TGY 9X certifikat CE
Nechci se hádat - ale bylo to tak že koncový uživatel je plně zodpovědný za uvedené zařízení. Bez ohledu na to že prodejce snad něco zfalšoval. Pak se s ním můžeš leda soudit o náhradu škody která ti vznikla.Aby se předešlo dohadům co takhle napsat kompetetním úřadům a optat se? arda1BOT
ICQ 638556901
Re: TGY 9X má falešné CE
TomasC píše:The Certificate No. G105055V shown under the submitted link has not been issued by our Notified Body.
Takže co? Nepoužívat T9X do doby než se to vyjasní?
Vyjádření certifikačního úřadu tu je, ale měl bys napsat i druhé straně (tedy firmě FlySky) a požádat je o vysvětlení, proč o tom jejich certifikátu neví ti, co to měli schvalovat.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Veď samozrejme že za vysielač je zodpovedný majiteľ, teda ak niekomu spôsobí akúkoľvek ujmu, ale určite nie je zodpovedný majiteľ za falošné CE.
I keď na druhej strane falošné CE samo o sebe nemôže spôsobiť škodu, iba udalosť, ktorá by nenastala ak by bolo to CE pravé /výrobok by bol nespôsobilý/, takže toto pripúšťam.
I keď na druhej strane falošné CE samo o sebe nemôže spôsobiť škodu, iba udalosť, ktorá by nenastala ak by bolo to CE pravé /výrobok by bol nespôsobilý/, takže toto pripúšťam.
Neměl by certifikát vypadat nějak takhle? http://www.assan.cn/main/index-news-9-en.html -jde mi o vlastní list na kterém to je natisknutý.Nebo je to taky falzum?arda1BOT
ICQ 638556901
To je len vec certifikačnej autority, či to napíše rukou na čistom papieri alebo to vyšperkuje vodotlačou a 3D hologramom, potvrdzujúcim platnosť certifikátu. Takže na forme fakt nezáleží - oba certifikáty môžu (a nemusia) byť platné...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že každý je zodpovědný za svoje jednání. Jak ve skutečném životě, tak i zde na fóru (ano, to je na LONERa).
Předpokládám, že je zde dostatek zastánců T9x, aby se mezi nimi našel někdo, kdo toto vyjasní.
Myslím, že vysílaček je mezi lidmi spousta a řešit se to vyplatí. I to je důvod, proč se shromažďujeme na rcmanii.
Ujme se toho někdo?? Ideálně se znalostí CE problematiky. Za sebe říkám, že na to nemám čas, ani potřebné znalosti. Dle mě je toto okamžik, kdy by se měla komunita okolo T9x předvést.
Zcela jistě nejde o to, zde bude T9x fungovat, to nebude problém. Ale jestli je ten certifikát opravdu podvržený, tak jsou tu dle mě dvě zásadní otázky:
1) dokáže si pilot vnitřně zhodnotit, že používá nelegální zařízení?
2) v čem dalším ještě FlySky lže?
A ohledně "nechme to být". To tedy rozhodně nejde, ne každý létá sám uprostřed lesů.
Předpokládám, že je zde dostatek zastánců T9x, aby se mezi nimi našel někdo, kdo toto vyjasní.
Myslím, že vysílaček je mezi lidmi spousta a řešit se to vyplatí. I to je důvod, proč se shromažďujeme na rcmanii.
Ujme se toho někdo?? Ideálně se znalostí CE problematiky. Za sebe říkám, že na to nemám čas, ani potřebné znalosti. Dle mě je toto okamžik, kdy by se měla komunita okolo T9x předvést.
Zcela jistě nejde o to, zde bude T9x fungovat, to nebude problém. Ale jestli je ten certifikát opravdu podvržený, tak jsou tu dle mě dvě zásadní otázky:
1) dokáže si pilot vnitřně zhodnotit, že používá nelegální zařízení?
2) v čem dalším ještě FlySky lže?
A ohledně "nechme to být". To tedy rozhodně nejde, ne každý létá sám uprostřed lesů.
pns píše:bych tam poslal certifikaty od vsech vysilacu, mozna ze by se tu lidickove dovedeli vecime opravdu bavite, kolik vecicek co mate doma a ma nalepku CE proslo laborkama
To jsem si taky říkal... jen tak pro zajímavost jsem chtěl najít CE certifikát futaby T8FG, jelikož se mi líbí a přemýšlím o ní do budoucna, ale nějak ho nemůžu najít. Má vůbec CE?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Loner píše:kurnik chlapi, rozum do hrsti, jak by asi nemcouri obhajili prodej v DE warehouse kdyby to nemelo certifikaty? dyt by jim to tam jejich coika davno zavrela
Tam bych učinil dotaz = Chci si to koupit, má to platnou certifikaci pro EU?
( A přiložil bych vyjádření co k tomu certifikátu napsali TomasoviC).
Dobrat se nějakého rozhodnutí tady může být na delší dobu, tohle se mi zdá průchodné s menším úsilím.
zdekar píše:pns píše:bych tam poslal certifikaty od vsech vysilacu, mozna ze by se tu lidickove dovedeli vecime opravdu bavite, kolik vecicek co mate doma a ma nalepku CE proslo laborkama
To jsem si taky říkal... jen tak pro zajímavost jsem chtěl najít CE certifikát futaby T8FG, jelikož se mi líbí a přemýšlím o ní do budoucna, ale nějak ho nemůžu najít. Má vůbec CE?Stejně tak by to chtělo prověřit ostatní značky jako Hitec, JR, Spektrum...
Dovozce Futaby je Robbe. Zlomilo by jim to vaz. Takže dost pochybuji, že by se oni nechali takhle nachytat.
Futaba, JR, Spektrum, Hitec...., většina TX se koupí tady, menší počet je z venku. Takže celkem lehce řešitelná situace = dovalíš to tam kde jsi to koupil.
TGY9 se dovezli individuelně, nemáš kam jít brečet.
TomasC píše:Ujme se toho někdo?? Ideálně se znalostí CE problematiky. Za sebe říkám, že na to nemám čas, ani potřebné znalosti. Dle mě je toto okamžik, kdy by se měla komunita okolo T9x předvést.
Třeba se toho někdo z T9X komunity ujme, ale osobně si myslím, že když už jsi to nakousnul, tak bys to měl i dojíst (nebo se aspoň významně podílet na dořešení).
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Panove jak chcete vlastne certifikovat vysilacku dle 1999/5/EC a navaznych smernic, jejiz vymenny VF modul neni jeji pevnou soucasti? Pak postaci mit VF modul s platnou certifikaci. Predpokladam, ze se tady hlavne hadame o certifikaci vysilaciho zarizeni. Protoze to, ze cinska serva houfne dovazena ze zamori platny CE asi mit budou tezko, nikoho nezajima. A nejsou to jen serva, ale dalsi elektronika. Nak
JMalik píše:Futaba, JR, Spektrum, Hitec...., většina TX se koupí tady, menší počet je z venku. Takže celkem lehce řešitelná situace = dovalíš to tam kde jsi to koupil.
Nu dobře, zajdu do prodejny a budu požadovat certifikát pro EU. Ukážou mi nějaký papír a... budu na tom jako když se na ten papír podívám na stránkách flysky. Nebo to bude prodejce předemnou nějak ověřovat telefonicky v německu na certifikačním úřadě? Tedy jak poznám, že ten certifikát, co mi ukážou není také falešný?
To je jen taková úvaha k zamyšlení.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
zdekar píše:Třeba se toho někdo z T9X komunity ujme, ale osobně si myslím, že když už jsi to nakousnul, tak bys to měl i dojíst (nebo se aspoň významně podílet na dořešení).
Tak to asi nevyjde.
Pokud budu moct, tak pomůžu. Jestli se ukáže, že je vhodné na to založit veřejnosti skryté vlákno, tak to mohu. Ale zkoumat CE právo u věci, které mě zajímá jen okrajově.
Co já jsem udělal, tak jsem si našel návod na svou vysílačku na straně 102: http://img204.imageshack.us/img204/2733/t14p.jpg
Prostě si někdo napište k FlySky, ať se k tomu vyjádří.
Třeba se jedná jen o nedorozumění.