Nová "oranžová" serva HobbyKing
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
CharlitoCZ píše:tyvole, to je tam sakra nemohli dát dřív, minulej týden jsem vyhodil 1600 za hitec u pecky![]()
Čím si možno ušetril za orange, potom kôš a igelitka a potom Hitec... Nechcem podceňovať nevyskúšané, ale servo v cene kábliku k bežnému servu by som dal nanajvýš tak do loďky do vane...
avionic píše:...do většího, dražšího a nebezpečnějšího modelu to snad nikdo dávat nebude......
Já vím, bude, protože je to LEVNÝ a proč je to levný? protože je to určitě kvalitní!!!!
Aaaale bude. Pred týždňom bola tuším na JOJ v správach reportáž na tému: "Český zákazník už tovar za bežné ceny nekupuje, nakupuje zádadne v akciách a zľavách... Prioritná je CENA..." Nekomentujem aby som nebol zlý, ale aj tu je tento spôsob myslenia do očí bijúci.
Dúfam že nikoho konkrétneho zasa neurazím keď som SK.
maroslong píše:CharlitoCZ píše:tyvole, to je tam sakra nemohli dát dřív, minulej týden jsem vyhodil 1600 za hitec u pecky![]()
Čím si možno ušetril za orange, potom kôš a igelitka a potom Hitec... Nechcem podceňovať nevyskúšané, ale servo v cene kábliku k bežnému servu by som dal nanajvýš tak do loďky do vane...avionic píše:...do většího, dražšího a nebezpečnějšího modelu to snad nikdo dávat nebude......
Já vím, bude, protože je to LEVNÝ a proč je to levný? protože je to určitě kvalitní!!!!
Aaaale bude. Pred týždňom bola tuším na JOJ v správach reportáž na tému: "Český zákazník už tovar za bežné ceny nekupuje, nakupuje zádadne v akciách a zľavách... Prioritná je CENA..." Nekomentujem aby som nebol zlý, ale aj tu je tento spôsob myslenia do očí bijúci.
Dúfam že nikoho konkrétneho zasa neurazím keď som SK.
Přesně tak...lidi místo aby si ujasnili priority a našetřili na něco slušného, jsou bohužel doopravdy schopni (a udělají to) nasrat tento typ serva i do 2 metrové polomakety...Zblblost a absolutní konzum národa dosáhl až děsivé podoby
- mior
- Kontaktovat uživatele:
mrpilot píše:čo to znamená že single chip ? preložiť si to viem ale čo to pre mňa znamená v praxi
Domnievam sa - len domnievam:
Všetka elektronika bude v jednom čipe - tým sa značne znížia náklady na súčiastky, náklady na ich montáž a na nastavovanie osadzovacích automatov. Potažmo tým ide dole celková cena.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
před chvílí jsem promázl newsletter z hobbykingu, ve kterém tyhle oranžový náhdery představovali. prý se snažili ušetřit zlepšením technologie výroby - od promyšlené formy na lisování krabičky, která má méně částí až po velkoobjemové objednávky, na které prý ukecají lepší cenu.
ale jsem zvědavý na reakce a testy. on se někdo najde, kdo je proměří a otestuje.
ale jsem zvědavý na reakce a testy. on se někdo najde, kdo je proměří a otestuje.
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Není problém jich deset koupit a dát je na servotester na maratón... Kolik z nich klekne a kdy.
Mimochodem když jsem takto testoval Hitec HS-55 (mnou nefincovaná sázka) a HXT900, tak první odešel Hitec po nějaké hodince. Pak jsme šli lítat a po návratu za asi 4 hodiny se kroutily už jen tři HS-55, z toho jedno sebou škubalo a v krajních polohách mělo co dělat. Mimochodem, už při zapojení byla zřetelně vidět rozdílná rychlost.
EDIT: 5ks HS-55 a 5 ks HXT900
Jak dopadly HXT900 tady nebudu psát, protože nechci flamovat a toto není o HXT900. Jen řeknu že jsem tu sázku prohrál...
Ale vím určitě, že lidi kteří "našetří na něco slušného" a neudělají to, že "naserou tento typ serva" do letadla a tím něčím slušným má být HS-55 a podobné serva, na která na letišti NIKDO ANI NEPÍPNE i když jsou v relativně velkých modelech (a na jakoukoliv čínu reaguje podobně cholericky), tak takový "značkový" letec žije v bludu
Nikdo to servo neviděl, nikdo to nevyzkoušel v dostatečném počtu aspoň na tom servotesteru, ale VŠICHNI ví, že to jsou totální sračky (stejně jako to všichni věděli na Plushe, Accucely atd.). Vyzkoušíme, uvidíme. Asi to skutečně sračky jsou a zařadí se k HS-55 a podobným šitům, které mají svoje určení a místo na trhu.
Akorát jsou oranžové a tak se z nich budou hůř dělat třikrát dražší serva, než to šlo s obvyklými bleděmodrými.
Mimochodem když jsem takto testoval Hitec HS-55 (mnou nefincovaná sázka) a HXT900, tak první odešel Hitec po nějaké hodince. Pak jsme šli lítat a po návratu za asi 4 hodiny se kroutily už jen tři HS-55, z toho jedno sebou škubalo a v krajních polohách mělo co dělat. Mimochodem, už při zapojení byla zřetelně vidět rozdílná rychlost.
EDIT: 5ks HS-55 a 5 ks HXT900
Jak dopadly HXT900 tady nebudu psát, protože nechci flamovat a toto není o HXT900. Jen řeknu že jsem tu sázku prohrál...
Ale vím určitě, že lidi kteří "našetří na něco slušného" a neudělají to, že "naserou tento typ serva" do letadla a tím něčím slušným má být HS-55 a podobné serva, na která na letišti NIKDO ANI NEPÍPNE i když jsou v relativně velkých modelech (a na jakoukoliv čínu reaguje podobně cholericky), tak takový "značkový" letec žije v bludu
Nikdo to servo neviděl, nikdo to nevyzkoušel v dostatečném počtu aspoň na tom servotesteru, ale VŠICHNI ví, že to jsou totální sračky (stejně jako to všichni věděli na Plushe, Accucely atd.). Vyzkoušíme, uvidíme. Asi to skutečně sračky jsou a zařadí se k HS-55 a podobným šitům, které mají svoje určení a místo na trhu.
Akorát jsou oranžové a tak se z nich budou hůř dělat třikrát dražší serva, než to šlo s obvyklými bleděmodrými.
- Kontaktovat uživatele:
Kruci teď jsem se na ně díval, že jich ze pět na maraton vezmu a najednou zežloutly...
Tak nevím jestli blbě vidím nebo co...
Tak nevím jestli blbě vidím nebo co...
Tak když už jsi začal:
HS-55 z posledních sérií jsou šmejdy neporovnatelné s těmi servy před cca 5-ti rokama.
Ani před 5-ti léty to rozhodně nebylo špičkové servo, ale byl to velmi dobrý lepší průměr.
Slabé místo tohoto serva je snadné vyzubování .Za další: Pokud nedáš ránu s tím strojem během roku (a létáš
Pak to má ještě pár montážních vychytávek , které jsem popisoval třeba ve vlákně o tomto servu.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
No, ale jaký je dneska nějaký ekvivalent HS-55 z doby před pěti lety?
Já mám třeba dobré zkušenosti (ve svých malých modelech) s park servy GWS. Ale jejich menší serva neznám. HXT900 používám, jsem s nimi spokojený protože od nich nečekám víc než můžou poskytnout. Ale třeba na servo výškovky na FOXe chci dát něco kolem 25-30g dejme tomu za 300 - 700 korun a tam je těch serv tolik... A jsem si jistý, že jsou mezi nimi předražené šmejdy v kvalitě nějakých hákáček co jinak stojí 5USD ale určitě jsou mezi nimi i pro můj účel dostatečně kvalitní serva co "zabloudily" z vyšší kategorie. V každé oblasti takový rozptyl je. Otázka je, které je zrovna které. Když se ani nedá (a nedá) spolehnout, že servo ač stejně označené bude nemlich to samé co vyráběli před pár lety...
Já mám třeba dobré zkušenosti (ve svých malých modelech) s park servy GWS. Ale jejich menší serva neznám. HXT900 používám, jsem s nimi spokojený protože od nich nečekám víc než můžou poskytnout. Ale třeba na servo výškovky na FOXe chci dát něco kolem 25-30g dejme tomu za 300 - 700 korun a tam je těch serv tolik... A jsem si jistý, že jsou mezi nimi předražené šmejdy v kvalitě nějakých hákáček co jinak stojí 5USD ale určitě jsou mezi nimi i pro můj účel dostatečně kvalitní serva co "zabloudily" z vyšší kategorie. V každé oblasti takový rozptyl je. Otázka je, které je zrovna které. Když se ani nedá (a nedá) spolehnout, že servo ač stejně označené bude nemlich to samé co vyráběli před pár lety...
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím si že je to až taký problém. Hitec sú bežné spotrebné servá, vraví sa že u niektorých z nižšej triedy poklesla kvalita. Ak máš to cenové rozpätie ktoré si napísal a zabudneš na HC, tak máš na výber JR, Graupner, Futaba, Savox atď., myslím že so žiadnou s týchto značiek neurobíš chybu. Na rozdiel od experimentovania s neznámymi čínskymi servami, ktoré môžu byť dobré, ale je veľká pravdepodobnosť že nebudú. Tiež nie je problém zagoogliť a zistiť čo sa používa napríklad súťažne v tej ktorej kategórii. Proste nevidím žiadny problém ako zistiť a kúpiť servo do danej aplikácie osvedčené, používané a fungujúce. Koho baví experimentovať, nech experimentuje. Ale nešťastné riešenie je, keď si človek, ktorý na to často nie je odkázaný, nechá pre korunu koleno vŕtať a špekuluje do zblbnutia čo a ako kúpiť čo najlacnejšie a ako čo najviac ušetriť (nechápem prečo a načo) a v konečnom dôsledku na to vždy doplatí a stojí ho to oveľa viac alebo sa nakoniec vyprdne na celé modelárstvo. To je podľa mňa úplne choré ale bohužiaľ veľmi časté zmýšľanie.