Nováček shání a zvažuje tx/rx

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Nováček shání a zvažuje tx/rx

#16 Příspěvek od Drondys »

H1N1 píše:
ondrej.zara píše:No to prave ne; alespon ten CompuFly slouzi jednoznacne k ovladani Tx

sorry já koukl jen na ten první....

Ani ten první kabel není určený pro simulátor, ale pouze pro konfiguraci parametrů a mixů ve vysílačce HK T6A z PC, protože tato vysílačka nemá vlastní menu a její parametry mixy, EPA atd. se prostě nastavují pouze z PC právě přes ten první kabel, ale simulátor přes něj nefunguje tj. pro simulátor by si musel pořídit jiný kabel.
Drondys

#17 Příspěvek od Drondys »

ondrej.zara píše:...vysilacky stranou, primárně mi jde o to ovladani z PC - a o tom jsem tu tedy toho moc nenašel...

Pro připojení k počítači bych doporučoval zvážit pořízení samostatného VF modulu bez vysílačky třeba modul Frsky DHT viz tento odkaz

Obrázek

a k němu třeba přijímač D8R-II plus viz tento odkaz.

Obrázek

plus kabel k připojení datového portu telemetrie z VF modulu do USB portu PC viz tento odkaz.

Obrázek

tento kabel je jen pro čtení dat telemetrie a pro generování PPM signálu z PC do VF modulu by měl jít využít ten už zmíněný kabel CompuFly akorát bude třeba si vyvést PPM signál z konektoru kabelu CompuFly na příslušné piny VF modulu FrSky (žlutý vodič z modulu je PPM, černý je GND (-) a červený je + napájení modulu 6 až 12V DC).

VF modul umožňuje kromě přenosu signálu pro řízení kanálů přijímače i příjem obecných telemetrických dat zpět z přijímače. Pro příjem dat telemetrie doporučuji k prostudování následující články.

Zoznámenie s FrSky - 1. časť - Základné funkcie
Zoznámenie s FrSky - 2. časť - Spôsob prenosu dát
Zoznámenie s FrSky – 3. časť – Prenos dát
ondrej.zara

#18 Příspěvek od ondrej.zara »

Drondys píše:
ondrej.zara píše:...vysilacky stranou, primárně mi jde o to ovladani z PC - a o tom jsem tu tedy toho moc nenašel...

Pro připojení k počítači bych doporučoval zvážit pořízení samostatného VF modulu bez vysílačky třeba modul Frsky DHT viz tento odkaz

Diky! To je presne ten druh informaci, ktery jsem hledal.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“