Drondys píše:Ukroucení kablíků od kamery nehrozí pokud si to udělá tak jak je to na videu viz níže.![]()
Chytře jsi z toho vyklouznul!!!
Drondys píše:Ukroucení kablíků od kamery nehrozí pokud si to udělá tak jak je to na videu viz níže.![]()
TomasC píše:Drondys píše:Ukroucení kablíků od kamery nehrozí pokud si to udělá tak jak je to na videu viz níže.
Chytře jsi z toho vyklouznul!!!![]()
![]()
![]()
Mojm10 píše:Já vzal HXT900, rozebral jsem převody, odstranil doraz, trochu si pohrál s převody a vzniklo z toho 300 st. servo. Cena 2,5 USD.
Drondys píše:Mojm10 píše:Já vzal HXT900, rozebral jsem převody, odstranil doraz, trochu si pohrál s převody a vzniklo z toho 300 st. servo. Cena 2,5 USD.
Servo přímo z toho videa už je hotové 360 stupňové servo tj. není potřeba na něm nic upravovat a prodává se za 3.40 USD viz tento odkaz.
bitovod píše:To je ale přesně to, o čem tu psal TomasC - knipl ti u něj určuje jen to, jak rychle se bude otáčet na jednu nebo na druhou stranu. To není proporcionální servo, to je už "jen" zpřevodovaný motor s regulátorem otáček.
Naopak rozebrání serva a připájení odporů k potenciometru ti pomůže dosáhnout většího i úhlu pohybu, sice ne 360°, ale když si s tím pohraješ, můžeš se dostat na nějaých 270° - s tím už se rozhlížet dá (v takovém rozsahu se ani nerozhlídnu, a to mám hlavu na krku a ne na servu).
Drondys píše:bitovod píše:To je ale přesně to, o čem tu psal TomasC - knipl ti u něj určuje jen to, jak rychle se bude otáčet na jednu nebo na druhou stranu. To není proporcionální servo, to je už "jen" zpřevodovaný motor s regulátorem otáček.
Naopak rozebrání serva a připájení odporů k potenciometru ti pomůže dosáhnout většího i úhlu pohybu, sice ne 360°, ale když si s tím pohraješ, můžeš se dostat na nějaých 270° - s tím už se rozhlížet dá (v takovém rozsahu se ani nerozhlídnu, a to mám hlavu na krku a ne na servu).
To je jen otázka pohledu na věc. Když se podíváš na to video co jsem tady uvedl na předchozí stránce tak s tím se dá taky v pohodě rozhlížet a navíc to umožňuje např. efekt pomalého otáčení kolem osy. Já to vidím spíš jako výhodu než nevýhodu.
bitovod píše:No výhodu v tom, že "pustím knipl a ono se to zastaví", místo "pustím knipl a ono to bude koukat rovně" zvlášť u FPV fakt nevidím - ono to nemá definovaný ani střed, ani dorazy.
jova píše:Pouze bych doplnil že je dobré mít tu kameru na letadle možnost také naklopit a v obraze zobrazit další údaje. Při navrhovaném způsobu - kamera, vysílač a zdroj na jednom kolotoči s tím bude asi problém.