI(2,9BAR) - toliko napisy ktere na nem jsou. Nicmene kompresor vypne az kdyz opravdu natlaci ze vsech sil - pro normalni chod nepouzitelne. Jinak opracovani soucastek je pekne a ciste, tesneni a vytlacne ventily jsou silikonove. Motor ma odstredivy ventilator, ale pri tech 1400rpm je v podstate k nicemu takze se motor nechladi. Skutecny tlak kompresoru sem nemeril, nemuzu najit manometr.

Takze tolik ke kompresoru, pokud by to nekoho zajimalo. Nak
PetrUNH
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od PetrUNH »

Tak třeba by stálo za to i tohle
http://www.miniairbrush.cz/miniairbrush/eshop/0/0/5/1-Mini-Airbrush-Kit
vypadá to zajímavě, ale rozhodně na nějaké extra stříkáníto nebude, nicméně pro běžné a občasné hobby by to mohlo vyhovovat, za tu cenu ....
Drobec

#27 Příspěvek od Drobec »

Zdarec,
hej to čo striekalo u naka vypadalo podstatne lepšie ako u mňa... Prišlo mi, že jeho kompresor ide akosi silnejšie... neviem možno len zdanie... každopádne keď som balil kompresor spať do krabize zistil som že v vnútri dačo hrká takže možno som mal vadný kus, čomu by nasvedčovala aj chýbajúca hadica v balení.
Takže možno moja neznalosť možno chyba kompresora, neviem. Ale prajem veľa zdaru a nastriekaných metrov :)
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Jameson »

Neprekvapilo by ma, keby ten tvoj už pred tebou dakto vrátil. Tiež sa mi tak raz s dačím pošťastilo...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Dejfak »

Máte ještě jiný tip na Airbrush set?
Koukal jsem různě po netu a těch kombo setů je dost, chtěl bych to hlavně na stínování.
Máte nějaký tip, pistolku asi fengdu.
Jinak tel Lidl kompresor se mi líbyl kvuli univerzálnosti, že je to i jako ofukovací kompresor a že se s tím dá i něco málo dofouknout. Tak jestli to nakonec nevzít a přikoupit k tomu Fengdu.
Šlo by to? Fungovalo by to nějak rozumně?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
paplik

#30 Příspěvek od paplik »

arda1 píše:Kluci dle mě je něco takovýho pokud neděláte přímo kity ideální- http://www.hobynaradi.cz/cs/strikaci-pi ... 57663.html - Radek

jedna věc je pistole...druhá věc je dobrý kompresor.
Taky uvažuji na koupi nějaké té pistloky. Kopresor z ledničky tlaková lahev z hasičáku, ale stačilo by to na takovouto pistoli? Případně bych taky uvítal tip na nějaký kompresor, pokud by ten ledničkáč nestačil.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“