WING Dragon Slow - první let
-
JohnyPes
- Kontaktovat uživatele:
wing dragon
zdarec, kope: No ja se na wing dragonu naucil taky, pak sem jeste vymenil kridlo za WD sport s kridelky. Nacvicil jsem pak na tom loping, prekrut a vykrut, tedka to ceka na synka na skrini. Potvrzuju zde jiz napsane, levna zalezitost, dobra pro zacatek s nevalnou elektronikou. Co tu jeste nepadlo je tuhost kridla, az zacnes blbnout, tak zjistits varhanky na hore a vlastne i viditelne prohnuti pri utazenejch pritazenich VOP, ja to zeslil preklizk. nosnikem po staru, ted bych to uz udelal uhlikama. Taky se mi ze zacatku uvolnovala VOP, protoze sem neumel pristat presne narovno a skrtla si. Postupne si zvec vychylku na SOP i VOP, ozivne to. Na podvozek se vys.r, ja ho urazil
, pristani se naucis bez nej, ero nema vykon, takze to je zbytecna brzda letu. Tedka uz litam s timhle http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=5953 , nadsenej, ale bez prupravy s WD by to neslo
. Ten malej vykon je pro zacatek taky dobrej, sice sem to odhazoval jako Honza Zelezny, ale ze zacatku sem proste mel 100% plynu a nemusel sem na nic myslet
. Fenixe vypustim na pul plynu jen tak zlehoucka. Tak drzim palce, at to lita !
lítám pěnový deskolety 70 - 90cm
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Mam moznost Wing dragon koupit, je novy neletany, sel bych do nej, sestra leta uz asi dva mesice sim a zatim ji to neproslo, tak by to mohla zkusit jako prvni model da se letat s tim setem tak jak to je?...casem bych chtel asi vymenit prijimac a urcite nejake lepsi komponenty...ta baterie nimh se mi tam taky moc nelibi......je mozne v tomto letalde povymenovat komponenty....treba jen prijimac abych mohl letat se spektrem a pozdeji treba i lepsi motor a regl...serva pokud odejdou....jak dlouho se ta nimh nabiji a jak dlouho to leta....bude to letat aspon chvilku kdyz je to nove.... 
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
-
JohnyPes
- Kontaktovat uživatele:
wd
da se s tim letat v pohode jak to je, 35MHz jsem vymenil za 2,4GHz kvuli ruseni, baterka je tezka, ale ma funkci zavazi, nabiji se 4 hodky, litat muzes tak 13min v pohode, nebo 6 min na plny pecky, dokupoval sem nabijecku a dve baterky. Novy motor, reg, serva - no tak na to bych se vyflak, muj mlhavy plan je udelat novej trup, pouzit kridlo a serva a dat tam stridak a lipolku - ale asi at to nejdriv domlati moji chlapeckove, chacha
http://www.stream.cz/uservideo/491458-a ... h-hodinach

http://www.stream.cz/uservideo/491458-a ... h-hodinach
- kope
- Kontaktovat uživatele:
2 Frantisek Koudelka: Já udělal jen základní úpravy - zpevnil náběžku a odtokovku, nechal napájet konektor do setové Tx a místo tužkovek v domečku používám NiMh acupak, vlepil jsem trubku, na které jsou ocasní plochy, epoxidem a přidal ještě jeden samořezný šroubek - ty dva pidišroubečky, které tam Číňan dal, byly na prd. Dál jsem vyměnil ty kolíky, co se na ně váže křídlo - jeden mi prasknul po pádu, tak jsem preventivně nahradil i ten druhý. Pokud vyměníš baterku za LiPol, budeš muset dovážit kvůli těžišti a nevím, jak je to s reglem - jestli umí hlídat mezní napětí - vypnutí motoru. Dokumentace je na informace VEEEEELMI chudá. Je pravda to, co píše kolega výše-výškovka, která je z pěny, zpevněné jakousi fólií se při trochu nešetrnějších přistáních začne stáčet - ty šroubky, které jí drží, jí prostě proříznou. Vyřešil jsem to tak, že jsem vyřízl v tom místě pěnu a vlepil balsu. Co se mne týká, na nějaké výměny elektroniky jsem se vykašlal - raději jsem postavil něco jiného a tu novou elektroniku dám do toho. Vlastně ne-jednu věc jsem udělal - zahodil jsem setovou nabíječku a koupil jinou, kterou v budoucnu využiju i pro nabíjení LiPol - ta setová je úplně hloupá. Co se týká oprav a lítání - pohodové letadlo i když jsem s ním párkrát pěkně praštil-ale svou hloupostí. Opravy křídel (pokud s tím praštíš a nestačíš stáhnout plyn, tlačná vrtule ti - pokud se posune křídlo - vysekne náběžku) bez problémů purexem. Opravy gondoly trupu řeším fénem - i když jsem s tím teď naposledy praštil fakt fest kolmo do země (byl vítr, fouklo mi a už jsem s tím nic nenadělal) a letadlo mělo čumák trochu jak mopslík,
stačilo nahřát fénem a gondolu "vytáhnout do původního tvaru.
Naposledy upravil(a) kope dne úte 09.08.2011 22:20, celkem upraveno 2 x.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
takze muzu setovy prijimac vymenit za spektrum a vse ostatni muze zustat? nema ta baterka nejake jine napeti nebo neco takoveho v te elektronice se nevyznam a nevim co s cim jde kombinovat....pro segru bych to nechal jako set ale ja bych si rad zaletal se svym DX7, takze vymena pouze prijimace je mozna?
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
-
JohnyPes
- Kontaktovat uživatele:
František Koudelka píše:takze muzu setovy prijimac vymenit za spektrum a vse ostatni muze zustat? nema ta baterka nejake jine napeti nebo neco takoveho v te elektronice se nevyznam a nevim co s cim jde kombinovat....pro segru bych to nechal jako set ale ja bych si rad zaletal se svym DX7, takze vymena pouze prijimace je mozna?
z regu jde napajeni standardniho napeti do prijmace (litam i s bat 8 clanek misto puvodniho 7 clanku), serva sou taky standard, takze primace muzes davat asi jaky chces, ja menil konkretne za CADETa.. ale ja to menil z donuceni, litam na spojnici vysilac cukrak a Mnisek a tam se ta blbe sladena 35ka strasne rusila
-
JohnyPes
- Kontaktovat uživatele:
wd
František Koudelka píše:takze muzu setovy prijimac vymenit za spektrum a vse ostatni muze zustat? nema ta baterka nejake jine napeti nebo neco takoveho v te elektronice se nevyznam a nevim co s cim jde kombinovat....pro segru bych to nechal jako set ale ja bych si rad zaletal se svym DX7, takze vymena pouze prijimace je mozna?
z regu jde napajeni standardniho napeti do prijmace (litam i s bat 8 clanek misto puvodniho 7 clanku), serva sou taky standard, takze primace muzes davat asi jaky chces, ja menil konkretne za CADETa.. ale ja to menil z donuceni, litam na spojnici vysilac cukrak a Mnisek a tam se ta blbe sladena 35ka strasne rusila
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Re: WING Dragon Slow - první let
Ahoj, jestli myslíte, že by se dal normální spektrum a nechal původní přijímač, tak to nebude fungovat. Musí být přijímač stejné značky (aby komunikoval).
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Re: WING Dragon Slow - první let
Nene, chci vymenit puvodni prijimac za prijimac spektrum, pujde to? mam na mysli jestli tam treba neni nejaka jednotka prijimac i s reglem v hromade nebo tak neco...nebo nejake jine napeti pro napajeni.....muzu u tohoto modelu teda vyndat samotne jen prijimac a nechat puvodni nimh baterii, regulator motor a serva?