Toman píše:Zdravím, chci se zeptat. Kde mám sehnat ty gumičky jak drží to křídlo. Všechny mi popraskaly a já nevím co tam dát nebo kde to koupit. Prosím poraďte.
v modelářských prodejnách se prodává guma po 4metrech za cca 22Kč
Z ní si uděláš(uvážeš) oka podle potřeby.
Toman píše:A jak to jako mám uvázat...to jsem zkoušel a vždycky se to roztrhne ...a hotový oka...no tak to snad
nevím jak se ten uzel jmenuje, ale delej to tak jako když chceš svázat dva konce provázků,né jako když děláš uzele na kaničkách oko nedělej příliš fest, aby se ti natáhnutá guma nezařízla do křídla
aby ti guma nepovolila, svazované konce trochu nasliň a uzel "propruž" až sliny(voda) uschnou(ne), bude to držet dobře, odzkoušeno na té žluté modelářské.
Křídlo v místě kde bude guma polep páskou se skelným vláknem. Jinak se stříďákem opatrně. Já tam dal oběžku a letělo to parádně, jenže pořád do prava:( Ten plastový trup to nevyržel a ohýbal se, takže se podstatně měnilo vyosení motoru. Ta SS plechovka co tam byla původně, má totiž v trupu opěrky a tak se tolik nehýbala a navíc nemá takovou sílu jako ta oběžka, která je asi předimenzovaná.
Kdo jsme? Kam jdeme? A až tam dojdem bude tam RC létání???
Ahoj, chci skylady do začátků tak píšu do tohohle tématu. Bude to letadlo na kterém se chci naučit lítat a které bude mít trochu větší rozpětí a bude pomalé a hodné tak je nějaké lepší než skylady? Samozřejmě za podobnou cenu? A hezký tvarem, né třeba betu-to je hrůza!
Nechci tě zrazovat synovi jsem Sky Lady koupil taky ale byly to uplně vyhozené peníze. Pomalé a hodné éro mohu doporučit Tracy od Svoru , ale je to stavebnice. EPP model z HC s ovládáním směrovka , výškovka, motor ,křidélka syn zalétával kamarádovi o víkendu na rozpětí cca 1,5 metru to létalo spíš jak splašený combat . Půjčili jsme mu naši Tracy a za chvíli si poletoval sám. Tak se rozhodl potavit si ji taky.
Jednoznačne Sky Lady neber. Jediná výhoda je že keď sa ju už naučíš ovládať máš slušný základ a nemusíš sa báť ísť aj na výrazne náročnejšie stroje - je to mrcha udržať ju vo vzduchu pre začiatočníka nieje ľahké. Na druhú stranu nemáš takmer žiadny základ z akrobacie.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Je to věc názorů..najdeš tu ty ,co Sky LAdy měli a nevyhovovala jim, pak ty ,co se na ní naučili a stojí za ní...jiní co jí neměli a nadávají. Je to na tobě, přečit si to co je tu všechno o ní psáno i jiný témata, a uvidíš. Já ji měl, naučila mě, byl to občas boj, ale zvládlo se to.
Má jí můj strejda a ten to umí posoudit myslím dost nestraně a říkal, že je to pomalý hodný letadlo na kterým se bezproblémově naučím.Samozřejmě že když s tím třísknu o zem tak to taky zařve ale asi i dost odolný (jemu se nerozbila i přes tvrdší přistání) a nechci mít křidélka chci jen na takový pohodlný nenáročný a jednoduchý polítání. Letadlo s křidélky mám postavené (skoro) jen se s ním bojím vzlétnout protože by bylo na kaši ale na jaře si pro ní jedu, vyhrála to po všech směrech. To samozřejmě neznamená že neuvítám nějakou další recenzi
vojta mansfeld píše:Má jí můj strejda a ten to umí posoudit myslím dost nestraně a říkal, že je to pomalý hodný letadlo na kterým se bezproblémově naučím.Samozřejmě že když s tím třísknu o zem tak to taky zařve ale asi i dost odolný (jemu se nerozbila i přes tvrdší přistání) a nechci mít křidélka chci jen na takový pohodlný nenáročný a jednoduchý polítání. Letadlo s křidélky mám postavené (skoro) jen se s ním bojím vzlétnout protože by bylo na kaši ale na jaře si pro ní jedu, vyhrála to po všech směrech. To samozřejmě neznamená že neuvítám nějakou další recenzi
Je to na tebe. Ale potom nenadávaj. Sú o mnoho lepšie začiatočnícke lietadlá.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Křídlo Sky lady jsme zlomili 2 krát , balsové křídlo na Tracy vydrží podstatně víc , při nárazu se pouze rozjede ze spojovacích drátů a povolí guma. Létal jsem ní i na svahu na Rané při 8 metrech větru , v pohodě .