tip na termický větroň/elektrolet ze špejlí
- Earl
- Kontaktovat uživatele:
Re: tip na termický větroň/elektrolet ze špejlí
Výřezy 800, trup 1000, spojky křídel 100, plánek 150 + poštovné myslím, že celková cena byla 2300. Ještě musíš zpět poslat dřevěnou krabici ve které přijde trup.
- Přílohy
-
- Seznam díl.doc
- (43.5 KiB) Staženo 186 x
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Já bych poradil některý větroň konstrukce L. Walka. http://walek.ic.cz/ Ta polomaketa nemusí být tak moc pracná. Já jsem postavil třeba tohle: http://kocour111.rajce.idnes.cz/asiago_01112010/ http://kocour111.rajce.idnes.cz/Asiago_zalet20032011/ Výkony to má horší než účelový model, ale vypadá to jako eroplán.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
-
von boberov
Po brášcích mě doma zůstal plán DIAMANT. I když je to veterán, tak aspoň na mě působí elegantně. Nikdy jsme to ale neměli postavené, má s tím někdo zkušenost 
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
von boberov píše:Po brášcích mě doma zůstal plán DIAMANT. I když je to veterán, tak aspoň na mě působí elegantně. Nikdy jsme to ale neměli postavené, má s tím někdo zkušenost
Ten Diamant byl ve své době opravdu špička (konec 70. let) v kategorii RC V2 a i v začátcích F3B. Dnes je ale škoda neudělat řízená křidélka, s podstaně zmenšeným vzepětím. Dnes je to poněkud zastaralé, ale i já trpím nostalgií. Sám jsem to nepostavil, ale viděl jsem lítat několik exemplářů. U těch klapek je důležité se naučit s nimi pracovat.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Ja bych urcite zkusim kontaktovat http://www.vekamodel.cz
Na strankach toho zatim mnoho nema co se tyka "spejlovych modelu" Ale na nejake akci ukazoval ze dela rozzsyp i pro historiky. Az dostavim asi 4 letadla co ted paralelne delam, tak bych do nejakeho od veky sel rad.
Na strankach toho zatim mnoho nema co se tyka "spejlovych modelu" Ale na nejake akci ukazoval ze dela rozzsyp i pro historiky. Az dostavim asi 4 letadla co ted paralelne delam, tak bych do nejakeho od veky sel rad.
Všem velký dík za tipy. Zkusím postavit tu páně Walkem překreslenou Ardeu a koncem léta, až nebude na zahradě do čeho píchnout, se pustím do Portáše: kvůli té klasické stavbě a pro ten příběh ("Své počátky zažil na soutěžích RC V2, už tehdy mi však dělal kamaráda při toulkách po hřebenech moravskoslezských Beskyd, kde jsme spolu hledali vhodné svahy pro umocnění zážitků z túry nádhernou přírodou...").
Díky!
j
Díky!
j
...dle mého názoru si vybral dobře. Taky po jeho letadlech často pokukuju...
Asi už píšu pozdě, když už sis vybral. Jen jsem chtěl zareagovat na toho Risera, jak zmiňuješ někde při začátku. Mám Risera menšího (2 m), křidélka sice na plánu nebyly, ale přidělal jsem je na vlastní pěst (a bylo to moje první RC letadlo). A myslím, že se to povedlo; létá pěkně (i když nemám tolik zkušeností, abych to mohl objektivně porovnat) a na pevnosti křídla klapky neubraly. Zvládá opravdu ostré obraty a byl i meší pád. Ale nejlepší je na klidné létání.
Stavebnice je celkem spartánská, obsahuje vpodstatě jen materiál, vyřezané a připravené neni skoro nic (jen žebra a asi 3 přepážky do trupu), takže by Tě to mohlo uspokojit i s tim rašplováním :-).
Stavebnice je celkem spartánská, obsahuje vpodstatě jen materiál, vyřezané a připravené neni skoro nic (jen žebra a asi 3 přepážky do trupu), takže by Tě to mohlo uspokojit i s tim rašplováním :-).
Pohodovka je Asterix....létám s ním dodnes... 
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
semo píše:Asi už píšu pozdě, když už sis vybral. Jen jsem chtěl zareagovat na toho Risera, jak zmiňuješ někde při začátku. Mám Risera menšího (2 m), křidélka sice na plánu nebyly, ale přidělal jsem je na vlastní pěst (a bylo to moje první RC letadlo). A myslím, že se to povedlo; létá pěkně (i když nemám tolik zkušeností, abych to mohl objektivně porovnat) a na pevnosti křídla klapky neubraly. Zvládá opravdu ostré obraty a byl i meší pád. Ale nejlepší je na klidné létání.
Stavebnice je celkem spartánská, obsahuje vpodstatě jen materiál, vyřezané a připravené neni skoro nic (jen žebra a asi 3 přepážky do trupu), takže by Tě to mohlo uspokojit i s tim rašplováním.
Díky moc! Já tohohle Risera mám (jako čistej větroň), teď bych rád něco většího...
j
trupy na Astira můžu nabídnout....
Mezi trupy ASTIR a ASTERIX je celkem dost podstatný rozdíl. ASTIR má v přední části prostor pro spalovací motor, ASTERIX je čistý větroň a dával se k němu motor nad křídla.
DAF píše:Ono na 2x lomené křídlo se křidélka relativně blbě implantují. Tam se přetahuje stabilizační prvek dvojitého lomení s klopným momentem křidélek. Neříkám ovšem, že to nejde. Ideální je křídlo rovné. Tam "namastíš" jak řidélka, tak případně klapky. V tomto směru by bylo dost prostoru na seberealizaci např. u modelu Orion (myslím č. 91). Má cca 2,4 m a křídlo není až tak titěrně úzké. Ale záleží jen na tobě, co tě zaujme.
Jo, Orion je klasika. Měl jsem ho svého času s lomením do W a s výměnným čenichem (motor 1,5ccm/jen hlavice).
Jardah
- Vašek1948
- Kontaktovat uživatele:
von boberov píše:Po brášcích mě doma zůstal plán DIAMANT. I když je to veterán, tak aspoň na mě působí elegantně. Nikdy jsme to ale neměli postavené, má s tím někdo zkušenost
Mě se podařilo sehnat před několika lety trup a tak jsem si ho postavil a nepatrně poupravil (SOP + motor). Krásné letové vlastnosti. Ovládání SOP,VOP,motor + brzdové, vztlakové klapky. Bohužel jsem udělal jen několik letů a při jednom vypnutí motoru byl model absolutně neovladatelný, nic nereagovalo. Křídla model opustila asi v 80m, laminátový trup totálně KO. Po pádu elektronika fungovala. Dodnes nevím čím to bylo a model čeká stále na opravu. Křídla až na nějaké drobnosti bez úhony. Seženeš-li laminátový trup, mohu doporučit. Po Orlíkovi ll to byl můj nejlepší model který jsem postavil.
-
von boberov
Vašek1948 píše: Bohužel jsem udělal jen několik letů
Ej škoda ho. Nemůžu si pomoct, v mých očích je to elegán. Kdyby měl tak synek taky chuť modelařit, přes zimu bych se do něj pustil. Zatím ho to ale moc nebere(6 let). Třeba na něj dojde.
Děkuji za reakci. M.