Hurá do pravěku

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marek71 »

Potvrdzujem z vlastnej skúsenosti. Ako príklad stredne veľké okresné mesto (Boblingen), tam Zollamt, kde si balík vyzdvihnem bez problému a zaplatím len DPH, príp clo ak sa vymeriava. Žiadne "výpalné" pre poštu, nič podobné. A takisto je zaujímavé, že balík colník neotvorí, otváram ho ja pred ním, on len zbežne skontroluje obsah a porovná s tým, čo je deklarované, resp. s tým, čo mu prinesiem ja ako info napr. z webu.

Drondys píše:
CharlitoCZ píše:tyjo, tak už přemejšlim, že bych si to nechal posílat k tetě do SRN, a tam si pro to zajel... :roll:

Pokud máš takovou možnost pak neváhej ani vteřinu, protože Německo je podle dosavadních informací pro fyzické osoby doslova proclívací ráj bez poplatků navíc a s možností osobního vyřízení na mnoha lokálních celních úřadech. V ČR jsme na tom z hlediska počtu míst k osobnímu vyřízení pro fyzické osoby s jediným místem na proclívací poště Praha 120 pro celou ČR ještě hůře než v SR kde mají aspoň dvě místa (Bratislava a Košice). Vyřizování přes Českou poštu se neustále protahuje a jediné co lze konstatovat je to, že tuzemské vedení Celní správy ruku v ruce s vedením České pošty dělají vše pro to, abychom na tom byli co možná nejhůře v rámci celé EU a předhonili i Itálii proslulou běžně i několikaměsíčními průtahy při celním odbavování zásilek pro fyzické osoby.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od strycArtus »

kesi píše:
Klubas píše:Dobře, omlouvám se.. To vlákno znám, než se tolik rozrostlo pravidelně jsem ho četl, ale přestal jsem ho číst právě protože se tam omílalo pořád něco dokola, proto jsem myslel že odpověď bude někde v "útrobách" toho vlákna.. Tak ještě jednou promiňte :oops:

Mám to stejně. Někdy není čas a člověk už neví kudy kam (vlákno občas sklouzne jinam..), možná jsme jen omyl přírody, tak se tak k sobě chovejme prosím! :)

Kdybych byl bez práce, tak to tady znám nazpaměť. :wink:

Právě proto se chovejte ohleduplně k ostatním a nezakládejte paralelní vlákna, aby ostatní nemuseli hledat po všech čertech!
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od TomasC »

Myslím, že vyřešeno...
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“