RC souprava
- Xenomorfus
Re: RC souprava
Dulezite je, co Ti vyhovuje, co ocekavas od volantovky, jak Ti sedi v ruce a kam se do budoucna budes ubirat. Kdyz pominu Kopropo, tak osobne nedam dopustit na Absimu CR4T. Pro mne jasna volba. Neni to uplne bezne znama volantovka, kazdopadne doporucuju omrknout.
Edit: Pripadne k osahani a vyzkouseni s mym autickem mozno domluvit v Ostrave
Edit: Pripadne k osahani a vyzkouseni s mym autickem mozno domluvit v Ostrave
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
- karlosmikos
Nejdulezitejsi pozadavky jsou:
Moznost vice modelu
Expa
Cena!!!
Spis mi jde o zkusenosti s tema modelama z HK. Ne vse z HK je smejd a tyto dve jsou jejich TOPmodely
Moznost vice modelu
Expa
Cena!!!
Spis mi jde o zkusenosti s tema modelama z HK. Ne vse z HK je smejd a tyto dve jsou jejich TOPmodely
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
karlosmikos píše:Cena!!!
Turnigy GTX3 vychází včetně poštovného, DPH a poplatku ČP za celní odbavení celkem na cca 1800 kč.
Turnigy 3XS vychází včetně poštovného, DPH a poplatku ČP za celní odbavení celkem na cca 2000 kč.
karlosmikos píše:Spis mi jde o zkusenosti s tema modelama z HK...
Osobní zkušenost s nimi nemám. K možnostem a zkušenostem k tomu by se měl vyjádřit někdo kdo některou z těch konkrétních dvou RC souprav z HK tj. buď Turnigy GTX3 nebo Turnigy 3XS přímo má.
- Xenomorfus
Vzhledem k obtizne reklamaci bych asi volantovku z HK nebral...
A co se tyce ceny, http://www.promodels.cz/cz-detail-80934 ... -4ghz.html , tahle je v podobne cenove kategorii.
Edit: a nebo nejakou bazarovku, ale i tam jsou vetsinou ceny dost vysoko...
A co se tyce ceny, http://www.promodels.cz/cz-detail-80934 ... -4ghz.html , tahle je v podobne cenove kategorii.
Edit: a nebo nejakou bazarovku, ale i tam jsou vetsinou ceny dost vysoko...
Xenomorfus
- karlosmikos
Ad Drondys: trosku spoleham na to ze by to proslo bez tech poplatku navic, zatim jsem mel vzdy stesti;-)
Ad Xenomorfus: ta vysilacka nevypada zle
Ad Xenomorfus: ta vysilacka nevypada zle
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
Nemam zkusenosti s zadnou z Hobbykingu, zato mam zkusenost s DX2 od Spektra.
Spektrum ma super vysilacky, mam DX7 na letadla, ale ta ma uz DSM2. DX2S jak jsem se koukal ma stary DSM system, ktery je POMALY. Kdybych kdysi sam nemel DX2, neveril bych tomu. Pri ovladani auta na vetsi vzdalenost (rozumej 50-60 metru) jsem pocitoval silene lagy.
Takze za me DX2S nebrat. Cokoliv, jen ne to.
Sam vlastnim Futabu 3PMX, ale to je jina cenova hladina. Znat tu Absimu drive, asi bych do ni sel. Vypada, ze toho hodne umi a za super cenu.
Spektrum ma super vysilacky, mam DX7 na letadla, ale ta ma uz DSM2. DX2S jak jsem se koukal ma stary DSM system, ktery je POMALY. Kdybych kdysi sam nemel DX2, neveril bych tomu. Pri ovladani auta na vetsi vzdalenost (rozumej 50-60 metru) jsem pocitoval silene lagy.
Takze za me DX2S nebrat. Cokoliv, jen ne to.
Sam vlastnim Futabu 3PMX, ale to je jina cenova hladina. Znat tu Absimu drive, asi bych do ni sel. Vypada, ze toho hodne umi a za super cenu.
- Xenomorfus
scarabeus píše:Znat tu Absimu drive
...Absimu CR4T mam par mesicu, mel sem v hledacku Kopropo EX-10. Oproti Traxxasu rychlejsi odezva i na velkou vzdalenost, nastavovani pres dotykac je naprosto genialni. viz
viewtopic.php?f=38&t=59574
Xenomorfus
Vysílačka Turnigy GTX3 se dá koupit i v českém eshopu viz tento odkaz za 1475 Kč.
Další možnost je FlySky GT3B 2.4GHz, která se dá koupit v českém eshopu za 1100 kč. Český návod k původnímu firmware, se kterým se prodává je viz tento odkaz. Popis zkušeností k FlySky GT3B najdeš na tomto serveru v tématu viz tento odkaz. Navíc FlySky GT3B umožňuje i flashnutí open source firmware a tím získat lepší možnosti (mimo jiné až až 40 pamětí pro modely). Popis k tomu je v článku viz tento odkaz a návod na přeprogramování je viz tento odkaz. Český návod k open source firmware je viz tento odkaz.
Další možnost je FlySky GT3B 2.4GHz, která se dá koupit v českém eshopu za 1100 kč. Český návod k původnímu firmware, se kterým se prodává je viz tento odkaz. Popis zkušeností k FlySky GT3B najdeš na tomto serveru v tématu viz tento odkaz. Navíc FlySky GT3B umožňuje i flashnutí open source firmware a tím získat lepší možnosti (mimo jiné až až 40 pamětí pro modely). Popis k tomu je v článku viz tento odkaz a návod na přeprogramování je viz tento odkaz. Český návod k open source firmware je viz tento odkaz.
- karlosmikos
Díky to je vyčerpávající odpověď, ta FlySky GT3B se mi líbí, je to za dobrou cenu. Je to použitelné i s origo firmware?
A ještě mám jeden dotaz, mám teď v autě přijímač A3-RX Deluxe 2,4GHz FHSS, nikde na netu jsem nenašel s jakým systémem je to kompatibilní , půjde to spárovat s tou Flysky? Pokud ne šel by do světa i se stávající vysílačkou.
Na Modelbazaru se objevila vysílačka spektrum dx3.0, byla by to dobrá volba za ty peníze? nebo radši novou Flysky?
A ještě mám jeden dotaz, mám teď v autě přijímač A3-RX Deluxe 2,4GHz FHSS, nikde na netu jsem nenašel s jakým systémem je to kompatibilní , půjde to spárovat s tou Flysky? Pokud ne šel by do světa i se stávající vysílačkou.
Na Modelbazaru se objevila vysílačka spektrum dx3.0, byla by to dobrá volba za ty peníze? nebo radši novou Flysky?
karlosmikos píše:Díky to je vyčerpávající odpověď, ta FlySky GT3B se mi líbí, je to za dobrou cenu. Je to použitelné i s origo firmware?
S origo firmware tam byly u některých kusů (údajně snad celá série) problémy s EXPama. Podrobněji je to popsáno v článku viz tento odkaz. V tom článku se píše, že se tyto problémy vyskytovaly jen u některých kusů zatímco u jiných nikoli. To bylo někdy v roce 2011 a od té doby už uplynulo pár let. Je možné, že v těch současně prodávaných kusech FlySky GT3B už je opravená verze origo firmware a tento problém se tam možná už nevyskytuje, ale zaručit se to nedá. Takže leda to risknout s tím, že když to nebude OK tak je tam možnost přejít na open source firmware, který ty problémy nemá.
karlosmikos píše:A ještě mám jeden dotaz, mám teď v autě přijímač A3-RX Deluxe 2,4GHz FHSS, nikde na netu jsem nenašel s jakým systémem je to kompatibilní , půjde to spárovat s tou Flysky?
Přijímač A3-RX Deluxe 2,4GHz FHSS je založen na přenosovém systému LRP a dle mého názoru je nepravděpodobné, že by byl kompatibilní s přenosovým systémem Flysky. Označení 2,4GHz FHSS je jen obecný popis principu přenosu, ale různé systémy i když jsou 2,4GHz FHSS obvykle nejsou vzájemně kompatibilní.
karlosmikos píše:Na Modelbazaru se objevila vysílačka spektrum dx3.0, byla by to dobrá volba za ty peníze? nebo radši novou Flysky?
Tohle si musíš rozhodnout jen ty sám.
- karlosmikos
Cena prijimacu pro to spectrum asi rozhodne.
Co máte všichni s těma expama? Jako že se bez toho nedá jezdit? Taky jsem si to kdysi myslel, ale jen do doby, než mi "profesor" Lukáš Diblík v Bosohonách ukázal, jak můj Scalpel 148 mm dokáže jezdit, a lépe, i bez expa. Od té doby expa na volantu nepoužívám, i když je moje KoProPo EX5-UR samozřejmě umí.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25