Žiletky (na potahování)
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
honzis píše:No tak já používám chirurgické sklalpely.
Násada ( cca 50Kč) je na pořád a náhradní nože za 4 Kč jeden
Mají je ve všech zdravotnických potřebách a je to pecka.
Bacha na ně jsou fakt chirurgické
To fakt stoji jedna kudla jen 4 kacky? Me zasobil asi pred 30 lety modelar chirurg. Je toho asi 40 ruznych tvaru a velikosti, u jednoho baleni byla tabulka s vykresy. Na baleni je priznacny nazev Schmik.
Daji se obtahovat jako britva, ale to dnes uz nikdo nezna.
Jirka
Celeron píše:....To fakt stoji jedna kudla jen 4 kacky?....
Jo,
a každý je zvlášť balený v Al folii. Myslím, že jsem to někde kupoval i za 3,-Kć. Prostě jak ho otupíš, tak ho zahodíš, nebo vyřadíš pro řezání balsy apod. Na folii, papír...., používám jen nové ostré.
Skutečně je třeba dávat pozor na to páčení a šťourání v něčem, praskne to snadno (zvlášť ten hodně do špičky).
(Na tomhle je napsáno surgeon carbon steel surgical blade, je to sterilně zabalené a z druhé strany je obrázek tvaru a čísla skalpelu)
Re: Žiletky (na potahování)
tks píše:Potřeboval bych sehnat nějaké kvalitní žiletky (či něco podobného pekelně ostrého) na ořezávání fólie a vliesu při potahování. Pokud používám normální žiletky z drogerie, tak to je ukrutná spotřeba.
Na penězích moc nezáleží, pokud bude odpovídající kvalita trvanlivost.
Co to je normální žiletka z drogerie? A jak dlouho to vydrží?
Nějak mi to nesedí, holím se jima totiž. A ještě se mi o svůj ksicht nepodařilo žádnou moc ztupit, měním je vlastně jen tak ze zvyku.
Používám žiletky Astra.
- bobmaximus
Tak to ti asi ještě nerostou pořádný fousy
. Astry jsou normální žiletky z drogerie. Já je odřezávání přebytečného potahovacího materiálu používám pořád, od začátků své modelářské kariéry. jsou sice měkčí ale ostrý. Žiletky do hoblíku jsou taky fajn. Hlavně si myslím, že se líp drží v ruce než těžší skalpel.
qq píše:Skalpel se dá sehnat v lékárně. Kupte s vyměnitelnými ostřími. Pevný skalpel není tak tenký a výměnných čepelí je více tvarů (ať s různým bříškem, nebo různé do špičky,...). Na druhou stranu výměnné čepele trochu pruží. Ale předem vás varuju, skalpel je super na kůži, a vše až po šlachy, ale není to zázrak, jak se někteří lidé domnívají. Dá se říct, že není o nic lepší, než obyčejné modelářské nože za pár korun.fiser.modely píše:A co tak splašit někde skalpel??Jen nevím kde..
Skalpel není pro modeláře. Skapel není vyráběn proto, aby byl ostrý a ostří dlouho držel. Není ani z tvrdého materiálu. Skalpel je vyráběn, aby byl nerezový, šel dobře sterilizovat, aby vydržel pár řezů a většinou je nešikovně tlustý a brousí je do dost "tupého" úhlu. A mnohdy ani nemá být příliš ostrý.
http://www.czechblades.cz/html/holici_cepelky.html popřípadě - http://www.czechblades.cz/html/industrial.html a chce to klasický"uhlíkovky" - Astra a pod. jsou naprd .
arda1BOT
ICQ 638556901
OrDa píše:qq píše:Skalpel se dá sehnat v lékárně. Kupte s vyměnitelnými ostřími. Pevný skalpel není tak tenký a výměnných čepelí je více tvarů (ať s různým bříškem, nebo různé do špičky,...). Na druhou stranu výměnné čepele trochu pruží. Ale předem vás varuju, skalpel je super na kůži, a vše až po šlachy, ale není to zázrak, jak se někteří lidé domnívají. Dá se říct, že není o nic lepší, než obyčejné modelářské nože za pár korun.fiser.modely píše:A co tak splašit někde skalpel??Jen nevím kde..
Skapel není vyráběn proto, aby byl ostrý a ostří dlouho držel. .
tak nevím nevím, podle mě tupým by si blbě "pižlalo" jinak měl jsem je doma a byly hodně tenké a tupé taky nebyly
OrDa píše:Skalpel není pro modeláře. Skapel není vyráběn proto, aby byl ostrý a ostří dlouho držel. Není ani z tvrdého materiálu. Skalpel je vyráběn, aby byl nerezový, šel dobře sterilizovat, aby vydržel pár řezů a většinou je nešikovně tlustý a brousí je do dost "tupého" úhlu. A mnohdy ani nemá být příliš ostrý.
No, zkus ty co popisuje honzis a já a pak napiš
blesk píše:tak nevím nevím, podle mě tupým by si blbě "pižlalo" jinak měl jsem je doma a byly hodně tenké a tupé taky nebyly
Skalpel je široká kategorie, ale to co se prodává lidu prostému nic moc nebývá. Pokud jde o ostré a tupé - jde o to, co potřebujete udělat. Jestli nakrájet cibuli nebo oddělit tkáně odlišných vlastností. Mimochodem, v zubařině se používají nejen vysokoobrátkové supertvrdé "vrtáky", ale i pomaloběžné a z motykenštálu. Odeberou zkaženou změklou část a zdravou nechají. Pár kousků chirurgického vercajku jsem v ruce měl, páč jsem to nějaký čas ostřil a pacoši vypadali docela dobře.
OrDa píše:blesk píše:tak nevím nevím, podle mě tupým by si blbě "pižlalo" jinak měl jsem je doma a byly hodně tenké a tupé taky nebyly
Skalpel je široká kategorie, ale to co se prodává lidu prostému nic moc nebývá. Pokud jde o ostré a tupé - jde o to, co potřebujete udělat. Jestli nakrájet cibuli nebo oddělit tkáně odlišných vlastností. Mimochodem, v zubařině se používají nejen vysokoobrátkové supertvrdé "vrtáky", ale i pomaloběžné a z motykenštálu. Odeberou zkaženou změklou část a zdravou nechají. Pár kousků chirurgického vercajku jsem v ruce měl, páč jsem to nějaký čas ostřil a pacoši vypadali docela dobře.
nechci se hádat, máš pravdu že skalpel a skalpel je rozdíl
jinak to co jsem měl v rukou byly s výměnným ostřím, ty "klasické pevné" mám doma.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Vynikající zkušenost s něčím takovým: http://www.landsmann.cz/extol-8855070-n ... 74136.html
v kombinaci s řezací podložkou to nemá chybu. Okoukal jsem to u matky, používá to na hadříky na patchwork. Finta je právě v té podložce a v rotačním pohybu nože, neošoupe se to a neztupí tak, jak malá část ostří skalpelu nebo lámací kudly když se s tím dělají dlouhé řezy něčeho tenkého.
v kombinaci s řezací podložkou to nemá chybu. Okoukal jsem to u matky, používá to na hadříky na patchwork. Finta je právě v té podložce a v rotačním pohybu nože, neošoupe se to a neztupí tak, jak malá část ostří skalpelu nebo lámací kudly když se s tím dělají dlouhé řezy něčeho tenkého.
OK2WY
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele: