Zlomena florbalova hul

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: Zlomena florbalova hul

#16 Příspěvek od veka1 »

jirinovo píše:veka1..to víš že tak jak píšeš jsem si hokejku nikdy nelepil, protože nemám materiály které uvádíš ani neznám technológii, jak by jsem to udělal. Ale napatlat si to doma na koleně je ztráta času, co vím tak myslím na Slávii tydle drahé hole za těch xxxx peněz lepí, ale furt je to jen opravená hokejka a jako nová už nikdy nebude. Sám by jsem si takhle drahou hůl nikdy nekoupil, bo na to prostě nemám. Furt je to jen klacek, kterým mlátíš do puku a do kterýho ti mlátěj všichni ostatní. Prostě spotřební věc. Pokud to budeš chtít ale klukovi na rybník, tak to asi stačit bude.
"když píšeš ,že opravená hůl prdne v místě kde je lepená" od laminátníků slepená čepel, překrytá sklem, jak nová, nevydržela ani jeden led, tuhle kompozitku si známej taky nechal lepit, ne čepel ale klacek a zase mu praskla. Když už by jsem si takhle drahou hokejku koupil, tak jsou vyzkoušený značky které vydrží. Ty zjistíš, když chodíš hrát. Ale když vidím, jak jsou ty hokejky krásný, tak mi přijde skoro líto někde s ní třískat :) . Nechci ale vyvolávat nějakou při, nebo někomu vnucovat svuj názor.

Jedna z posledních oprav co jsem dělal je hůl na fotkách a patří dorostence z HC Litomyšl (viz seznamy družstev na webu). Přinesla ji s rozdrcenou spodní hranou čepele, kterou ji už někdo za úplatu spravoval (děs a hrůza) . Po likvidaci staré opravy, vyspravení a vytemperování ve vakuu ,hraje s ni již druhý měsíc a zatím si nestěžovala .. hokejka po opravě přibrala 15g.

Takže mám názor i zkušenost,že když se dodrží základní postupy hůlka může fungovat bez ztráty desítky :)

hokejka01.jpg

hokejka02.jpg

hokejka03.jpg

veka1
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od davelbc »

moje zkusenost pravi: opravena hul at na slavii ci u bilejch tygru = nebrat! klukum na rybnik klido, pro hrace ac jen 2x tydne na lede, ale mezi mantinely + mezi hraci kteri hokej hraji a umi NIKDY! holek bych se nechtel nijak dotknout, ale neni-li to reprezentantka nektere v popredi hrajici zeme ma tu hul spis na opirani. :) dimenze hole vyrobene pro chlapa 90kg ve svalech vetsina dam tezko prekona, proto opravena cepel muze vyhovovat. u saftu bych i zde pochyboval. :wink:
honza r
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od honza r »

veka1: hůl jsem nelepil, jen letadla, ale nikdy v takové kvalitě jak uvádíš. jen jsem se zamýšlel nad komfortem z pohledu hráče. Určitě nebude problém trubku vystužit tak, aby nepraskla, ale co všechno tím ovlivníš ?

našel jsem video, které ukazuje pružnost a výdrž florbalové hole
http://www.youtube.com/watch?v=DLk7g2FP ... re=related
veka1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od veka1 »

davelbc píše:moje zkusenost pravi: opravena hul at na slavii ci u bilejch tygru = nebrat! klukum na rybnik klido, pro hrace ac jen 2x tydne na lede, ale mezi mantinely + mezi hraci kteri hokej hraji a umi NIKDY! holek bych se nechtel nijak dotknout, ale neni-li to reprezentantka nektere v popredi hrajici zeme ma tu hul spis na opirani. :) dimenze hole vyrobene pro chlapa 90kg ve svalech vetsina dam tezko prekona, proto opravena cepel muze vyhovovat. u saftu bych i zde pochyboval. :wink:

... opravená věc nikdy neůže mít stejné vlastnosti jako ta originální -už z principu. Buď má lepší, nebo horší. Nepsal jsem že by se opravované hokejky měli používat na MS a pod. Myslím ,že ve vyšších soutěžích je dostatek peněz na to, aby jste mohli holel likvidovat, jako combatáři likvidujé svoje poletuchy. :lol:
Skus se srovnat do roviny vlákna = pak ti vyjde ,že kvalitní oprava může být dobrým řešení i pro 120kg chlapa. Zakladatel vlákna není repezentant ani prvoligový hráč.. :wink:
Prodloužit dobu používání (za relativně přiměřenou cenu) u celkem drahého instrumentu se dle mě vyplatí.
Otázkou je ,jestli dokážeš posoudit, kdy se oprava vyplatí + zda na to technologicky máš a kdy vznikně nepoužitelný klacek. Stejně to platí i u kompozitových modelů letadel a pod...
PS. vkládaní nějakých bukových ,nebo duralových špalků,trubek do kompozitových hokejek je technologický nesmysl.Tudy cesta nevede :roll:
veka1
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od davelbc »

je to tak jak pises! kazdej mame na krku kedlubnu plnou rozumu a udelame si to prave tak jak nam to prijde nejlepsi. :mrgreen: opravy jak uvadis a delas budou asi na velmi dobre urovni. takze urcite spouste uzivatelu poslouzi! navic je pravda ze ty klacky nejsou vubec levne, kdyz si vzpomenu jak se kdyz nejakou polamu pri placeni kroutim... :lol: oprava pak muze byt pro hromadu uzivatelu jedine reseni, nebo aspon na cas. nemyslel jsem vubec ze by tvoje nebo jine fundovane provedene opravy byly spatne! videl jsem i par holi, ktere opravdu drzi, jen jim to krapet meni vlastnosti. nekdo to zkousne jiny uz treba ne. :D
martinre
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od martinre »

Za poslední dva roky jsem opravil cca 60 zlomených hokejek, a jenom jednou se mi jedna vrátila na reklamaci. Jinak nikdy znova nepraskla v místě opravy. Je pravda, že hokejka ztratí trochu ze svých vlastností-změní se flexe, posune se trochu těžiště, ale rozhodně je hratelná. Když máš hokejku za 5-8tis, tak ji přece po zlomení nevyhodíš. Hokejisti si rozhodně na ně nestěžují. Jasně, že na extraligu to není, ale mít jí jako záložní nebo na trénink je dobrý. Navíc každýmu hokejistovi klub nedává zadarmo hole, ale musí si je kupovat sami.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“