Depron Cup - 23.6.2012 Velká Ohrada

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět

Kdy chcete letat dalsi kolo VDC?

Anketa končí za pát 15.06.2012 10:15

sobota 16.6.
2
17%
nedele 17.6.
2
17%
sobota 23.6.
4
33%
nedele 24.6.
4
33%

Celkem hlasů: 12

Zpráva
Autor
hawk62

Re: Depron Cup červen - anketa

#16 Příspěvek od hawk62 »

to bych dal, z toho ale pro Dafa vyplyva priprava v tydnu pred :D dej to ero dohromady, chci s tebou merit sily :D
kope
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od kope »

Luzr píše:Takze sobota, sraz 10:30, start 11:00, na nikoho se neceka? :)

Ok-teď už vím kudy, tak dorazím včas :)
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od DAF »

hawk62 píše:to bych dal, z toho ale pro Dafa vyplyva priprava v tydnu pred :D dej to ero dohromady, chci s tebou merit sily :D

No, dát éro dohromady nebude až takový problém. Ale jak jsem už uvedl nay začátku tohoto vlákna, mám jiný problém, a pokud ten nebude vyřešen, můžu mít éro jakkoliv dobré a bude mi na dvě věci. Má Tx s 3x Rx v servíce - důvod je zřejmý. Termín prohlídky a případné odstranění zjištěných závad je předběžně přislíbeno na druhou polovinu přístího týdne, ale ... Takže bude-li rádio, mohl bych být i já. Budu-li to mít v daném termínu, měl bych stíhnout udělat poslední odladění tak, abych to nemusel narychlo řešit na ploše. Nový ajrák ještě mí zdaleka nebudu, ale ten starý bych docela rád ještě rozchodil. Ty ocasky, které mi upadly, byly k C trubce přilepené normílním epoxydem (ChS 1200) a pro pojištění jsem tam měl vlepené (také epoxydem) bambusové kolíčky. Z C trubky se to oddělilo, jako když se vyloupne laminát z kopyta a kolíčky praskly (p.s. už víš, proč mám tu jakousi kýlovku pod ocaskami mírně bokem? protože jsem to nějak blbě hodil do vrtačky a zjistil to po zaschnutí epoxydu :wink: ).
Jó, a zatím mi je tedy jedno, jestli sobota, nebo neděle. Bude-li to ku prospěchu, klidně v neděli, nějak to doma okecám 8) .
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:
hawk62 píše:to bych dal, z toho ale pro Dafa vyplyva priprava v tydnu pred :D dej to ero dohromady, chci s tebou merit sily :D

No, dát éro dohromady nebude až takový problém. Ale jak jsem už uvedl nay začátku tohoto vlákna, mám jiný problém, a pokud ten nebude vyřešen, můžu mít éro jakkoliv dobré a bude mi na dvě věci. Má Tx s 3x Rx v servíce - důvod je zřejmý. Termín prohlídky a případné odstranění zjištěných závad je předběžně přislíbeno na druhou polovinu přístího týdne, ale ... Takže bude-li rádio, mohl bych být i já. Budu-li to mít v daném termínu, měl bych stíhnout udělat poslední odladění tak, abych to nemusel narychlo řešit na ploše. Nový ajrák ještě mí zdaleka nebudu, ale ten starý bych docela rád ještě rozchodil. Ty ocasky, které mi upadly, byly k C trubce přilepené normílním epoxydem (ChS 1200) a pro pojištění jsem tam měl vlepené (také epoxydem) bambusové kolíčky. Z C trubky se to oddělilo, jako když se vyloupne laminát z kopyta a kolíčky praskly (p.s. už víš, proč mám tu jakousi kýlovku pod ocaskami mírně bokem? protože jsem to nějak blbě hodil do vrtačky a zjistil to po zaschnutí epoxydu :wink: ).
Jó, a zatím mi je tedy jedno, jestli sobota, nebo neděle. Bude-li to ku prospěchu, klidně v neděli, nějak to doma okecám 8) .

Muzu ti pujcit (eventualne prodat) svoji tg9x s coronou (btw, rekl bych ze cena opravy bude vyssi ;)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od DAF »

Předběžně je cena stanovena v řádech stokorun. Vyjde-li na litřík, budu spokojen, pokud na dva, byla by to cena rádia, a to by bylo včetně nového akupacku :lol: . Zatím bych se toho celkem nerad zbavoval pokud to bude chodit, protože mám tím osazena všechna letadla (asi 8 ks - R-16 SCAN SYNTH a SMC 16 SCAN SYNTH, k tomu hafo Hiteců), takže zcela přejít na nový systém by mě vyšlo dost draho. Ale jednou ta doba stejně nejspíš příjde.
Hitec Aurora 9X
hawk62

#21 Příspěvek od hawk62 »

ja myslel ze mluvis o problemu s radiem jen obecne a mas na mysli ty prijimace, hlavne ze uz vis cim to je a bez vetsich skod, drzim palce at se to povede
DAF
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od DAF »

podívej se na RC Maniak show, kde mám odkaz na rajče. Je tak videjko s pádem do pole. Poslechni si průběh záznamu. Je tam slyšet opakovaný krátký výpadek motoru a po pádu kimtají serva jak divá, než se přiblížím s rádiem. Jednak tma byl vrácen původní přijímač, jednak jsem před startem provedl s Habakukem kontrolu dosahu na jeden článek antény, šlo to dost přes sto metrů. Takže přijímače to asi nebudou, přesto jsem donesl k Hnízdilovi jak rádio, tak všechyn přijímače, se kterým jsem padnul.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:podívej se na RC Maniak show, kde mám odkaz na rajče. Je tak videjko s pádem do pole. Poslechni si průběh záznamu. Je tam slyšet opakovaný krátký výpadek motoru a po pádu kimtají serva jak divá, než se přiblížím s rádiem. Jednak tma byl vrácen původní přijímač, jednak jsem před startem provedl s Habakukem kontrolu dosahu na jeden článek antény, šlo to dost přes sto metrů. Takže přijímače to asi nebudou, přesto jsem donesl k Hnízdilovi jak rádio, tak všechyn přijímače, se kterým jsem padnul.

Proboha to vyhod a kup novou 2.4Ghz....
hawk62

#24 Příspěvek od hawk62 »

DAF píše:Je tam slyšet opakovaný krátký výpadek motoru a po pádu kimtají serva jak divá, než se přiblížím s rádiem

JJ, to vypada na prerusovanou komunikaci Tx vs Rx - pokud to bude zretelna pojmenovatelna zavada jednoho nebo druheho, asi bych take opravoval, prece jenom prijimacu mas hafo, pokud to ale jen nejak nahodou opravi, asi bych tomu uz neveril a sel do 2,4 ky - preci jen litat ve stresu a nebo rozmydlit dalsi era za to nestoji - tak jeste jednou drzim palce :)
pepin

#25 Příspěvek od pepin »

dafe,hlavně to rádio probuh neprodávej nějakému nadšenému začátečníkovi :( občas je třeba něco vyhodit :wink:

dafe,kolik letr už to rádio máš?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od DAF »

V první řadě nejsem prodejná sexuální pracovnice, abych nějakou šitku prodal klukovi, který začíná, jako perfektní stroj, nad který není. Pokud to půjde opravit, nechám to opravit. Pokud ne, budu se muset po něčem porozhlédnout. Zde podotknu, že nejsem tako bohatý, abych kupoval levné věci. Mám pár typů, které by se mi líbily, ale ještě uvidím. Např. DSM (ať už jakákoliv verze) je poměrně rozšířený systém. Nebudu zřejmě nikdy létat na akci, kde jich bude 100 pohromadě, abych spekuloval o zahlcení pásmá. Pak Assany, FHSS, HoTT, JETI a další (je toho dost a samo, že všechno neznám). IFS nepřipadá v úvahu. Je i varianta vložení dvačtyřkového modulu. Ovšem pokud to bude nové rádio, tak také (bohužel) nebude hned. Tady bude trošičku problém, že doposud jsem mohl relativně libovolně kombinovat přijímače s rádiem (mám Hitecy a Graupnery). Po koupi nového systému (ať už celého rádia, či jen modulu) už to bude jen o jedné značce, resp. systému přenosu. Vzhledem k dosavadní zkušenosti s Graupnerem, by se mi líbila MX 16 HoTT, ale zatím to je jen sen. Musel bych to konfrontovat i s cenami přijímačů, protože všechno přesadit a de facto znovu nastavit, bude práce na dlouhé zimní večery.
Hitec Aurora 9X
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od BOSS8 »

Do HOTT nechoď :!: :!: :!: , více na VDC :wink:
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od DAF »

BOSS8 píše:Do HOTT nechoď :!: :!: :!: , více na VDC :wink:

Budu-li moci nepřijdu, nebud-li moci přijdu :lol: . Záleží, jestli budu mít opravené rádio. Bez něj si můžu vzít akorát tak házedlo, a to bych ještě musel vyplodit :wink: .
Hitec Aurora 9X
kope
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kope »

Tak jsem od minula upravil "krkatý" model - zkrátil jsem trup, zmenšil ocasky a udělal nové křídlo (když to tak po sobě čtu, tak si uvědomuju, že jsem to vlastně postavil znova :)). Vypadá to, že model bude podstatně lehčí (hlavně díky tomu, že snad nebude potřeba dovažovat). Ale šok jsem zažil, když jsem dělal to křídlo - když jsem ho dal na váhu, mělo nějakých 140 g-krása... Jenže pak jsem ho oblepil hnědou lepící páskou (náběžku, odtokovku, spoje uší a střed křídla, kde bude vázací guma a váha narostla o 80 g!! To byl šok, doufám, že většina té váhy je voda+disperze (vážil jsem to ještě mokré) a po vyschnutí ta váha o něco klesne. Kdybych to byl býval věděl, tak jsem se na to vyprdnul a jen jsem křídlo lehce líznul polyurexem :(
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Luzr »

kope píše:To byl šok, doufám, že většina té váhy je voda+disperze (vážil jsem to ještě mokré) a po vyschnutí ta váha o něco klesne.

Copak o to, trochu jo, ale casto se to po vyschnuti zkrouti ;)
Odpovědět

Zpět na „Minulé“