Logo vs Kasama

Opravdu větší kousky.

Co by jste zvolili ?

Kasama 600E
15
50%
Logo 600 3D
15
50%

Celkem hlasů: 30

Zpráva
Autor
petrct
Kontaktovat uživatele:

Re: Logo vs Kasama

#16 Příspěvek od petrct »

Logo né. Věřím že je to dobrý vrtulník, ale už mne odrazuje jenom to že má řemen. Kabina není vubec pěkná a na tu čučíš celou dobu. Cena dílu vzhledem k tomu že je to 600 nic moc. NO ja jsem v rozhodování Kasama nebo LA 600-700, i když kabina není nic moc jak u loga :lol: :lol: ta se dá stříknou,t ale díly jsou za rohem a věřím že co se týče letových vlastností bude skvelá stejně jak snipr :wink:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
krtek2k

#17 Příspěvek od krtek2k »

DaveLister píše:
OPR píše:Plastovej rám, plastové závěsy listů NR jsou veliké plus pro Logo

Ty mas pomerne specialni pozadavky, co je pro tebe plus muze byt pro jine poradne minus. :wink:
Ja chapu ze logo funguje dobre, ale pripada mi, ze si mikado dela srandu, ze chce za takovydle materialy tak nekrestansky penize. :wink:

Jako za takovydle kvalitní materiály? Ti nikdo nebrání si koupit HK600.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
petrct
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od petrct »

Tady ale jde hodně o hmotnost... Ono se řekne "vše je krásně v duralu", ale vidím to teď v reálu třeba na malém TREX450 - postupně se mi mění z původní verze na kovový (po haváriích měním díly za "lepší") - je to krásné, roste pevnost, jenže nenápadně taky narůstá hmotnost :( K tomu si připočti to, co puž sal OPR, totiž vibrace - když je vrtulník udělaný z kvalitního plastu, tak je obvykle lépe tlumí. Nejsem žádný heliexpert, nicméně zkušenosti mi zvolna přibývají a vedou mě k názoru, že vrtulník udělaný KVALITNĚ z plastu je spíš výhodou než nevýhodou...[/quote]

:lol: Dovol abych se pobavil :lol: :lol: :lol: , 450 mám sice hybrid Tarot Align ale vibrace žádné, musíš vadné věci měnit za nové a neopravovat, dobré ložiska atd atd. potýkám se z jinýma problémama než z vybracemi na 450. Třeba serva atd ted tam jsou DS92 a 95 a doufam že už nic nebudu řešit :wink:
DaveLister

#19 Příspěvek od DaveLister »

krtek2k píše:Jako za takovydle kvalitní materiály? Ti nikdo nebrání si koupit HK600.

Jaka myslis, ze je vyrobni cena treba toho plastoveho ramu ve srovnani s uhlikovym co cpou do vetsiny novejch helin? vetsi asi tezko
Nemel bych problem s tim dat tech cca 17tisic za drak loga kdybych si myslel ze to dostanu materialy odpovidajici te cene, coz pro me plasty proste nejsou.

PS: zacinam mit pocit ze todle bude jeste dlooouhe vlakno :lol:
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
OPR
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od OPR »

Kdyz na to ty penize ma je to jen jeho boj co si koupi. Klidne muze oboje. To, ze tady cpeme nejakej nazor mu vlastne muze bejt burt.

PS: nevim kdo to tu psal ale argument ze nekoupim heli jen kuli tomu ze to ma remen - ....... jejda to je ale sranda.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od pkotatko »

OPR píše:Kdyz na to ty penize ma je to jen jeho boj co si koupi. Klidne muze oboje. To, ze tady cpeme nejakej nazor mu vlastne muze bejt burt.

Ondro, penize resim jako kdokoliv jinej. Zacal jsem 450tkou, neco dosetril, prodal a koupil vetsi helinu. A tak postupne jsem se dopracoval ke Srimokovi. Po jeho prodeji mam penize v ruce na to abych si mohl koupit prvni heli, kde se nebude muset na nicem setrit. Kdybych devadesatku neprodal, tak bych si treba sestistovku koupil, ale rozhodne ne tak naslaplou.
A kdyby me nezajimal nazor ostatnich, tak bych asi nezakladal tohle vlakno. Nemyslis ?
Naopak, vazim si toho ze sem lidi prispivaji, zajimaji se o to a diskutuji o tom. Mam pak vetsi moznost si potvrdit a nebo naopak prehodnotit svuj nazor na vec.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
tomashr

#22 Příspěvek od tomashr »

petrct píše: :lol: Dovol abych se pobavil :lol: :lol: :lol: , 450 mám sice hybrid Tarot Align ale vibrace žádné, musíš vadné věci měnit za nové a neopravovat, dobré ložiska atd atd. potýkám se z jinýma problémama než z vybracemi na 450. Třeba serva atd ted tam jsou DS92 a 95 a doufam že už nic nebudu řešit :wink:

Mě fascinují tyhle "překrucovací příspěvky"... Nikde jsem nenapsal, že mám zásadní problém s vibracemi, je to pouze možnost, která se obšas děje, ne že ne. Navíc jsem víc poukazoval na nárůst hmotnosti, což už se zpochybní podstatně hůře...

Jinak obecně k plastům - není plast jako plast, rozdíl mezi kvalitními materiály a "bakelitem" je poměrně zásadní jak v kvalitě, tak pohříchu i ceně. Jak se tu někdo ptal na to, kolik výrobně stojí plastový rám proti uhlíkovému - právě že pokud to bude dobře a "neošizeně" udělané z plastu, tak může být rozdíl ceny proti uhlíku menší, než by se zdálo, zrovna tak nemusí bát velký rozdíl ani v mechanických vlastnostech.
Plasty mají přirozeně špatnou pověst kvůli levné čínské výrobě, ale nemělo by se házet vše do jednoho pytle...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pkotatko »

Dobry vyrobek z kvalitniho plastu muze byt i drazsi nez dural nebo uhlik. Treba ram Loga je hezky a jiste i funkcne navrzen. Forma a vyvoj urcite nebylo nic levneho. Oproti tomu vyfrezovat ram z uhlikove desku je hracka. A treba plastovej Protos nefunguje vubec spatne.
Me ale u plastoveho ramu docela vadi jedna vec. A to uz bylo i u mojeho prvniho Raptora. Pokud chce clovek vymenit lozisko na hrideli, je nutno rozebrat celou helinu. U uhlikovych ramu si (pokud to navrhoval nekdo myslici), vyndas jen dil co zrovna potrebujes. Nemyslim ted opravu po rane, ale treba jen beznou udrzbu, kdy neni potreba heli rozhazet do sroubku.
To se mi libi na Kasame. Vsechny srouby v ramu nejsou zadne specialy, ale standartni vsude koupitelne srouby. Nesroubuji se do duralovych bloku ale jsou pruchozi. Na druhem konci je samojistna matka, takze odpada nutnost lepeni Loctitem, cisteni zavitu, odmastovani atd. Vsak to vsichni znate.
Naposledy upravil(a) pkotatko dne pát 02.12.2011 14:02, celkem upraveno 1 x.
boZZda

#24 Příspěvek od boZZda »

Opravdu si myslíte, že čím lehčí vrtulník, tím lepší? Já bych s tím úplně nesouhlasil. Všechno má svoje + a -.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od pkotatko »

boZZda píše:Opravdu si myslíte, že čím lehčí vrtulník, tím lepší? Já bych s tím úplně nesouhlasil. Všechno má svoje + a -.

To uz jsme taky probirali. Lehci helina bude mene trpet, budou tam na vsechno mensi sily.
Pohon nebude tolik zatizenej. Pak ale zalezi co chces litat. Lehka heli zase nebude mit takovou dynamiku a bude to treba u tahle akro spis na skodu.
petrct
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od petrct »

Mě fascinují tyhle "překrucovací příspěvky".

Ja nic nepřekrucuji, ale baví mne jak někdo na heline co váží 750g řeší 10-20 gramů, když kupuješ serva tak se díváš jestli tam vleze jaké má parametry a váhu až nakonec, samo pokud sní nechceš jenom vyset :P moje 450pro váží 900g :oops: na 6s a výkonu nechybý, je to zatím nejlepší sestava :lol: a to ještě tam chci dát baterku 1600 místo 1300 a dalších 40 g navíc a myslým že to ani nepoznám tak co potom zlehčuji a překrucuji. Samo jestli tam máš slabej motor línou baterku serva 9g z HK tak váha hraje velkou roli ale jinak :lol: :lol: :lol:
petrct
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od petrct »

OPR píše:Kdyz na to ty penize ma je to jen jeho boj co si koupi. Klidne muze oboje. To, ze tady cpeme nejakej nazor mu vlastne muze bejt burt.

PS: nevim kdo to tu psal ale argument ze nekoupim heli jen kuli tomu ze to ma remen - ....... jejda to je ale sranda.

Ja neřek že je to špatné, ale mne se technické řešení z kardanem líbí víc a proto bych nekoupil heli z rěmenem. Nikomu to nenutím to je můj osobní pohled. I když se mi některé heli z řemenem líbí, ale Logo zrovna ne sorry :wink:
psena
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od psena »

Nesouhlasim s tim ze se vrtulnik musi nutne vybirat podle vzhledu... rozhodne je to na prednich mistech vyberu, ale hodne ma zajima jak se to chova ve vzduchu + technicke reseni+dostupnost dilu.
Stejne tak me u auta zajima jak se chova na silnici...ale chapu, ze kazdej rozhoduje podle neceho jineho, nejsem beznej prumernej spotrebitel.
Me osobne se dokonce Logo zacina libit...moc se me nelibilo, ale ted kdyz ho vidim na letisti casteji tak mu to fakt slusi.
Ale rozhodne nebudu radit ani jeden, Kasamu jsem jeste nikdy nevidel a Logo jsem pouze videl a neletel :)
baui

#29 Příspěvek od baui »

Zvážil bych jednu věc. Píšeš, že hodláš dost točit a mlátit s tím z rohu do rohu. Od spousty majitelů Loga, kterých jsem se ptal, mám spíš smíšené hodnocení na téma letového projevu. Logo víc plave a je takové kulatější letovým projevem, což byl nakonec můj důvod, proč jsem ho nekoupil jako šestistovku. Jsou i tací, kteří tvrdí, že přestože je Logo super technologicky, na tvrdší zacházení cílené není.
Poslední slovo dej stejně raději instinktu :wink:
Tom
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od pkotatko »

Jeste bych se rad zeptal majitelu Loga. Kolik vam to vazi bez baterek ? Logo 600 3D. Jde mi o to na jakou letovku bych se priblizne dostal kdybych do toho nalozil cca 920g baterek.
Potrebuji tuhle informaci, pak jeste pockam na mail z RC Marketu s nabidkou toho co jsem si navymyslel. Pak se finalne rozhodnu.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“