Heli - lepší volba pro začátek

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
cilek

Re: Heli - lepší volba pro začátek

#16 Příspěvek od cilek »

Frasmi píše:Tak doufám když si mini titana koupím tak bude bez problémů :)

Pokud problémy budou, tak to nejspíš nebude vinou Mini Titana. Taky ho mám, byl to můj první nový šestikanál a bez jakékoliv pomoci jsem ho ze stavebnice postavil a zalétal. Všechno sedlo jak prdel na hrnec. :wink:
Mikelo

#17 Příspěvek od Mikelo »

S žádným vrtulníkem nebudeš zcela bez problémů. Minititan jich má jen málo. Stavba probíhá dle návodu dobře, i kdybys neměl český. Je koncipován jako obrázková knížka, vše má své číslo a popis v kusovníkách. Pochopí to i děcko.
Hlavní výhody Minititana E325 SE:
- vše výborně přístupné pro seřizování a opravy
- téměř nezničitelný centroplán (velmi kvalitní plast, ložiska hlavní hřídele daleko od sebe)
- ložiska dostatečně kvalitní už ve stavebnici, ani nic jiného jsem nemusel měnit, nebo dodávat k nové stavebnici, vše pasuje ok
- výborně fungující setový regulátor motoru
- minimální náchylnost k vibracím a slušná tolerance ke špatnému seřízení
- levné a kvalitní plastové díly (SE je hliník, ale po ráně klidně použij na opravu plasty, jde to libovolně kombinovat a sakra hodně ušetříš)
- výborně vyřešená kabina s naca vstupy pro chlazení a dostatkem místa okolo aku
- 3S Li-pol + 12z až 13z pastorek + dřevěné MT listy + aspoň trochu slušné seřízení = hodný jak ovečka, tvrdší listy + lehčí padla + seřízení = zvládne i 3D

Nevýhoda:
- origo motory E325 i SE verze stojí za prd a jsou to víc odporové spotřebiče, než motory. Pro první poskoky ale postačí.
- BEC na reglu jen 2A, nedoporučuji osadit vše digitálními servy, i když netvrdím, že to fungovat nebude

Doporučuji koupit hned držák aku v jednom kuse za 69 Kč, i když myslím, že SE už jej má (všechny 3 draky jsem kupoval plast, postupně kombinace, nebo komplet kov, tak nevím jistě).
Vůbec není od věci koupit hned druhý drak, dost pravděpodobně se zaplatí už při 1 až 2 havárce. Tím pádem nemusíš vést sklad dílů u kterých nikdy nevíš co rupne, nebo na díly čekat. Jen přestěhuješ palubní elektroniku na druhý, zkontroluješ seřízení a zase letíš. Díly pak objednáš jen ty co jsou opravdu třeba.
Hned při novostavbě se vyplatí probrousit otvory v domku ocasní trubky kterými procházejí dlouhé šrouby, svírající jej v centroplánu a stejně tak v centroplánu otvory pro vruty jistící domek. Všechny tak, aby domek zajel asi o 0,4 - 0,5 mm hlouběji do trupu. Originál nastavená vůle mezi velkým kolem vrtulkového náhonu a vloženou hřídelí je příliš velká a hrozí stržení zubů. Vůbec se při stahování domku šrouby, jak na něm, tak potom v centroplánu musí myslet a nepřehánět to.
Na víc si narychlo od stolu nevzpomenu.

Hlavní nevýhodou je dementní marketing výrobce i ČR dovozce a nesmyslně drahé kovové náhradní díly. Výrobce to maximálně pohnojil verzí 2, kterou bych nechtěl ani zadarmo. Většina starých výhod je fuč, nové žádné nepřibyly, jen design se tváří ohromně sportovně. Na to však dají jen hlupáci, co se neumí podívat na zpackané konstrukční prvky. To ani nemluvím o naprostém propadáku zvaném Innovator.
Kup SE verzi starého Minititana, dokud to jde, cena jednoznačně výhodná, komplet mechaniky rotoru a vrtulky u V2 beze změny, takže podpora dílů se jakási rozumná očekávat dá.
Frasmi

#18 Příspěvek od Frasmi »

Strašně moc děkuji za radu :) akorát ještě přemýšlím jakou RC soupravu si koupit byl jsem plně rozhodnutý pro optic 6, ale co čtu recenze tak hodně chválí i Spektrum DX6i. Já osobně si myslím že jako začátečník v tom rozdíl nepoznám. Můžete mi s tímhle ještě pomoct? Děkuji
Mini titan E325, Blade mcp x stříďák, Funcub
DX6i + Phoenix
Vlasta87
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Vlasta87 »

Moje zkušenost s dx6i, dvakrát v servisu a ani jednou ve vzduchu, něco bylo špatně na pravé páce, možná sem narazil na vadný kus. Ale od této vysílačky bych už dal ruky pryč a koupil něco kvalitnějšího, futaba t8fg ap.
krtek2k

#20 Příspěvek od krtek2k »

hodně chválí i Spektrum DX6i

cenově se jedná o první použitelnou vysílačku, ale rozhodně ne chválihodnou
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Frasmi

#21 Příspěvek od Frasmi »

Takže optic 6 ;)
DX6i + Phoenix
kolaCZek

#22 Příspěvek od kolaCZek »

Frasmi: U Optica 6 jsou zase opruz trimy stredu plynu a kolektivu na boku vysilacky. Bezne si do nich hrabu a pak se divim, ze se to chova nejak divne. :D
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
krtek2k

#23 Příspěvek od krtek2k »

Ne , kup si DX6i , jen říkám, že je to první použitelná , nic víc
Frsky X10S Carbon
Frasmi

#24 Příspěvek od Frasmi »

To jsem si říkal že vybrat heli a rc soupravu bude brnkačka a jak vidím tak ne :( raději se nedívám po dalších a vybírám jen s těchto dvou, jinak bych z toho zbláznil :)
DX6i + Phoenix
Krampusak

#25 Příspěvek od Krampusak »

Taky bych byl DX6i, pokud se má volit z těchto dvou
HK 500 + Hitec Eclipse 7 (mode 2)
Blade 400 3D + Spektrum DX6i - prodáno
error414
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od error414 »

taky sem ho mel, plast i kov. Na uceni strasne hodna helina. Pouzival jsem setovy BEC se vsema digitalnima servama. Bec to utahl, ale nerikam ze to nemuze delat bordel.
setovej motor je na nic, staci koupit jakykoliv silnejsi z hobbykingu a litas. Gyra jsou dnes take levna, takze bych tam narval neco solidnejsicho.

Jak sem psal, s bilyma padlama je to silene hodna helina, takovej malej autobus, Diky reminku je tichej a nechrasti jako rex. Do zacatku dobra volba.
Logo 600 + spirit
Frasmi

#27 Příspěvek od Frasmi »

Tak Heli mám už rozhodnutou mini titan E325 SE si myslím že budu spokojený. Ale pořád mě vrtá hlavou ta RC souprava je nějaký zásadní rozdíl mezi Optic 6 a DX6i? :?:
DX6i + Phoenix
krtek2k

#28 Příspěvek od krtek2k »

V přijímačích, na dx6i koupíš z číny přijímače pomalu za stovku-dvě.
Frsky X10S Carbon
gasolin

#29 Příspěvek od gasolin »

Frasmi píše:Tak Heli mám už rozhodnutou mini titan E325 SE si myslím že budu spokojený. Ale pořád mě vrtá hlavou ta RC souprava je nějaký zásadní rozdíl mezi Optic 6 a DX6i? :?:

Souhlas s Krtkem o chvalihodnosti Spektrum Dx6i...

Pokud nebude rozhodujici nakup levnych cinskych prijimacu a netrvas na Spektrum....popremyslej o Graupner MX12HoTT...
zdzd

#30 Příspěvek od zdzd »

V této oblasti není o čem přemýšlet od doby, co existuje T8FG.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“