Čím maskovat epp při nástřiku?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
were
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od were »

Ja strikam barvami Aqua od Motipu - maskuju Tamyou a za ni malirskou paskou, presne jak se tu psal, zbytek plochy pak zakryvam takovym tim jemnoukym igelitem co seprodava na zakryvani nabytku pri malovani.
Mam ale problem, ze kdyz potrebuju maskovat na uz nastrikane plose tak paska pri strhavani s sebou bere barvu - je na to nejaky figl? Nejak ji odmocit nebo neco takoveho?
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Milan Nes »

figl je ten ze predtim kabuki lehce osahas prstama,
tak se to delalo na kitech. ale jenom zlehka :)

voda nic nepomuze ... rozblemca se to
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
honza1621

#18 Příspěvek od honza1621 »

je to kravina ,ale třeba pomůže :lol: . Když jsem dělal lakovaný doplňky na auta,tak jsem si nalepenou šablonu přetříkl lechce lakem a barva neměla šanci podtýct. Sundávat se to potom muselo za vlhka a opatrně . :wink: n
Nevím jestli by to fungovalo i na EPP
Buckeye-Blitz

#19 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Osvědčilo se mi vymaskovat plochy obyčejným papírem, který jsem přichytil na řezaný EPP špendlíky. Jakákoliv i slabě lepící malířská krepová páska strhávala barvu pod ní. Stejně tak jsem vymaskoval i EPP (Elapor) z formy - dírky po špendlících nebyly znát. Vymaskovat Elapor lepící páskou bylo nemožné - stržení barvy z hladkého povrchu byla jistota. Elapor jsem stříkal Tamyia sprejem na lexanové karoserie - podařila se mi elegantní stříbrná kamufláž na P-51D se šachovnicovými ocas. plochami a konci křídel. Barvami Agama (lihové) jsem udělal kamufláž FW-190D "Papagai staffel" na EPP výřezy od LM Model. Zásada je, stříkat více tenkých vrstev tzv. nasucho a barva nepodteče a kolmo na šablonu, takže nepodfoukne. Používám modelářský kompresor na kity a stříkací pistoli Revell v provedení fixírka s nádržkou.[/img]
Lubor

#20 Příspěvek od Lubor »

DD píše:co klasický přílohový šablony z papíru?? pár závažíček nebo špendlíků.... a voala:http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=5206

... no jasně - to bude fungovat. Jen opatrně poprašovat, aby se to neslévalo - to potom podtéká. Nebo aby to nepodfouklo - když není díra průchozí, tj.nevznikne tam průvan, tak se kapka daleko nedostane. Hezky poprášit, nechat uschnout, na denním světle se podívat, kde budeme "prášit" příště - to celé opakovat až do spokojenosti.

Pokud máš vzor, který využívá barvu podkladu (většinou bílá), tak můžeš bílé plochy zalepit izolepou a zbytek zakrýt papírem - funguje to dobře.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“