Nova Eclipse 7 PRO 2,4

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenda_84

Re: Nova Eclipse 7 PRO 2,4

#16 Příspěvek od Jenda_84 »

Já už o ní vím dost dlouho a z počátku jsem o ní uvažoval jako o nástupci mého Optica Sport, ale nakonec to vypadá že půjdu MX16 HOTT. Důvody jsou k tomu minimálně dva:
1) Jediná telemetrie po které toužím je vario a to Hitec nemá a nejspíš ani neplánuje.
2) Zjišťuji, že pro mě pohodlnější mít rádio v pultu než jen tak v ruce nebo na machšňůře. Tady jsou otočné potenciometry umístěné na zádech vysílače a při umístění v pultu jsou nedosažitelné.

Jsem zvědavý na testy z praxe. Myslím že díky ceně o ní bude spousta lidí uvažovat.
Jenda_84

#17 Příspěvek od Jenda_84 »

Nevíte náhodou někdo jestli se už dá někde na netu najít manuál? Hitec ho zatím na stránkách nemá, google hází návod na starou Eclipse a pročítat si manuál u pultu v prodejně se mi moc nechce.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od mihlit »

V češtině netuším. V angličtině třeba na této stránce http://www.modelengines.com.au/ pro líné přímo: pdfko :)

Když už sem píšu... Kdyby si tuto vysílačku někdo koupil a rozdělával ji. Mrkněte prosím, co je uvnitř za procesor. Jestli je to MSM65524A jako ve staré eclipse nebo atmel.
Jenda_84

#19 Příspěvek od Jenda_84 »

Dík za odkaz. Doufal jsem, že upravili programy pro ovládání větroňů se čtyřservovým křídlem, ale z toho, co jsem z manuálu vyčetl to nebude zrovna nejkomfortnější, ale možná se pletu. Asi si ještě chvíli počkám a připlatím si na toho Graupnera.
Jenda_84

#20 Příspěvek od Jenda_84 »

Schválně jsem porovnal manuál se starou Eclipse a přijde mi, že program pro větroně je prakticky stejný jako u původního rádia.
Proto jsem se chtěl zeptat jestli má vůbec smysl uvažovat o ní jako o rádiu, kterým by se dal komfortně ovládat model se čtyřservovým křídlem. Přijde mi totiž, že stará Eclipse moc neumí letové režimy a že se snad každý mix ovládá vlastním přepínačem. Ale vycházím jen z manuálů, takže se možná pletu.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Doktor »

Jenda_84 píše:Schválně jsem porovnal manuál se starou Eclipse a přijde mi, že program pro větroně je prakticky stejný jako u původního rádia.

Já myslim že se Ti to nezdá. Kromě volby spínačů k mixům je to stále ta samá písnička.
Jenda_84 píše:Proto jsem se chtěl zeptat jestli má vůbec smysl uvažovat o ní jako o rádiu, kterým by se dal komfortně ovládat model se čtyřservovým křídlem.

Smysl to fakt nemá. Jediná přímá funkce kterou můžeš použít pro změnu konfigurace křídla je S.TM 1 a 2, jenže soudruzi stále do této fce odmítají zapojit kanály 1 a 5. Takže o letovém režimu asi ani nemá cenu mluvit. Hitecovské FLT.C jež je prezentováno jako "3 letové režimy" ponechám bez komentáře. Ber to tak, že Eclipse nikdy nebyla - není - a nikdy nebude rádio vhodné pro jenom trochu složitějšího větroně. Hitec si s původní Eclipse udělal z lidí celkem prdel na deset let a nástupce 7 PRO 2,4 v tom bude asi pokračovat dalších deset let. Větroň + Eclipse = naprosto o ničem.
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od BambiSpP »

Doktor píše:
Jenda_84 píše:Schválně jsem porovnal manuál se starou Eclipse a přijde mi, že program pro větroně je prakticky stejný jako u původního rádia.

Já myslim že se Ti to nezdá. Kromě volby spínačů k mixům je to stále ta samá písnička.
Jenda_84 píše:Proto jsem se chtěl zeptat jestli má vůbec smysl uvažovat o ní jako o rádiu, kterým by se dal komfortně ovládat model se čtyřservovým křídlem.

Smysl to fakt nemá. Jediná přímá funkce kterou můžeš použít pro změnu konfigurace křídla je S.TM 1 a 2, jenže soudruzi stále do této fce odmítají zapojit kanály 1 a 5. Takže o letovém režimu asi ani nemá cenu mluvit. Hitecovské FLT.C jež je prezentováno jako "3 letové režimy" ponechám bez komentáře. Ber to tak, že Eclipse nikdy nebyla - není - a nikdy nebude rádio vhodné pro jenom trochu složitějšího větroně. Hitec si s původní Eclipse udělal z lidí celkem prdel na deset let a nástupce 7 PRO 2,4 v tom bude asi pokračovat dalších deset let. Větroň + Eclipse = naprosto o ničem.

Já mam starou s Palíkovo softem a myslím že by 4 servové křídlo nebyl problém.Za ty prachy co jse dnes dá koupit.
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
ST
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ST »

Já zatím to 4 servové křídlo na Eclipse7 s Palíkem provozuji. Jediný co mě maximálně vytáčí je to trimování a nastavování neutrálu těma dvěma poťákama (ch 5 a 6). Jinak absolutně bez problémů s ní lítám s F3J (4 letové režimy) a nyní i s elektrifikovaným F3J. Kdyby to byla totální shitka, tak už jsem se jí zbavil. Ale, jelikož jsem zatím nastavil všechno co jsem potřeboval, tak mám na nový rádio zatím čas.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Doktor »

>ST
ST píše:Po včerejší operaci, no někdy jsem spíš pitval jsou osazeny serva SOP a VOP s táhly. Vše funguje až na to, že jsem málem vyhodil z okna ten můj vychvalovanej TX ECLIPSE7, kterej nemá omezení dráhy serva. Prostě hnus, hnus a ještě jednou hnus...

:D
ST
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ST »

Ha ha, no jo Eclipse není dokonalá pravda. Ale vzpoměl jsem si na léta předchozí kdy jsem byl rád za to, že mám vůbec nějaké rádio a pořešil jsem to. Blbě ale pořešil. :)
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Robinsson

#26 Příspěvek od Robinsson »

Tak přemýšlím o tomto eclipsovi. Mám ted optica 6, ale ten mi nevyhovuje protože letadla létam mod 4 a heli mod 2 a optic to nezvládá. Nevím jestli vzít toho eclipse nebo připlatit a vzít auroru, která pro mě bude asi zatím celkem už zbytečná.
skodovak

#27 Příspěvek od skodovak »

Taky řeším zda Optic6 nebo Eclipse7
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od mihlit »

Záleží s čím lítáte a s čím plánujete lítat. Já mám jednu z vysílaček optica a je fakt, že šest kanálů je (nejen) na větroně málo. Pokud chci použít křidélka pro zakřivení profilu či jako brzdy, potřebuji k tomu (s motorem, výškovkou a směrovkou) 5 kanálů. Pokud k tomu přidám klapky, potřebuji jich minimálně šest, takže šest od optica stačí. Jenže obě klapky na 1 kanále zároveň znamená, že musím koupit/vyrobit Y kabel a musím se zbytečně babrat s vyštelováním délky táhel, protože obě serva jsou na jednom kanále. Přitom normálně bych použil subtrimy. Zároveň pokud tomu není model uzpůsoben, což je málo kdy, je potřeba jedno servo zreverzovat. To znamená buď koupit digitální, kterému se dá naprogramovat reverz (což je nemálo peněz navíc) nebo servo rozebrat a popřehazovat tam drátky (krajní drátky na potenciometru a drátky na motoru). Je to celkem otrava. Přitom by stačilo mít sedmikanálový vysílač a bylo by to jen pár cvaknutí v menu. Jelikož je aktuálně rozdíl ceny optica 6 a eclipse 7 pro docela malý, já bych bral eclipse. Pouze kdybych musel šetřit, tak bazarového optica.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jyrry »

kdybych musel setrit, tak Eclipse z druhe ruky a za 500,- implantovat soft Palik - http://jiri.palik.sweb.cz/
ziska se tak 8 kanalu a pomerne dost muziky za pomerne nemnoho penez.

Asi jsem musel setrit. Mam 2 Eclipse s Palikovo sw ... :-)))))
jyrry.webnode.cz
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Kissman »

jyrry - nechces se jedne zbavit? :D
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“