rc souprava okolo 5000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět

Která kombinace je lepší?

Turnigy t9x v2
38
60%
Spektrum dx6i + orange přijímač
25
40%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
Pajas
Kontaktovat uživatele:

Re: rc souprava okolo 5000 kč

#16 Příspěvek od Pajas »

Já jsem do toho šel tak, že jsem si nechal k Vánocům nadělit DX6i bez přijímače http://www.jino.cz/dx6i-dsm-x-spektrum- ... -5139.html a k tomu dokoupil Orange 6ch dva. A jestli bys chtěl později nějaké letadlo od Horizon Hobby, tak existují verze BNF, což je se Spektrum přijímačem a stačí jen spárovat se Spektrum vysílačem (http://www.astramodel.cz/cz/katalog/Let ... tml?sort=5 ). Co se týče T9x, tak můj názor na věc je, že pokud ji někdo nevěří a je vidět, že mike97 ucukává, tak ať si ji nekupuje! Já jí taky nevěřím, tak jsem si ji nenechal nadělit. A je levnější a je i lepší než Optic, DX6i, Eclipse, DX7 atd... ale jen funkcema, pro ty, kteří jí věří i hardwarově. Já ji ale prostě nevěřím a připomíná mi hračku. Ale berte to jen jako můj postoj.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kissman »

nerikam ze je Tgy spatna, svuj ucel splni... :) nicmene osobne bych ji nekoupil, prave z duvodu mechanickeho provedeni... proste ji neverim :) Samozrejme, je tu ale i spousta lidi co s ni lita bez problemu ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
JMalik

#18 Příspěvek od JMalik »

mike97 píše:Ahoj, snad po roce se na foru zase ukazuji. Mám čínskou vysílačku snad hk-t6? Lítám s Easy gliderem pro. A přemýšlel jsem, že si pořídím další model - něco do větru (Funcub, minimag...) No a budu potřebovat novou rc soupravu. Napadl mě optic 6, dx7 nebo dx6i a eclipse 7 pro. Nejvíc se mi líbí optic, protože se dá koupit za 4500 hned s dvěma přijímači. Jakou vysílačku mi poradíte? Nejsem náročný, beru to jako uvolnění při hromadě učení. Takže by mi mohl optic i stačit? Díky za názory .)

Do vysílače by jsi měl investovat maximální možnou částku, kterou si můžeš dovolit, jinak si to celé v průběhu času značně prodražíš. Když posčítáš cenu letadel, autíček..... za nějaký časový horizont, tak zjistíš, že částka za solidní vysílač se v tom úplně rozpustí.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pajas »

Ale říkal, že se tomu věnuje jen jako odreagování z učení, takže toho asi moc neplánuje... Je to hlavně na tobě, mike97, tady každý má svůj názor :).
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Kissman »

mike97 píše:Takže používali i u Funcuba vztlak. klapky jo při 6ch?
Ano, je to mozne ;) ale jen krapet neprakticke. Samozrejme je lepsi si koupit lepsi radio a nesuplovat fce kabelem ;)
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Pajas »

Za mě bude nejlepší asi Eclipse 7 PRO funkcema (dle Tvého výběru), pokud chceš využít výhody Spektrumu, tak DXxx.
mike97
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od mike97 »

Já té turnigy prostě nevěřím. Ještě mám blade msr, tak se spektrumka bude hodit. Takže koupím bez těch přijímačů za ty 3 000 a vyjde to pěkně. Kdybych chtěl 6ch na ty vz. klapky, tak stačí když dám křidélka do V kabelu ne? Nebo jak se to řeší? Díky moc
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
PeterR

#23 Příspěvek od PeterR »

Radsej by som bral DX7. Ale ak chces DX6 a pouzit Y kabel, tak na klapky
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
Drondys

#24 Příspěvek od Drondys »

Kissman píše:nerikam ze je Tgy spatna, svuj ucel splni... :) nicmene osobne bych ji nekoupil, prave z duvodu mechanickeho provedeni... proste ji neverim :) Samozrejme, je tu ale i spousta lidi co s ni lita bez problemu ;)

Mechanicky na tom T9X není hůř než třeba DX6. :wink:
dokken

#25 Příspěvek od dokken »

Pajas píše:..... ji ale prostě nevěřím a připomíná mi hračku. Ale berte to jen jako můj postoj.

DX6i
Obrázek

hračka
Obrázek

:lol:
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Kissman »

ale kdo by odolal :D

Obrázek
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Pajas »

Drondys píše:
Kissman píše:nerikam ze je Tgy spatna, svuj ucel splni... :) nicmene osobne bych ji nekoupil, prave z duvodu mechanickeho provedeni... proste ji neverim :) Samozrejme, je tu ale i spousta lidi co s ni lita bez problemu ;)

Mechanicky na tom T9X není hůř než třeba DX6. :wink:

Vím, že je tu spousta nadšenců s Turnigy a ti ji chtějí vnutit novému uživateli, ale když jsem párkrát Turnigy viděl a přepnul jsem přepínač, tak se ozvala ozvěna v celý vysílačce toho přepnutí, zadunělo to, což se v DX6i nestane. Dále T9x je nevyvážená, mnohem těžší než DX6i. Pravda, na DX6i údajně praskají trimy, ale to se mi zatím nestalo.
Drondys

#28 Příspěvek od Drondys »

Pajas píše:když jsem párkrát Turnigy viděl a přepnul jsem přepínač, tak se ozvala ozvěna v celý vysílačce toho přepnutí, zadunělo to, což se v DX6i nestane. Dále T9x je nevyvážená, mnohem těžší než DX6i. Pravda, na DX6i údajně praskají trimy, ale to se mi zatím nestalo.

Jestli jsi z toho nabyl subjetivně dojmu v tom smyslu, že tudíž takový přepínač musí být nespolehlivý pak to byl dojem mylný. Přepínače jsou u T9X celkem robustní a prakticky bez problémů. Kdo nevěří může se poptat RiMra, který T9X používá asi nejdéle ze zde diskutujících.

Pokud jde o vyvážení k tomu se používá viz tento odkaz a je to naprosto v pohodě.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kratas »

DX6i mám doma a asi na úplný začátek postačí, ale kvalitativně je to bída. Staré rádia jako byly třebas Flash 4 fungují lidem dodnes (mechanicky), DX6i se posupně sype. Prostě mechanicky to kucí odflákli a rozhodně to není rádio na delší dobu. U nás jsem poslední, kdo DX6i má ještě doma, ostatní se jich už zbavili a já ji mám jako záložní rádio. Bohužel jednou už mě zklamala a to když jsem na Oblíku přišel o sojení s modelem, naštěstí jsem se vracel zpět na svah, takže jsem to zaryl kousek od sebe. Ale abych ji tolik nekřivdil, problém byl v přijímači.
Nicméně trimy mám už opravené úplně všechny. Ono to může vypadat jako trivialita, ale pokud se Vám zlomí trim při záletu modelu, který potřebujete srovnat, není to nic příjemného.
U DX7 jsem četl, že je na tom podstatně lépe.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Hunger

#30 Příspěvek od Hunger »

DX6i to je podle mě z bláta do louže. Já si vzal DX7 a orange a jsem spokojen. Teď je teda v reklamaci protože byla vadná baterie.
"Šmirgl to jistí!"
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“