Oplati se to kupovat?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Oplati se to kupovat?

#16 Příspěvek od Drondys »

kasssy píše:Na něčem tu cenu nahnat musí...

Je to v metodě biče a cukru aplikované do reality respektive v poměru těchto základních dvou aspektů. Dlouhý bič a minimum cukru. Levné zboží s relativně přijatelnou kvalitou je dosahováno za podmínek pro zaměstnance, za kterých by to nikdo z EU nedělal. :mrgreen:
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od kasssy »

ono je to i v použitých materiálech. "značka" sice vyrábí v Číně, ale kvalitu si hlídá a stejně tak i materiály.... jen v lidech to nebude, ikdyž jsou to občas chudáci cvjakých podmínkách a za co tam musejí pracovat. Ale podle některých pozorovatelů se už i tam začíná lecos měnit a lidi nechcou pracovat za hubičku pro stranu a vládu, nebo jak to tam říkají...
Na 99% i ten můj Graupner bude někde z východu, však se stačí podívat, kde všude se montují Škodovky a možná by se leckterý majitel tuzemskýho vozu divil...(jasně, že ty čínský se sem nevozí..)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Cermi »

Pracuji shodou okolností v automobilce a vím jak je někdy těžké, se do aspoň průměrné kvality vejít.Tohle by byla debata na dlouhý večer u pivrnce a možná bychom stejně nějakého závěru nedosáhli :P Ten človíček si už svůj nějaký názor na věc určitě udělal, tudíž nemá cenu déle o tomto polemizovat.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kasssy »

Cermi píše:Pracuji shodou okolností v automobilce a vím jak je někdy těžké, se do aspoň průměrné kvality vejít.Tohle by byla debata na dlouhý večer u pivrnce a možná bychom stejně nějakého závěru nedosáhli :P Ten človíček si už svůj nějaký názor na věc určitě udělal, tudíž nemá cenu déle o tomto polemizovat.

Máš pravdu, už to sklouzlo jinam...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Jirka Lh

#20 Příspěvek od Jirka Lh »

Zdar,myslím že když tu někdo píše,že to má rok a drží to,tak to pořád neznamená že je to kvalitní,ta cena se časem někde projevit musí a nikdo nepíše kolik s tím za ten rok má odlítáno..co když to za ten rok bylo použito třeba 3krát???.u nás kdo měl nějaké čínské krámy tak na to časem přišel,že se to moc nevyplatí.Určitě to nevydrží fungovat třeba 10 let jako Futaba,Hitec,Graupner,ale spálit se musí každej sám a pak teprve pořídí kvalitu
Lh.j
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Cermi »

Jirka Lh píše:Zdar,myslím že když tu někdo píše,že to má rok a drží to,tak to pořád neznamená že je to kvalitní,ta cena se časem někde projevit musí a nikdo nepíše kolik s tím za ten rok má odlítáno..co když to za ten rok bylo použito třeba 3krát???.u nás kdo měl nějaké čínské krámy tak na to časem přišel,že se to moc nevyplatí.Určitě to nevydrží fungovat třeba 10 let jako Futaba,Hitec,Graupner,ale spálit se musí každej sám a pak teprve pořídí kvalitu

To si myslíš, že bych se snažil tady něco tvrdit, když bych s ním měl odlítáno třeba jen 10letů?
Baterky už mají tolik cyklů, že mi dávají pomalu s bohem-hlavně mi tady nepiš, že je třeba špatně nabíjím, nebo podobně........Píšu jen skutečné poznatky.Po naspoření si chci samo-sebou koupit nějakou značku, ale taky chci zkusit co tohle"pozlátko" vydrží-neprovozuji modely za 20000 a víše :wink:
Jirka Lh

#22 Příspěvek od Jirka Lh »

Nevím píšeš o baterkách kolik mají cyklů..a kolik tam baterie na jedno nabití vydrží??? Běžně u značkovejch vysílaček vydrží 10-15 hoděk bez problému,takže i když budu hodně lítat tak nabiju tak 2x za měsíc v průměru
Lh.j
Jirka Lh

#23 Příspěvek od Jirka Lh »

:idea: já to nikomu nechci rozmlouvat,ale ta krabička vypadá na pohled velmi levně a ten display taky a podobně to bude vypadat uvnitř a ne-li hůř,pamatujte jednu věc ,že zadarmo vám nikdo nic nedá,někde to musí být znát a to je úměrné kvalitě :!:
Lh.j
Jirka Lh

#24 Příspěvek od Jirka Lh »

Ještě jedna věc,nechci se tě nijak dotknout,ale píšeš, že baterky dávaj pomalu sbohem po cca roce,vždyt ty vydrží většinou i několik let bez problému...co když podobná situace bude i s tou levnou krabičkou???
Lh.j
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od lakotamm »

Majú to tisícky ľudí.

Pokiaľ viem na T9x nespadlo v lete ešte ani 1 lietadlo. :wink:

Neviem čo riešite. :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Cermi »

Myslel jsem lipol-ky v modelech 11,1V2200mAH 3s-byly nové, mají tolik cyklů,že už se blíží jejich konec.Jsem docela závislák, a lítám skoro v každém přiměřeném počasí a jiný vysílač nemám.Cykly nepočítám a docela mě teď mrzí, že jsem se na to vyfláknul-příště.
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Cermi »

Taky nevím, kromě rukou, že by na tento vysilač někdo spadnul.Pár modelářů a nemyslím tím 2, je tady úspěšně provozují.
Drondys

#28 Příspěvek od Drondys »

kasssy píše:ono je to i v použitých materiálech. "značka" sice vyrábí v Číně, ale kvalitu si hlídá a stejně tak i materiály.... jen v lidech to nebude

Není to jen o lidech, ale zejména o podmínkách pro ně i na výstupní kontrole, podpoře produktu atd. a také i na udržování životního prostředí atd. a záleží i od výsledného produktu jak moc se může promítnout šetření materiálem, ale z velké rozhodně nezanedbatelné části je to zejména nákladech na lidi a proto tím směrem přesunula výrobu i řada značkových výrobců. Právě o to co ušetří na lidech jím narostou zisky. Neznačkoví výrobci minimalizují náklady na lidi a výstupní kontrolu podstatně víc než značkoví, poskytují buď zcela nulovou nebo jen naprosto minimální podporu od výrobce a při nižší míře zisku oproti značkovým pak v souhrnu dosahují nižších cen. Na materiálech se v řadě případů moc ušetřit nedá nebo je to šetření cenově nepodstatné oproti šetření na lidech, výstupní kontrole a podpoře produktu od výrobce.

Uvědomte si, že podpora od výrobce je např. v případě T9X prakticky nulová. Veškerá podpora včetně rozvoje firmware je řešena pouze v rámci komunity uživatelů. Vylepšení jako telemetrie apod. je zas řešeno jiným výrobcem v rámci výměny jiného VF modulu a přijímačů k němu.
jag42

#29 Příspěvek od jag42 »

Všichni denně čumíme na počítač, kterého se ruka evropana dotkla pouze při vyndávání z krabice a za léta používání je poruchovost (pokud pominu programy superznačkové firmy z USA) minimální. Tak už se s tím smiřte, no a že chudák holka po 12 hodinách v práci něco blbě připájela ... no holt se někdy nedaří. Raketoplán taky málokdy odstartoval na první pokus. :lol:
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Cermi »

to Drondys: Tak nějak-úplně vyčerpávající :wink: Rozhodně napíší po dalším roce, jak je na tom-sám jsem zvědav/dostává prostě do"těla"/.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“