Mode 2

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
zdekar

Re: Mode 2

#16 Příspěvek od zdekar »

olap píše:Takze ak chces robit akrobaciu (3D a pod. ) tak asi MOD 1
PS: Ak ale robim chybu niekde inde, tak sa rad necham poucit od skusenejsich, stale to nie je ono...

Někdo lítá akrobacii v módu 2 a vůbec mu to nevadí... a pokud by vadilo, tak je tu ještě mód 4, který je zrcadlový k módu 1 a není tedy potřeba se přeučovat na mód 1. Mód 4 je: křidélka a plyn na levé páce, směrovka a výškovka na pravé. ;-) V podstatě si tedy jen prohodíš křidélka se směrovkou.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
kratas
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od kratas »

To je takové strašlivé dogma, že MOD1 v Evropě a MOD2 v Americe. Při lítání sleduji rozvrstvení MOD1 a MOD2 zhruba nastejno. Někde více, někde méně. Každý si látá, co mu vyhovuje.
Jednou jsme někde slyšeli, že se v MOD2 nedá zalítat nožák. Tak jsem si to vyzkoušel s FW 190D a v nožáku jsem bez problémů odlítal osmičku. No raději jsme to nikde neříkali, když Ti ostřílení bardi říkali, že to nejde :lol: .
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Ticcino

#18 Příspěvek od Ticcino »

Ono taky bude záležet, jestli jsi pravák nebo levák, jestli máš v mozku z piva kostku nebo obě ruce levý. Já lítám mode2 a pokud nejsou křidélka, tak mám směrovku vpravo.

Přijde mi to tak logičtější a jelikož jsem rekreační letec, co plánuje i nějaký ten vrtulníček, tak chci mít plyn na jedné straně a řízení na straně druhé.
Letadlo se mi lépe řídí pomocí výškovky a křidélek, proto je mám na jedné páce. Se směrovkou mi to pořád nejde a nejde, ale já svoje letadla lépe uřídím křidélky než směrovkou.
Přílohy
mody.png
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mikymik »

Nevyhodu modu 2 vidim v tom, ze pokud letadlo chcete chytit za letu do ruky, musite k tomu pouzit levacku (vzhledem k minimalni rychlosti je treba mit pritazenou vyskovku), ktera je u pravaka mene sikovna ;)
kratas
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od kratas »

Takže raději řídíš letadlo na minimálce levačkou, která je méně šikovná a chytáš do pravačky, která je šikovnější :wink: .
Prostě každý lítá jak mu křídla narostla. Já chytám éro do pravé i levé. Když si jej navedu, můžu rádio odložit na zem :)))).
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Earl
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Earl »

Ticcino píše:Ono taky bude záležet, jestli jsi pravák nebo levák, jestli máš v mozku z piva kostku nebo obě ruce levý. Já lítám mode2 a pokud nejsou křidélka, tak mám směrovku vpravo.

Přijde mi to tak logičtější a jelikož jsem rekreační letec, co plánuje i nějaký ten vrtulníček, tak chci mít plyn na jedné straně a řízení na straně druhé.
Letadlo se mi lépe řídí pomocí výškovky a křidélek, proto je mám na jedné páce. Se směrovkou mi to pořád nejde a nejde, ale já svoje letadla lépe uřídím křidélky než směrovkou.

Tak já létám mode 3, zkoušel jsem se předělat na mode 1, šlo to docela bez problémů až do té doby než přišla krizovka a já zareagoval úplně jinak než bych měl. Tak jsem se vrátil zpět k mode 3, ale nijak mě to nedeprimuje, že se většinou létá mode 1 nebo 2.
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od shrubber »

olap píše:V MODE2 sa tazsie robi akrobacia, napriklad rozne polovisenia, kedy potrebujem konstantnu vychilku na kridelkach a cvicit len chvostom. Ked potom zacnem cvicit vyskovkou, tak si tie kridielka vzdy rozbabrem.

Mohl by sis přimixovat nějaký přepínač do křidýlek, pak hodit konstantní výchylku tím přepínačem a s výškovkou cvičit uprostřed.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
zdekar

#23 Příspěvek od zdekar »

mikymik píše:Nevyhodu modu 2 vidim v tom, ze pokud letadlo chcete chytit za letu do ruky, musite k tomu pouzit levacku (vzhledem k minimalni rychlosti je treba mit pritazenou vyskovku), ktera je u pravaka mene sikovna ;)

U módu 2 můžeš řídit nejen výškovkou, ale i křidélky. Kromě motoru máš tedy plné řízéní. ;-) To že se chytá levou bych jako takovou nevýhodu neviděl. Pokud máš levou tak levou, že nechytíš letadlo...?, tak ho nechytej ;-) Já ho taky nechytám (tedy kromě lehkých větroňů typu F3K).

Jinak zaletět nožák na módu 2 jde. Viset s akrobatem jde taky, jen je potřeba trocha cviku. Mě zatím viset moc nejde, ale k tomu dost přispívá i to, že nemám akrobata (jen akrobatického větroně) :) Zaletět lze cokoliv, jen u některého módu snáz.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
ST
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ST »

Jak už jsem tady někde psal, plošníky lítám v MODE1 a heli v MODE2. Heli bych v mode 1 nedal, zkoušel jsem to. A to samé s letadly, MODE2 je pro mě takové divné. Jinak hlava si to přebírá absolutně bez problémů. :D
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od mikymik »

A kdyz je tu ta autosekce, jaky je vlastne vyber volantovek pro levaky? Klasicka pro pravaka je mod 2, ze? :twisted:
mior
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od mior »

Možno trochu k smiechu, ale ak si kúpiš inteligentnejší vysielač s priraďovaním ovládačov ku kanálom, tak môžeš lietať aj mode 99 :D :D :D s výškovkou na posuvnom poťáku.
Jednoducho lietaj ako sa Ti lieta najlepšie...už to tu bolo povedané viackrát, takže to je isto pravda.
Ja lietam mode2, zdá sa mi, že aj v skutočných lietadlách je to veľmi podobné - tiež som v tom už sedel a lietal (ako pilot). A šlo to!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
JohnyPes
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od JohnyPes »

sten46 píše:...tomhle jsem se zmynil pred dvema svymi prateli, co uz letaji nejakou
dobu (leta) a ty mi tvrdi, ze jsem na velkym omylu a zadelavam si na blbej
zlozvyk...

Když jsem se teoreticky připravoval na FMS, tak jsem si nastavil na klavesnici analogii s letadlem, tj. na pravou Kř+VOP. Pak jsem si běžel koupit USB ovladač k PC a hle, MOD 1 že je prý standardedm v ČR, tj. 90% pilotů ho lítá, tak abych si s nima mohl prohodit éra. Tak sem si řekl, že to je poslední možnost se přeučit a šel jsem do MOD1. Podle mě to je úplně jdeno, prostě se ruce musí zautomatizovat a je jedno jak. Jinak lítam za barákem, tak jiný modeláře stejně nepotkávam, natož abych testoval cizí letadla, takže kdybych lítal MODxx.. úplně buřt. Klučíky jsem pochopitelně naučil MOD1 taky. Teď na jaro chystam konečně letadlo s pořádnejma ocaskama, abych se učil vyset, takže doplnim SOP (nyní lítám jen K+V+M) a rozhýbu levou páčku do stran a uvidim :)
lítám pěnový deskolety 70 - 90cm
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“