Vlepovanie závesov krídielok a pod.

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
jesterice
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jesterice »

herri píše:ja jsem sokovanej ze na tuhle operaci pouzivate zrovna Purex lidicky :lol:

Mělo by tu zaznít, že na každý typ materiálu a typ (i váhu) modelu se hodí jiný typ lepidla. Nemůžu říct, že Purex je ideální na všechno.
Někdy je vhodné použít vteřiňák ale práce s ním je pro začátečníka horší - někdy nestačíš pant ani pořádně zastrčit a lepidlo zareaguje. Nebo si slepíš prsty k sobě i s pantem, což dělám s oblibou :lol:
Jindy je třeba na místě použít déle tvrdnoucí epoxid a křídlo držet a kontrolovat a kontrolovat.
Mno...purex mi jako začátečníkovi dělá na práci největší radost :-)
Vita_1

#17 Příspěvek od Vita_1 »

Je to přesně tak. Lepit papírový závěsy Purexem by mě asi nenapadlo, ale od té doby, co jsem dělal výškovku třikrát, protože mi vteřiňák zabral dřív než jsem všechno sesadil tak jak má být a při pokusu o nápravu vždycky něco prasklo jsem u běžných pantů přešel na purex a je pokoj.
Zao

#18 Příspěvek od Zao »

zdzd píše:Rád bych vypíchnul jednu věc, která už zazněla:

Panty napřed nalepit jednou polovinou, pak ve druhém kole druhou!

Důvodu je hned několik:

- Lepení jen jedné strany jde rychleji a nehrozí předčasné zatuhnutí lepidla.

- Po zalepení jedné strany lze panty dobře očistit od případně zatečeného lepidla.

- Ale hlavně: Lépe se uhlídá souosost pantů a je možná kontrola a náprava. Pokud jsou panty zalepeny najednou a některý uhne a švidrá, nedá se s tím prakticky už nic udělat bez rozsáhlého bourání...

Rozhodne souhlas. Pouzivam 15min epoxi. Kdyz se epoxi vytlaci, lehce otru lihem a po zatvrdnuti lepim druhou stranu. Opet otru lihem. Vsechny panty jdou pekne.
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Odpovědět

Zpět na „Dílna“