Novota nebo bazar

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Horší nová vysílačka nebo lepší bazarová vysílačka?

Nová dx5e nebo optic5.
2
4%
Bazar optic 6 nebo spektrum dx6i.
43
96%

Celkem hlasů: 45

Zpráva
Autor
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

Re: Novota nebo bazar

#16 Příspěvek od Michal_N »

Maximux píše:... Na tu DX6i teda nedám dopustit...
Kdyby ti při záletu éra praskla páčka trimu výškovky, jako mě, tak bys mluvil jinak :). Málem jsem kvůli tomu přišel o éro. Tím u mě DX6i skončila, protože praskání páček trimů je u ní běžná závada a to dost závažná.
coro

#17 Příspěvek od coro »

K nadpisu témy sa vyjadrím jednoznačne - keď je vážny limit financií, za rovnakú cenu sa dá mať bazarový výrobok vyššej triedy, a ten rozdiel je jasný.
Novota je po pár dňoch rovnako stará ako to z bazáru, a zostane slabá možnosťami alebo (v tomto prípade čisto teoreticky) aj kvalitou.

Pozri si ceny príjmačov. K Spektrum sa dá Orange, k Hitecu čo?
Hitec klony príjmačov sa ešte len dovyvíjavajú,..
a keď myslíš dať tam iný modul ako napr FrSky, tak to si mohol zobrať 9x a mať to celé spolupracujúce úž úplne inak - na druhej strane, hoci nové, rovno pred povinnou kontrolou, ale zas z pohľadu možností (mixov a telemetrie) to umí..
baui

#18 Příspěvek od baui »

Pokud bys toužil po Opticu 6, dnes kolega na letišti nabízel s jedním přijímačem za 2000Kč. Dostal ho v setu ke Griffinovi a místo něj bere jiný, takže je de facto nový z krabice.
Tom
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#19 Příspěvek od rampa_mckvak »

Michal_N píše:
Maximux píše:... Na tu DX6i teda nedám dopustit...
protože praskání páček trimů je u ní běžná závada a to dost závažná.

Opravdu? A není to tím, že těm co trimy prdnou je to jen tím, že do toho "mlátěj"?
Co neubrzdíš neukecáš.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od mihlit »

rampa_mckvak píše:Opravdu? A není to tím, že těm co trimy prdnou je to jen tím, že do toho "mlátěj"?
Ještě že vysílačku u sebe řešit nemusím, to se toho tady vždycky strhne :) Tyto teorie mi přijdou zajímavé. Proč se to netvrdí u jiných radií? Že by do trimů mlátili jen majitelé spektrumů a majitelé ostatních značek se chovali "slušně"? Stejně tak jako u "selhání" se často tvrdí, že to bylo spras...spackanou instalací. Taky zvláštní, že u jiných značek lidi instalaci tak často nespackají. Zkrátka ta obhajoba mi občas přijde úsměvná. Všechno svedeme na lidský faktor, takže ve výsledku vysílačka je ok, ale máme novou psychickou diagnozu: déiksšesták - člověk, co mlátí do kniplů a neumí správně udělat elektroinstalaci v letadle :lol:
Kovboj

#21 Příspěvek od Kovboj »

rampa_mckvak píše:Opravdu? A není to tím, že těm co trimy prdnou je to jen tím, že do toho "mlátěj"?

No řeknu to asi tak - DX6i je asi neprodávanější rádio v téhle cenové kategorii. Ano, trimy se lámou, výrobce je mohl udělat bytelnější - ale orientačně se to stalo jen u několika procent ze všech prodejů které šly přes mě. Absolutní většina s tím neměla žádné problémy, stejně jako absolutní většina neměla problém s tím že vysílač jede na "nespolehlivé" tužkovky (to dokonce někteří pokládají za výhodu).

Jako zajímavost dodávám i to, že přestože většina lidí s tím nemám problémy tak jsem měl několik klientů kterým se to stalo opakovaně. Tolik asi k tomu zda na to může mít vliv způsob zacházení s vysílačem. Ono ostatně některé vysílače které člověk při reklamaci dostane do ruky jsou v takovém stavu, že by bylo jistější brát si na to rukavice - a fakt nejde jen o to že jsou jen zaprášené. 8O
baui

#22 Příspěvek od baui »

Ten lidsky faktor taky neni zanedbatelny. Kdyz si predstavim, jak casto po webu vidim blbiny typu plne mechanizovane kridlo na trimetrovce nebo akrobat nacpany digitaly a to cele napajene pres v reglu vestaveny 3A SBEC, tak se nedivim, ze na podobne veci obcas nekdo spadne. Podobni experti pak maji take nejvic snahy delat z toho chybu vyrobce a byt na forech nejhlasitejsi. Vsichni, komu je to jasne na prvni pohled, jim to daji bud sezrat a nebo to prejdou s usmevem, mlci a spokojene letaji se svou DX6i dal :D
Spektrum nejsou mechanicky zadne zazraky. To ale nezmensuje zodpovednost jejiho majitele za kvalitni instalaci a spravne pouziti. Taky nebudu zapalovat indukcni sporak sirkama, i kdyz to neni zrovna napsane v manualu.
Tom
coro

#23 Příspěvek od coro »

Menšie/lacnejšie Spektrum príjmače občas padajú bez dôvodu, bez straty napätia a to počas letu neďaleko od vysielača - a predajcovia to sproste hádžu na modelárov.. Od seriózneho prístupu to má ďaleko, aj keď uznám že priznať chyby by asi ekonomicky bola samovražda..
Jediná záchrana sú čínske príjmače, mám pocit že sú spoľahlivejšie než menšie typy (lacnejšie) originálov. Nie že kvalitnejšie výrobou alebo dosahom, ale tým že za letu nemrznú - lebo je lepšie keď príjmač zhorí komplet a možno ešte na zemi, než keď vypadne len raz za čas a po vypnutí nabehne zase akoby nič - čo s takým, jedine rozšlapať, ušetrí to modely..
Ešte tak keby sa tam dal rozumne dať iný modul.. Pekný príklad je DX7SE, prečo je lacnejšia než DX7? Podľa mňa preto že nemá PPM výstup.
To ale keď to má byť od začiatku na OrangeRX, podľa mňa úplne stráca zmysel.
baui

#24 Příspěvek od baui »

No nevim, coro...to jsou takove zpravy jako jedna babka povidala. Se ztratou signalu origo prijimace jako takoveho jsem nikdy problem nemel, litam prijimace od AR61xx po AR8000, na helinach pak ciste jen satelity s V-Barem. Naproti tomu polovina Orange prijimacu pada ve 30m vzdalenosti ode me bez zjevnych duvodu. Nastesti jsem je nikdy necpal jinam, nez do houboletu.
To, ze ma Astra jako ofi distributor v CR katastrofalni pristup k reklamacim je bohuzel smutny fakt... Na druhou stranu Horizon Hobby je spicka, pokud s nimi clovek jedna primo.
Tom
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Michal_N »

rampa_mckvak píše:
Michal_N píše:... protože praskání páček trimů je u ní běžná závada a to dost závažná.
Opravdu? A není to tím, že těm co trimy prdnou je to jen tím, že do toho "mlátěj"?
Ne, není. Měl jsem to rozebrané a páčky jsou poddimenzované. Na mikrospínače tlačí jen tenké pásky plastu, u kterých není žádný div, že prasknou. Měli jsme v klubu dvě DX6i, u první praskla jedna páčka trimu, u druhé v průběhu času dvě. Těď používáme vysílače jiné značky a žádné páčky trimů nám nepraskají :).
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Michal_N »

Kovboj píše:...No řeknu to asi tak - DX6i je asi neprodávanější rádio v téhle cenové kategorii. Ano, trimy se lámou, výrobce je mohl udělat bytelnější - ale orientačně se to stalo jen u několika procent ze všech prodejů které šly přes mě. Absolutní většina s tím neměla žádné problémy...
Ono to množství prasklých trimů bude vyšší, než počet reklamací a možná o dost. I když jsem měl vysílačku v záruce, tak jsem ji kvůli tomu na reklamaci neposílal. Náhradní vysílačku jsem neměl, chtěl jsem létat a představa, že na to budu muset až měsíc čekat, byla pro mě prostě nepřijatelná. :) Radši jsem si to spravil sám. Kamarád byl ten samý případ, taky kvůli tomu DX6i nereklamoval. No a pak jsou tu všechny ty vysílačky, které už jsou po záruce.
mijou

#27 Příspěvek od mijou »

Ahoj,
na modelbazare su teraz dve FX-18 tky na 35MHz. Jedna za 1000,- a druha s prijmacom za 1500.-

Si myslim lepsie ako optic6.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od vojta mansfeld »

Tak spektrum mi přijdou drahé na to že jsou horší než hitec, ty co jsem viděl-třeba dx5 byla dražší než optic 5 ale já bych volil bazar a lepší. Mě osobně by teda ta nová a levná moc dlouho nevydržela. Můj názor na to je koupit třeba optic 6 nebo možná i eclipse 7 z bazaru ale do spektrumu bych nešel, hodně lidí si stěžuje že s ním má problémy s rušením. Jinak pokud by byla na bazaru futaba tak by byla asi lepší než hitec ale rozhodně ne spektrum. Já za sebe bych koupil z bazaru futabu nebo Hitec nějaké vyšší kategorie.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
sechy
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od sechy »

Já kouil novou DX7 za cenu DX6, a zatím jsem spokojen.
Mám 12 Orangů a jeden AR500 ještě z DX5.S tou sem taky neměl
problém.Za rok lítání se Spektry jsem měl jen dva výpadky a to s AR500.
Naštěstí to dopadlo dobře.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od vojta mansfeld »

Nemám se spektrou zkušenost, jen říkám co mi hodně lidí říkalo že jsou Hitecy lepší než spektry, ale spektry mají zas výhodu levných příjmačů. Má to pro i proti... Ale doporučení zní:lepší bazarovka!!!
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“