Hlasujte pls kdo jste zakoupili T9x od začátku října 2010

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky

V jakém stavu je vaše T9x zakoupená po 1.10.2010?

Zdá se že funguje OK
66
81%
Je zablokovaný nebo se zablokoval FW, příp. čínština.
7
9%
Občas zamrzá a pomůže jedině zběsilé mačkání více tlačítek.
8
10%

Celkem hlasů: 81

Zpráva
Autor
coro

Re: Hlasujte pls kdo jste zakoupili T9x od začátku října 201

#16 Příspěvek od coro »

kúpená 18.1.2011 ale z leaderhobby.com , pri zbežnej kontrole všetko OK aj s čínskym softom, ale obratom prepísaná na ER9x a nedávno na Open9x.
Bez závad ako vysielač tak modul.
Modul vymenený za Duplex TU, pôvodný nainštalovaný do 16 ročného Graupner FM-314 (autíčko, lodička a pod) kde som musel riešiť cukanie z dôvodu ovplyvnenia elektroniky vysielaním, po zopár presunoch po vysielači úspešne.

Závady ktoré spadajú do prvotnej kontroly a nepovažoval som ich za závady:
- knipel krídeliek mal príliš krátku skrátenú dráhu, na kraji nereagoval. Prehodený poťák s plynom kde dráha prekvapivo stačí na celý pohyb ale aj keby nie tak by to nevadilo.
- piny na ktoré sa nacvakáva modul boli dlhšie než akurát a modul na ne tlačil silou. Riziko že ich vytrhne z plošáku a tým preruší spojenie odstránené "na hulváta" ucvakaním končekov pinov
- cez koax antény ktorá je u FlySky priamo na module, prepichnutý šroubík poisťujúci anténu. Vymenené komplet.
- bežné úpravy ako odstránenie stabilizátora pre pípákom a pridaný rezistor pred modul.
- z príjmača odstránený koax antény "so závažím" ktoré by ju podľa mňa utrhlo, náhrada 31mm kúskom servokábliku v bužírke. Dosah pri teste bez viditeľnej zmeny.

- plus dva moje kixy, zničený displej lebo som spod neho dal dolu zrkadovú fóliu a zistil som že to bol nutný spodný polarizer a bez neho nič nevidno.
- zničené plexisklo nad displejom, nejaká dobrá duša mi predala nový.
- jeden model rozmáznutý po ploche keď som si v návale radosti z voľného programovania, nastavil diferenciáciu na samokrídle (čo je úplná blbosť lebo sa to rovná zásahu do výškovky pri každej výchylke ...)
coro

Re:

#17 Příspěvek od coro »

RiMr píše:Špatenka je to... Špatenka... 38% vadných rádií, to je bída!!!
I když... Teď tu byl kolega, který si koupil 2ks T9x, teď mu to došlo. Myslíte že sem připsal dva OK kusy? :wink:
A kdo ví kolik takových lidí je.
Každopádně, vždycky je třeba počítat s tou horší možností... :?

Takto, cez AVR Dragon sa to nedalo naprogramovať, lebo nemá dostatočne malý výstupný odpor a "neprebil" filtre čo na programovacích pinoch má naletované tá doska. Sú tam cez 200 Ohm rezistory kondíky o zem. Samozrejme pri programovaní robia problém!
Pri programovaní lacným programerom to ale chodí, no zrejme len do určitej rýchlosti.. Stačí slabší kontakt pri programovaní nejakým automatom, a prechodový odpor tam môže ľahko spôsobiť výpadky zopár bitov...
Myslím že to by som ako "závadu" neriešil, aj tak podľa mňa nemá význam učiť sa ten čísnky originál firmware a oplatí sa to hneď nové prepísať.

Takže podľa mňa by ste nad nesprávne nahratým tým zbytočným softom, nemuseli plakať, skorej to je dobre že si hneď nahráte lepší........
LV
Kontaktovat uživatele:

Re:

#18 Příspěvek od LV »

RiMr píše:Špatenka je to... Špatenka... 38% vadných rádií, to je bída!!!
I když... Teď tu byl kolega, který si koupil 2ks T9x, teď mu to došlo. Myslíte že sem připsal dva OK kusy? :wink:
A kdo ví kolik takových lidí je.
Každopádně, vždycky je třeba počítat s tou horší možností... :?

Možno tu dajaký neprajníci niečo "priklikli", ale aj keby to bolo 5% tak je to viac ako zlé :roll:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

Dokud zde není srovnání různé chybovosti s řadou dalších rádií tak lze jen těžko vydávat soudy. Není totiž vyloučeno, že se vyskytují chyby viz třeba zamrzání nebo i jiné závady v míře větší než 5% i u značkovějších rádií než je T9X. Navíc se jednalo o chyby, které se v naprosté většině případů projevily ještě při konfiguraci a daly se ve většině případů odstranit.
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Argo22 »

25.3.2011 koupena bez problemu asi pul roku jsem sni lital s origo FW bez znamky nejakych chyb.... pote prehrano na ER9X a ted asi pred 2 mesicama na Open9x . Koupena tady v cz prez prekupnika na aukru
nema to kridla a prece to leti :D
jag42

#21 Příspěvek od jag42 »

Koupená vloni v létě od RiMra - jetá. Nevím jak dlouho ji používal ,ale podle povrchu dost. U mě je v permamenci skoro denně. Chodí pořád jak víno.
Měníl jsem jeden mikrospínač - za dobu používání měl na smrt nárok. :wink:
Vlastní blbostí jsem napíchnul baterii obráceně- klasické odpálení stabilizátorů - opravil jsem si to sám (dle návodů zde na fóru - díky). :oops:
Zatím naprostá spokojenost.
CharlieCh

#22 Příspěvek od CharlieCh »

Koupena 3/2011, je provozována v plastoletech, s originálním přijímačem, dále 3-kanálovými i 6-ti kanálovými přijímači, kromě podsvícení je o originálním stavu. Šlape jako hodiny. Možná jsem měl trochu štěstí. CharlieCh
...s větrem o závod.
MarthiR

#23 Příspěvek od MarthiR »

Koupena 11.5.2011 vše ok až 4.3.2012 upadnul na křížovém ovladačí káblík na směrovku (naštěstí se to stalo při předletové kontrole)
Po SW stránce vše šlape jak má a vše je original (také v zápřahu každý den i v -15°C)
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Joza

#24 Příspěvek od Joza »

Koupeny 2 kusy 01/2012. Zadny problem, jedou obden. Pred tydnem obe predelany, aby fungovaly na RC simulatory (preskrabani cesty+odpor dle Rimra) a dal vse chodi jak ma...za ty penize muzika tedy poradna!
boboland
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od boboland »

minuly (2011) a tento rok (2012) zakupenych a flashnutych viacero a vsetky OK.

V par ks som upevnil kabliky vo vnutry tavnou pistolou, inak nic.
Takze problemy sa mi vyhybaju (zatial :D)
http://bobo.matej.name
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Eduard »

11/2011 koupeny 2ks - puvodni fv. v pohodě, flash er9x v pohodě. Jedou zima nezima. :lol:
05/2012 Koupen 1 ks - puvodni fv. v pohodě, flash open v pohodě. :lol:
U jednoho z prvnich kusu lehce skřípnutý koax - jen tak krajem - test dosahu 1,5km = OK
Poděkování pro Rimra za super průvodce T9x Dík!!!
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Yeah »

koupená v únoru 2011 na aukru, společně se dvěma osmikanálovými přijímači...provozuji navíc ještě dva šestikanály
- stále originální firmware (nejsem nějaký ultra tester, stačí mi) a originální VF modul
- funguje naprosto bez potíží, létám i v zimě (letos v -20)
- uvolnil se spínač stopek - stačilo dotáhnout matičku
- dodělal jsem podsvícení na vypínač
jsem spokojen :-)
taktéž děkuji RiMrovi za jeho videonávody, moc mi pomohly...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“