orbit POCKETLADER

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Papir
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Papir »

Já mám taky Pocketlader a jsem na tom stejně. Při nabíjení Ni... se neptá nikdy na počet článků, protože ho prostě nepotřebuje - má deltapeak, ale u vybíjení samozřejmě ano pro koncové napětí. Pro nabíjení je ale dobré dát větší nabíjecí proud aby byl deltapeak "vidět". V návodu je to i tak nějak napsáno. Vybíjí jen tuším 25w a proto omezí ten proud. Pokud vybíjiš pomalu tak je dobré nastavit i kombinaci s dodaným konečným nábojem, pro případ že deltapeak vidět nebude a nabíječka bude vesele nabíjet, protože neví na jaké napětí, neb neví počet článků. U Li.. se ptá na počet článků vždy, ale většinou sedí počet který určí nabíječka. Ty jej musíš jen zkontrolavat a potvrdit. Nebo opravit a potvrdit. Pokud alespoň trocho víš co která baterka potřebuje a jak se chová, tak i víš proč to či ono dělá nabíječka. A konstatuji že jsem s touto nabíječkou naprosto spokojen.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od helbo »

no už som všetko zistil v pohode, som sa s ňou pohral... ešte by ma zaujímalo keď dám kombináciu vybiť nabiť, tak prečo ju najskôr dobije a potom vybíja ? dá sa to dáko prehodiť aby najskôr vybíjala a potom nabíjala ?
Papir
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Papir »

helbo píše:no už som všetko zistil v pohode, som sa s ňou pohral... ešte by ma zaujímalo keď dám kombináciu vybiť nabiť, tak prečo ju najskôr dobije a potom vybíja ? dá sa to dáko prehodiť aby najskôr vybíjala a potom nabíjala ?

Dá. Záleží ve kterém režimu začneš nastavovat. Z toho potom začíná. Začneš -li ve vybíjení bude nejdřív vybíjet a pak nabíjet a obráceně. V návodu je to tak trochu zmateně s těmi znamínky + a - před hodnotou proudu a toho právě docílíš tou výchozí polohou-fukcí.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od helbo »

ano už som to zbadal, ale tak je to pri NiMH ... mi ponúka na vybíjanie a nabíjanie zvlášť, ale pri NiCD a LiXXX neponúka, tam mi ponúka iba nabíjanie prvé, ako to prehodiť medzi sebou ?
Papir
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Papir »

helbo píše:ano už som to zbadal, ale tak je to pri NiMH ... mi ponúka na vybíjanie a nabíjanie zvlášť, ale pri NiCD a LiXXX neponúka, tam mi ponúka iba nabíjanie prvé, ako to prehodiť medzi sebou ?

Když jsi v Nicd tak jen měníš proud směrem dolů a zastaví se to u nuly pokračul dál do mínusu a změní se i na disch. tedy vybíjení a pak podržíš SET tedy nastavíš cikly. U Li.. je to také tak.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od helbo »

na toto som uz prisiel, hral som sa s nou
da sa nejako nastavit pocet cyklov
Papir
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Papir »

helbo píše:na toto som uz prisiel, hral som sa s nou
da sa nejako nastavit pocet cyklov

Ta to se nedá. Udělá jen jeden a dost.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od helbo »

ok dik borci... tak už ju mám totálne v ruke :), keď tu už tak kecáme, tak mám vyrovnávač dualsky PRO... zopár ludí vraví, že vyrovnávač nieje to pravé orechové, že balancer je lepší, čo je na tom pravdy ? zatial mi to vravel len jeden človek, trošku ma zneistil, ale vravel, že lepšie než nič...
Papir
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Papir »

helbo píše:ok dik borci... tak už ju mám totálne v ruke :), keď tu už tak kecáme, tak mám vyrovnávač dualsky PRO... zopár ludí vraví, že vyrovnávač nieje to pravé orechové, že balancer je lepší, čo je na tom pravdy ? zatial mi to vravel len jeden človek, trošku ma zneistil, ale vravel, že lepšie než nič...

Tak v tomto ti neporadím. Někdo říká to někdo ono. Jsou tací co zavrhují oboje neb to prý nemá smyslu. Vzhledem k tomu že nejsem v elktrotechnice a chemii článků expert tak nedokážu posoudit. Já používám balancér PB 5 verzi 2 a to na každé nabíjení.
wroum

#25 Příspěvek od wroum »

helbo píše:ok dik borci... tak už ju mám totálne v ruke :), keď tu už tak kecáme, tak mám vyrovnávač dualsky PRO... zopár ludí vraví, že vyrovnávač nieje to pravé orechové, že balancer je lepší, čo je na tom pravdy ? zatial mi to vravel len jeden človek, trošku ma zneistil, ale vravel, že lepšie než nič...

vyrovnavac a balancer je totez :-) - srovnava napeti v prubehu nabijeni, coz je zbytecny - dulezitej je finalni stav
ja mam omezovac - zaruci ze zadnej clanek neprekroci nastavene napeti pri nabijeni...coz je presne to co je dulezite
helbo
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od helbo »

wroum píše:

vyrovnavac a balancer je totez :-) - srovnava napeti v prubehu nabijeni, coz je zbytecny - dulezitej je finalni stav
ja mam omezovac - zaruci ze zadnej clanek neprekroci nastavene napeti pri nabijeni...coz je presne to co je dulezite

tak vyrovnávač robí to isté :)
wroum

#27 Příspěvek od wroum »

helbo píše:
wroum píše:

tak vyrovnávač robí to isté :)

robi to iste co? jako co?

jestli mas takovej ten malej srac od dualsky, tak ten ve verzi 2s funguje jako omezovac a ten ve verzi 3s funguje jako balancer. kazdej je jinej i kdyz na oko vypadaj stejne.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od helbo »

tak ja mám:

vyrovnávač napätie
PCM PRO
7,4V 11,1V 14,8V
DualSky
wroum

#29 Příspěvek od wroum »

helbo píše:tak ja mám:

vyrovnávač napätie
PCM PRO
7,4V 11,1V 14,8V
DualSky

aha, novinka

ja myslel na toto:
http://www.topmodelcz.cz/index.php?PHPS ... 26b4692d44
9b4f35cfa76&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=1261

ale kazdopadne to co mas je balancer, nikoliv omezovac. IMHO horsi varianta.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od helbo »

čo tým chceš povedať, že mi je to na dve veci ?
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“