orbit POCKETLADER
Já mám taky Pocketlader a jsem na tom stejně. Při nabíjení Ni... se neptá nikdy na počet článků, protože ho prostě nepotřebuje - má deltapeak, ale u vybíjení samozřejmě ano pro koncové napětí. Pro nabíjení je ale dobré dát větší nabíjecí proud aby byl deltapeak "vidět". V návodu je to i tak nějak napsáno. Vybíjí jen tuším 25w a proto omezí ten proud. Pokud vybíjiš pomalu tak je dobré nastavit i kombinaci s dodaným konečným nábojem, pro případ že deltapeak vidět nebude a nabíječka bude vesele nabíjet, protože neví na jaké napětí, neb neví počet článků. U Li.. se ptá na počet článků vždy, ale většinou sedí počet který určí nabíječka. Ty jej musíš jen zkontrolavat a potvrdit. Nebo opravit a potvrdit. Pokud alespoň trocho víš co která baterka potřebuje a jak se chová, tak i víš proč to či ono dělá nabíječka. A konstatuji že jsem s touto nabíječkou naprosto spokojen.
helbo píše:no už som všetko zistil v pohode, som sa s ňou pohral... ešte by ma zaujímalo keď dám kombináciu vybiť nabiť, tak prečo ju najskôr dobije a potom vybíja ? dá sa to dáko prehodiť aby najskôr vybíjala a potom nabíjala ?
Dá. Záleží ve kterém režimu začneš nastavovat. Z toho potom začíná. Začneš -li ve vybíjení bude nejdřív vybíjet a pak nabíjet a obráceně. V návodu je to tak trochu zmateně s těmi znamínky + a - před hodnotou proudu a toho právě docílíš tou výchozí polohou-fukcí.
helbo píše:ano už som to zbadal, ale tak je to pri NiMH ... mi ponúka na vybíjanie a nabíjanie zvlášť, ale pri NiCD a LiXXX neponúka, tam mi ponúka iba nabíjanie prvé, ako to prehodiť medzi sebou ?
Když jsi v Nicd tak jen měníš proud směrem dolů a zastaví se to u nuly pokračul dál do mínusu a změní se i na disch. tedy vybíjení a pak podržíš SET tedy nastavíš cikly. U Li.. je to také tak.
helbo píše:ok dik borci... tak už ju mám totálne v ruke, keď tu už tak kecáme, tak mám vyrovnávač dualsky PRO... zopár ludí vraví, že vyrovnávač nieje to pravé orechové, že balancer je lepší, čo je na tom pravdy ? zatial mi to vravel len jeden človek, trošku ma zneistil, ale vravel, že lepšie než nič...
Tak v tomto ti neporadím. Někdo říká to někdo ono. Jsou tací co zavrhují oboje neb to prý nemá smyslu. Vzhledem k tomu že nejsem v elktrotechnice a chemii článků expert tak nedokážu posoudit. Já používám balancér PB 5 verzi 2 a to na každé nabíjení.
helbo píše:ok dik borci... tak už ju mám totálne v ruke, keď tu už tak kecáme, tak mám vyrovnávač dualsky PRO... zopár ludí vraví, že vyrovnávač nieje to pravé orechové, že balancer je lepší, čo je na tom pravdy ? zatial mi to vravel len jeden človek, trošku ma zneistil, ale vravel, že lepšie než nič...
vyrovnavac a balancer je totez
ja mam omezovac - zaruci ze zadnej clanek neprekroci nastavene napeti pri nabijeni...coz je presne to co je dulezite
wroum píše:helbo píše:ok dik borci... tak už ju mám totálne v ruke, keď tu už tak kecáme, tak mám vyrovnávač dualsky PRO... zopár ludí vraví, že vyrovnávač nieje to pravé orechové, že balancer je lepší, čo je na tom pravdy ? zatial mi to vravel len jeden človek, trošku ma zneistil, ale vravel, že lepšie než nič...
vyrovnavac a balancer je totez- srovnava napeti v prubehu nabijeni, coz je zbytecny - dulezitej je finalni stav
ja mam omezovac - zaruci ze zadnej clanek neprekroci nastavene napeti pri nabijeni...coz je presne to co je dulezite
tak vyrovnávač robí to isté
helbo píše:wroum píše:helbo píše:ok dik borci... tak už ju mám totálne v ruke, keď tu už tak kecáme, tak mám vyrovnávač dualsky PRO... zopár ludí vraví, že vyrovnávač nieje to pravé orechové, že balancer je lepší, čo je na tom pravdy ? zatial mi to vravel len jeden človek, trošku ma zneistil, ale vravel, že lepšie než nič...
vyrovnavac a balancer je totez- srovnava napeti v prubehu nabijeni, coz je zbytecny - dulezitej je finalni stav
tak vyrovnávač robí to isté
robi to iste co? jako co?
jestli mas takovej ten malej srac od dualsky, tak ten ve verzi 2s funguje jako omezovac a ten ve verzi 3s funguje jako balancer. kazdej je jinej i kdyz na oko vypadaj stejne.
helbo píše:tak ja mám:
vyrovnávač napätie
PCM PRO
7,4V 11,1V 14,8V
DualSky
aha, novinka
ja myslel na toto:
http://www.topmodelcz.cz/index.php?PHPS ... 26b4692d44
9b4f35cfa76&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=1261
ale kazdopadne to co mas je balancer, nikoliv omezovac. IMHO horsi varianta.