Jakou další vysílačku koupit? - Prosím o radu
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Re: Jakou další vysílačku koupit? - Prosím o radu
tak tak
na kridlech nejsou jenom kridylka 
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Ahoj uz ked mas DX6tku a urcite maz aj kopu primacou tak nieje co riesit DX7, DX8, DX18...
používal jsem jenom Orange, takže mám 3 přijímače po 250, což mi nepřijde nijak velkej problém. hlavně DX18 je trochu cenově jinde. jinak spectrum jsem kupoval hlavně protože jsem chtěl Blada MCPX, ale helikoptéry mě stejně moc nevzali.
Tiez mam DX6tku a chcem nieco lepsie, zatial som zo spektrumom spokojny takze ostanem pri znacke.
arda1 píše:H1N1 píše:
btw: to že máš 4 serva v křídle neznamená že potřebuješ 4 kanály....
A kolik? Pominuli bastlení s V kabely a popřípadě reverzy? Radek
Tak třeba ten V-kabel... viz: klapky... nebo brzdící štíty...
bejt tebou bych si raději honil příspěvky a létání nechal na lidi který to fakt dělaj, a nejen o tom kecaj... viz: první sraz RCmanie...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
a co potom clovek, ktery pouziva klapky a kridylka tak, ze klapky plni u druhou funkci?
Na Vcka zapomen...
No tá možnosť pribrzdiť model pri pristátí, alebo aspoň trošku zvýšiť negatív na koncoch krídla (obyčajné krídelká ale brzda je primixovaná s reverzom-..) sa prejaví už na 2 servách, na 4 je to jasné.. Ide o to načo ich treba..
Dobrý V kábel by mal ale dovoliť nastaviť rozdielnu výchylku na každé servo - žiaľ mnohé servá majú každý kus inú, samozrejme na rovnakom signáli čiže obyčajnom V kábli..
Najpohodlnejšie je keď sa to urobí vo vysielači a vtedy na to treba ten počet kanálov.
Futaba T8 ich má toho času 12 (teda možno 14 ale posledné dva len prepínacie), ale to je asi bohate dosť.
O kvalite v porovnaní s Aurorou9 by som neváhal..
Futabe chýba telemetria, s tým sa asi treba zmieriť alebo pozrieť či by nevyhovelo ešte niečo iné.. Ale podľa mňa telemetria chýba aj Aurora9, lebo nič z toho čo používam nevie robiť.
(kapacitu a signál)
Dobrý V kábel by mal ale dovoliť nastaviť rozdielnu výchylku na každé servo - žiaľ mnohé servá majú každý kus inú, samozrejme na rovnakom signáli čiže obyčajnom V kábli..
Najpohodlnejšie je keď sa to urobí vo vysielači a vtedy na to treba ten počet kanálov.
Futaba T8 ich má toho času 12 (teda možno 14 ale posledné dva len prepínacie), ale to je asi bohate dosť.
O kvalite v porovnaní s Aurorou9 by som neváhal..
Futabe chýba telemetria, s tým sa asi treba zmieriť alebo pozrieť či by nevyhovelo ešte niečo iné.. Ale podľa mňa telemetria chýba aj Aurora9, lebo nič z toho čo používam nevie robiť.
pokud myslis silu signalu Tx vs. Rx tak to samozrejme Aurora dovede. A pokud myslis kapacitu baterie, tak to dovede taky 
H1N1 píše:...btw: to že máš 4 serva v křídle neznamená že potřebuješ 4 kanály....
no kdyz se zamyslis, tak nepotrebujes ani ty 4 serva do kridla. Das do trupu jedno na kridelka, jedno na klapky. Nahony klapek torznimi trubkami, nahony kridelek uhlovymi pakami, diferenciaci udelas uhlem tech pak.
rok 1982 jako vysity ;-)
jyrry.webnode.cz
no v BH stavebnicich B25 a DH98 jsou takhle resene podvozky (u B25 i ten pridovy) ... neuveritelny opruz s nastavenim... :-)
jyrry.webnode.cz
Jo a pak i servoreverz třeba u "blbýho FC - o doladění serv aby chodily souběžně ani nemluvě. Na klapky to jde ale je to jen berlička a pokud plánuje nový rádio nevím proč to použít když se to dá dát každý servo na samostatný kanál a doladit SW. Druhou část tvý odpovědi nerozebírám - měl jsem v úmyslu tam jet - ale sám ...na otočku ...přez 500kiláků tam a zpět (nikdo jiný nechtěl tady z kluků jet ) -no nakonec prožil jsem pěkný prodloužený víkend na letišti v Přibyslavi s klukama ze Ždáru včetně vyhlídkovýho letu v Z 43- tímto ještě jednou poděkování Pepanovi. A vlastně mě to ani nemrzí- setkat se s člověkem jako ty(který místo aby uznal že plácá nesmysly raději útočí na počet příspěvků a to kde se kdo ukáže) -po tom opravdu ani v nejmenším netoužím-H1N1 píše:
Tak třeba ten V-kabel... viz: klapky... nebo brzdící štíty...
bejt tebou bych si raději honil příspěvky a létání nechal na lidi který to fakt dělaj, a nejen o tom kecaj... viz: první sraz RCmanie...
ICQ 638556901
kluci, nerad vám kazim zábavu, ale trochu jste zabrousily do OT 
Kissman píše:pokud myslis silu signalu Tx vs. Rx tak to samozrejme Aurora dovede. A pokud myslis kapacitu baterie, tak to dovede taky
Myslíš ako auroru s Frsky modulom a ďalším displejom?
Alebo mi ušla nejaká novinka posledných týždňov...??
pisnu PMcoro píše:Kissman píše:pokud myslis silu signalu Tx vs. Rx tak to samozrejme Aurora dovede. A pokud myslis kapacitu baterie, tak to dovede taky
Myslíš ako auroru s Frsky modulom a ďalším displejom?
Alebo mi ušla nejaká novinka posledných týždňov...??