Nažehlení hrany na desku kuchyňské linky

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
pepin

Re: Nažehlení hrany na desku kuchyňské linky

#16 Příspěvek od pepin »

zdendys píše:
Homer.Simpson píše:ABS(akrilnitril butadien styren) je plast s ktoreho je vyrobena :wink:

Edit:Hrubky su rozne 0,5mm, 0,7mm, 1mm, 2mm...
A chemoprenom sa lepi bezne vo vyrobach.Presne tak ako som to popisal v prvom mojom prispevku v tomto vlakne.Takmer vsetci takto lepia napr oblukove hrany.Po nalepeni sa zacistuje hornou frezkou s pozadovanym radiusom.

Ano, celkem vyčerpávající pravdivá odpověď, oproti pepinovým doměnkám.
ABS se nedá v amatérských podmínkách nažehlovat, dá se jen lepit (alkaprén, chemoprén.).
Možná si dokonce plete narážecí a nalepovací hrany.
Olepovací stroj nanáší horké tavné lepidlo, což v amatérských podmínkách jde ztěží.
I lepení horkovzduškou je velmi problematické, či řekl bych, nemožné.
Proto kutilové stále používají hrany papírové, které ovšem pokulhávají ve výběru dezénu, některý se nevyrábí vůbec...

no fak že jo 8O dnes jsem byl u truhláře,tak jsem si vzpoměl se na to přeptat,opravdu složitější tvary desek při použití té abs lepí chemoprénem,někdy si to odfrézovávání usnadnují že nejdřív nechají projet strojem rovnou desku-aby to odfrézovalo na přesnou tlouštku tu hranu,pak jí strhnou a lepí chemoprénem na desku s oblouky.takže sorry,fakt se stydím,já byl vždy jen u rovných desek a ty projeli zažehlovací mašinou bez chemoprénování,klasické tepelné lepení.
nicméně o domácím zabrušování této hrany to jako bezproblémové moc neviděl.
né že by to vubec nešlo,jen že to pravděpodobně napoprvé asi neklapne,pokud s tím už není nějaká zkušenost a praxe.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“