LED autožárovky
- MarthiR
Re: LED autožárovky
Nj pán dokonaly co nikdy nic neporušil, ať už rychlostí nebo něčím jiným smekám klobouk. Já nic neobhajuji, jen říkám že mám světla tak že nikoho neosnuji a už vůbec jak si psal ty "vypálené díry do hlavy"
Původní žárovka měla 12V 55W takhle má 12V 35W
Ono by to chtělo přestat koukat na scifi filmy.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
S' tomu dal korunu....MarthiR píše:Nj pán dokonaly co nikdy nic neporušil, ať už rychlostí nebo něčím jiným smekám klobouk. Já nic neobhajuji, jen říkám že mám světla tak že nikoho neosnuji a už vůbec jak si psal ty "vypálené díry do hlavy"
55W a 35W, jo, ale el. příkonu....
Vždycky mne fascinuje, kolik lidí je ochotno obhajovat neobhajitelné.
MarthiR píše:Nj pán dokonaly co nikdy nic neporušil, ať už rychlostí nebo něčím jiným smekám klobouk. Já nic neobhajuji, jen říkám že mám světla tak že nikoho neosnuji a už vůbec jak si psal ty "vypálené díry do hlavy"
To sis tam ty xenony dal kvůli barvě světla? To je to poslední, co tu někoho zajímá. Ty tvoje výbojky mají jednoduše vyšší účinnost a tím i svítivost a proto sis je tam dal, proto s nimi líp vidíš. Ale to, že vidíš lépe ty, neznamená, že nemůžeš udělat problémy jiným - právě naopak. Světlomet s tak velkou svítivostí by neměl nikdy (např. při přejezdu nerovnosti) zasvítit do očí protijedoucího řidiče, a to se zajišťuje právě tím aktivním řízením náklonu světlometů. Dalším problémem jsou potom nečistoty na skle světlometu (proto ostřikovače) a také ostřejší přechod mezi "tmou a světlem". Zkrátka tím, že seřídíš ty DIY světlomety trochu níž, nic nezachráníš a vesele dál oslňuješ.
Když vidim ty sráče s xenonama mám sto chutí strnout otci volant ať do nich napálí v našem off roadu by se nám při 50 nic nestalo, nepochopim hovada co oslňujou ostatní...
"Šmirgl to jistí!"
- MarthiR
Asi sem to napsal špatně ale pochopili ste to , ano kvůli barvě protože ta žlutá mi zanikala ale tohle je víc do bíla a lip vidím ale né do dálky !
Já nevím jestli to píšu do zdi , nikoho neoslňuji ba naopak měl bych protože lidi co jezdí v kraksnách a každé světlo jím svítí jinak v tom nejlepším případě ale že mají jednu parabolu vyřáchanou a klepe se to jako by na vás blikal dalkovíma tak tohle řešte , krom toho dnes je toho na cestách dost. Mimo jiné daleko víc mě štvou Lidé co to mají seřízené podle plotu a oslňuji daleko víc jak xenony protože ty co je tam mají, a maji trochu ohled na ostatní dou do servisu a nechaji si to seřidit . Končím tuhle debatu.
Já nevím jestli to píšu do zdi , nikoho neoslňuji ba naopak měl bych protože lidi co jezdí v kraksnách a každé světlo jím svítí jinak v tom nejlepším případě ale že mají jednu parabolu vyřáchanou a klepe se to jako by na vás blikal dalkovíma tak tohle řešte , krom toho dnes je toho na cestách dost. Mimo jiné daleko víc mě štvou Lidé co to mají seřízené podle plotu a oslňuji daleko víc jak xenony protože ty co je tam mají, a maji trochu ohled na ostatní dou do servisu a nechaji si to seřidit . Končím tuhle debatu.
Naposledy upravil(a) MarthiR dne stř 28.12.2011 17:30, celkem upraveno 1 x.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Xenony jsou na 2 věci- na to, aby ti je ukradli a aby jsi s nima oslňoval vše okolo
"Šmirgl to jistí!"
Asi sem blbej a nepoznam zarovku od zarovky...
Vysvetlete mi nekdo rozdil - H7 55W koupena jako normalni H7 55W, sviti nazloutle, s temito jako klopenyma kulovy vidim.
H7 koupena v obchodaku, jako H7 55W ale s jinou barvou svetla a psanou "vyssi svitivosti", oproti te "normalni" se na pohled lisi modrym povlakem na bance, jinak ne. Je to "xenon" nebo ne? Jo, a lisi se jeste tim ze s ni vidim pravou krajnici i pri potkavani protijedouciho auta (a neblika na mne, to auto)...
Odborniku vsechnovedu na vsechno je tu dost, tak krome pubertalnich vykriku o strhavani volantu privitam erudovane osvetleni rozdilu mezi temi zarovkami H7 55W a H7 55W...
Vysvetlete mi nekdo rozdil - H7 55W koupena jako normalni H7 55W, sviti nazloutle, s temito jako klopenyma kulovy vidim.
H7 koupena v obchodaku, jako H7 55W ale s jinou barvou svetla a psanou "vyssi svitivosti", oproti te "normalni" se na pohled lisi modrym povlakem na bance, jinak ne. Je to "xenon" nebo ne? Jo, a lisi se jeste tim ze s ni vidim pravou krajnici i pri potkavani protijedouciho auta (a neblika na mne, to auto)...
Odborniku vsechnovedu na vsechno je tu dost, tak krome pubertalnich vykriku o strhavani volantu privitam erudovane osvetleni rozdilu mezi temi zarovkami H7 55W a H7 55W...
jyrry.webnode.cz
Hunger píše:Pokud špatně vidíš, tak nepatříš za volant tečka.
neopruzuj
Naposledy upravil(a) jyrry dne stř 28.12.2011 17:43, celkem upraveno 1 x.
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:H7 koupena v obchodaku, jako H7 55W ale s jinou barvou svetla a psanou "vyssi svitivosti", oproti te "normalni" se na pohled lisi modrym povlakem na bance, jinak ne. Je to "xenon" nebo ne?
To, co pises, neni dle meho xenon, to je "radobyxenon". H7 je stale H7. Xenon je vybojka, nikoliv zarovka, aspon pokud vim. Vypada uplne jinak, ma jinou konstrukci, je to zkrata principielne dost jine zarizeni.
Sam mam v aute H1 s modrym povlakem na spicce a sviti opravdu o trosku lepe nez uplne "obycejne" zarovky. Stale je to ale obycejna zarovka, zadny xenon. Tak to vidim ja.
Ta 55W "modrá", "coolblue", "Silverstar" nebo jak to pojmenovávaj má příkon stejnej, porád 55W. Vyšší svítivost je dosažena jiným materiálem vlákna a hlavně jiným složením plynů v žárovce. Nejde tedy o výbojku, jako v případě těch xenonových světel.jyrry píše:Asi sem blbej a nepoznam zarovku od zarovky...
Nevýhodou je o něco nižší životnost a změna vlastností během provozu.
scarabeus píše:.... Stale je to ale obycejna zarovka, zadny xenon. Tak to vidim ja.
no ja taky, ale jsou tu jedinci silne ruzni ..... :-)
jyrry.webnode.cz
Zdravim,sice jsem se přihlásil do fora skrze vrtulníky ale čtu veškeré příspěvky.Názory a obhajoby na použití žárovek mne docela pobavil a odpovím Vám jako automechanik,použít a seřídit wenonovou žárovku v klasické halogenová parabole nikdy nemůžete byť by jste světla pustily sebe níž a výkon žárovky či svítivost zde nehrají roli. Xenonová parabola má naprosto jiné zakřivení než halogenová a tudíž i jiné spektrum svítivosti.Mějte ohled na proti jezdce a používejte žárovky pouze určené výrobcem ten ví proč je použil.
Není to xenon, dle mě jejich použitím nic neporušuješ.
Kromě toho, že mají psanou vyšší svítivost, mají (obvykle) také zkrácenou životnost, já před pár lety zkoušel žárovky Philips za celkem nekřesťanský peníz, viz níže, vydržely cca 6-7 měsíců, poton jsem asi 2 roky jezdil s nějakými Bosch žárovkami, ty vydržely cca rok a když se mi přestalo chtít řešit stále jejich reklamace, vrátil jsem se ke klasice. CharlieCh
Kromě toho, že mají psanou vyšší svítivost, mají (obvykle) také zkrácenou životnost, já před pár lety zkoušel žárovky Philips za celkem nekřesťanský peníz, viz níže, vydržely cca 6-7 měsíců, poton jsem asi 2 roky jezdil s nějakými Bosch žárovkami, ty vydržely cca rok a když se mi přestalo chtít řešit stále jejich reklamace, vrátil jsem se ke klasice. CharlieCh
...s větrem o závod.