Shrnu to co uz kolegove naznacili -
a) na tenhle motor by to chtelo ctyrclankovou baterku
b) kabely se ti asi dotkly roztoceneho plaste motoru
Oboji se da vyresit, a uvidis jak to potom bude slapat.
Jo a za c) pokud to myslis s elektropohone trosku vazne, porid si nejaky jednoduchy merici aparat (klestak, wattmetr), usetris si poustu problemu.
ION - lehký a v termice?
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli z toho chceš nějak vybruslit, tak cestou jak naznačil "Abu".
Tedy koupí aku 4S. Může mít klidně nižší kapacitu (2,2-2,65Ah). Motor zachováš. OPTO regl s aku Rx taky zachováš. Vrtuli 13/6,5 sundáš a zkus třeba Ae. 12/9. Tohle by mělo stačit na zcela jiný letový projev. Raketa to rozhodně nebude, ale v porovnání s pohonem jakej máš dosud Ti to jako raketa příde. Kabely samozřejmě zajistit vůči rotoru. Tahle cesta bude pro Tebe asi nejsnazší (asi i nejlevnější).
Tedy koupí aku 4S. Může mít klidně nižší kapacitu (2,2-2,65Ah). Motor zachováš. OPTO regl s aku Rx taky zachováš. Vrtuli 13/6,5 sundáš a zkus třeba Ae. 12/9. Tohle by mělo stačit na zcela jiný letový projev. Raketa to rozhodně nebude, ale v porovnání s pohonem jakej máš dosud Ti to jako raketa příde. Kabely samozřejmě zajistit vůči rotoru. Tahle cesta bude pro Tebe asi nejsnazší (asi i nejlevnější).
Tak pár obrázků se dá stáhnout tady:
http://www.uloz.to/9190540/ion-pro-rar
jinak je to moje první stavba. EasyGlider byl mnohem jednodušší a na něčem se to naučit musím. Škoda,že to odnáší ION.[/img]
http://www.uloz.to/9190540/ion-pro-rar
jinak je to moje první stavba. EasyGlider byl mnohem jednodušší a na něčem se to naučit musím. Škoda,že to odnáší ION.[/img]
Chce to čtyřčlánek a vrtuli třeba 13x8. Mám takovou konfiguraci na 2,2m Optimě o hmotnosti 2kg a nahoru to leze hodně svižně.
Tříčlánek na takový motor je fakt málo.
Navíc když si koupíš měřák třeba na HC tak Tě bude stát pár kaček a můžeš pak měřit ostošest.
Navíc když si koupíš měřák třeba na HC tak Tě bude stát pár kaček a můžeš pak měřit ostošest.
Eclipse 7 - Tuning Palík (FM 35MHz - 71k, FRSKY 2,4GHz)
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Misto v cumaku kolem motoru tam je, sice ho neni zbytecne moc, ale je tam.
Ja to v techhle pripadech delam tak, ze kabely dam do smrstovacky a na tu nalepim vterinakem pasek nejakeho ohebnehlo ale relativne oteruvzdorneho materialu (tenky laminat, nejaky rozumne tlusty plast,...) - ten pasek jednak svoji pruznosti drzi kabel co nejdal od motou a kdyz uz se to nahodou omylem dotkne, tak se zacne frezovat pasek, pak smrstovacka a az nakonec kabel. Kdyz kabely jeste prilipnes skelnou paskou nebo tavnym lepidlem k trupu, tak to bude fungovat zcela uspokojive
300W jsem mel na svym prvnim vetsim vetroni (2m 1.6kg), prvni 3 starty mi to prislo jako "raketa", pak uz ne. Az tam budes mit 600W, tak budes slintat blahem (aspon prvni mesic).
Ja to v techhle pripadech delam tak, ze kabely dam do smrstovacky a na tu nalepim vterinakem pasek nejakeho ohebnehlo ale relativne oteruvzdorneho materialu (tenky laminat, nejaky rozumne tlusty plast,...) - ten pasek jednak svoji pruznosti drzi kabel co nejdal od motou a kdyz uz se to nahodou omylem dotkne, tak se zacne frezovat pasek, pak smrstovacka a az nakonec kabel. Kdyz kabely jeste prilipnes skelnou paskou nebo tavnym lepidlem k trupu, tak to bude fungovat zcela uspokojive
300W jsem mel na svym prvnim vetsim vetroni (2m 1.6kg), prvni 3 starty mi to prislo jako "raketa", pak uz ne. Az tam budes mit 600W, tak budes slintat blahem (aspon prvni mesic).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
S vývody od motoru si trochu pohrát a za motorem stačí zajistit tavným
lepidlem (řádně rozehřátým a hezkou placku přes všechny tři vývody).
Nemám s tím žádné problémy. Místo přijímačovek stačí i externí BEC na 3A, pokud bys používal LiPol kolem 4000 mAh aby to nebylo zas až tak těžké.
lepidlem (řádně rozehřátým a hezkou placku přes všechny tři vývody).
Nemám s tím žádné problémy. Místo přijímačovek stačí i externí BEC na 3A, pokud bys používal LiPol kolem 4000 mAh aby to nebylo zas až tak těžké.
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
kovy píše:Chce to čtyřčlánek a vrtuli třeba 13x8. Mám takovou konfiguraci na 2,2m Optimě o hmotnosti 2kg a nahoru to leze hodně svižně.
ještě doplním, že motor mám turnigy SK 3548/900.
Eclipse 7 - Tuning Palík (FM 35MHz - 71k, FRSKY 2,4GHz)