Změna ceny položky po objednání
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ale obě strany mají možnost od smlouvy odstoupit.
To má jako obchodník od dodavatele koupit zboží za 100 a tobě ho prodat za 80? Nechápu čemu se divíte.
Zboží se prostě zdražilo, prodavající kontaktoval kupujícího, zda na novou cenu přistupuje. Když nepřistoupí tak se vše ruší.
V obchodních podmínkách má prodávající tuto možmnost uvedenou. Tak co tady chcete vymáhat soudně?
To má jako obchodník od dodavatele koupit zboží za 100 a tobě ho prodat za 80? Nechápu čemu se divíte.
Zboží se prostě zdražilo, prodavající kontaktoval kupujícího, zda na novou cenu přistupuje. Když nepřistoupí tak se vše ruší.
V obchodních podmínkách má prodávající tuto možmnost uvedenou. Tak co tady chcete vymáhat soudně?
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
petrpetr píše:Zboží se prostě zdražilo, prodavající kontaktoval kupujícího, zda na novou cenu přistupuje. Když nepřistoupí tak se vše ruší.
No, tak mi někde v tom popisu situace:
milost píše:V e-shopu si objednám položku za XY Kč (vhodim do košíku, objednávku potvrdim, e-mailem dostanu potvrzení a formulář s XY cenou).
Za dva dny se ale cena změní na ZZ Kč a prodejce po mně při osobní převzetí samozřejmě požaduje ZZ peněz. Já ho s tim radostně pošlu do háje a mávám paragrafem ... a platim svých XY Kč.
najdi prosím tu část kdy prodávající předem kontaktoval kupujícího?
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
To jirkati: Tady to máš.
Prostě ve všech případech nastal problém v tom, že když se to po Tvém objednání obchodník snažil sehnat u dodavatele tak už to prostě bylo drašší. Toť vše.
Je asi jedno řešit kde ta chyba vznikla, zda dodavatel nedal podklady k přecenění, či zda to obchodník nestihl přecenit.
Nenarazil jsem zatím na problém, že by eshop dělal takovéto "podfuky" cíleně. To by svoji činost ukončil velice rychle.
Jameson píše:....tretí deň po objednaní došiel e-mail, že sa ospravedlňujú, ale cena u dodávateľa vstúpla a tak nie je XX, ale YY Kč (kde YY bolo cca 1.5x XX), ale že sme to my, tak nám ponúkli úžasnú zľavu 10% ...
Prostě ve všech případech nastal problém v tom, že když se to po Tvém objednání obchodník snažil sehnat u dodavatele tak už to prostě bylo drašší. Toť vše.
Je asi jedno řešit kde ta chyba vznikla, zda dodavatel nedal podklady k přecenění, či zda to obchodník nestihl přecenit.
Nenarazil jsem zatím na problém, že by eshop dělal takovéto "podfuky" cíleně. To by svoji činost ukončil velice rychle.
- KarelSkala
jio píše:Jenže obchodník to má obvykle na háku. Ví totiž dobře, že skoro nikdo tu cenu soudně vymáhat nebude. ČOI, Živnostenský úřad a kdoví co ještě se tím nezabývají.
To není pravda. ČOI se tím zabývá. Pokud to má obchodník na háku, tak má smůlu jakmile s obrátíte na ČOI. Mě osobně se to už stalo. Dal jsem podnět na ČOI s kopií závazné objednávky a obchodník mi musel část peněz, které si později naúčtoval navíc oproti závazné objednávce, vrátit a ještě dostal od ČOI pokutu za porušení zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, konkrétně za § 5 Klamavé obchodní praktiky, protože mě prokazatelně předem nebo nejpozději při uzavření objednávky neinformoval o tom, že se cena může změnit.
petrpetr píše:Nenarazil jsem zatím na problém, že by eshop dělal takovéto "podfuky" cíleně.
Myslím, že ani Ty neveríš tomu, že príznak "tovar skladom" tam tie e-shopy majú čírou náhodou ... a že i napriek tomu ten tovar skladom nemajú tiež len čírou náhodou a že číročírou náhodou je tá cena neaktuálna.
Tovar nie je skladom pripravený na distribúciu u prevádzkovateľa e-shopu. Ten tovar je možno u dovozcu, možno u distribútora, možno vo fabrike alebo ešte ani nevyrobený, cena je v tom e-shope spred iks dní, mesiacov alebo rokov, keď nejaký študák preklepával cenník subdodávateľa do systému ... a toto je ako celok ponúkané koncovému zákazníkovi - prevádzkovateľ e-shopu sa s tým začne zaoberať až v momente, keď ten tovar inzerovaný ako "skladom k okamžitému odberu" niekto objedná a prevádzkovateľ e-shopu začne pátrať u (možno aj zazmluvneného) dodávateľa, za akú dobu a za koľko peňazí by mu ten tovar vlastne dodal... A keď zistí, že by zrovna na tej jednej transakcii prerobil (to, že ušetril na nedržaní skladu a na neaktualizácii cenníka už akosi neberie do úvahy), tak rýchlo zatiahne ručnú brzdu.
Sorry, toto nežeriem. A to vážne že nie.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
m2 píše:Sorry, toto nežeriem. A to vážne že nie.
Žer si co chceš, tvoje věc.
Myslel jsem to tak, že málokdo kdo provozuje eshop si dovolí na shop pověsit cenu o které předem ví, že jí nedodrží. Na jaře rozdávala ČOI za neaktuální ceny pokuty jak na běžícím páse.
petrpetr píše:m2 píše:Sorry, toto nežeriem. A to vážne že nie.
Žer si co chceš, tvoje věc.
ooops, to, že to nežeriem, som mal na mysli, že to (ako obchodnú praktiku) nežeriem tým obchodníkom, nie Tebe. ak to vyznelo inak, ospravedlňujem sa.
petrpetr píše:Myslel jsem to tak, že málokdo kdo provozuje eshop si dovolí na shop pověsit cenu o které předem ví, že jí nedodrží. Na jaře rozdávala ČOI za neaktuální ceny pokuty jak na běžícím páse.
To, či inzerovanú cenu e-shop dodrží alebo nedodrží je v princípe na tom predajcovi, na tom e-shope. Mňa jeho zisk alebo strata nemá čo trápiť - je to jeho biznis. On sa mi so svojou maržou tiež nezdôveruje.
==============
Zaujímalo by ma, ako toto ČOI kontrolovala - technicky si to celkom neviem predstaviť. Resp. viem, ale to by museli na e-shopoch robiť "kontrolný nákup" - to sa fakt dialo?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2 píše:Zaujímalo by ma, ako toto ČOI kontrolovala - technicky si to celkom neviem predstaviť. Resp. viem, ale to by museli na e-shopoch robiť "kontrolný nákup" - to sa fakt dialo?
ČOI: Internetový obchod - únor 2010
http://www.coi.cz/cs/aktuality-1/internetovy-obchod-unor-2010.html
...S cílem prověření dodržování deklarovaných obchodních podmínek bylo u vybraných e-shopů objednáno zboží a po jeho doručení je celá zásilka překontrolována z hlediska kompletnosti včetně poskytovaných informací a poté je zásilka vrácena, aby mohlo být ověřeno, jak jsou plněny zákonné podmínky pro vrácení zboží ve lhůtě do 14 dnů...
Kamarád stavěl cosik elektrotechnického. Potřeboval jakýsy čip s rychlostí 4x (jednoduše řečeno),tak zašel do obchodu,zaplatil,dostal fakturu,a čekal až čip dorazí.Jenže se zjistilo,že čip o rychlost 4x se již nevyrábí,ale smlouva je smlouva. Nevím v jakém paragrafu je to napsáno,ale kamarád dostal čip lepší o polovinu dražší.
Řekl bych že to bylo i hodně o domluvě a slušnosti.
Řekl bych že to bylo i hodně o domluvě a slušnosti.
Clear sky,glider fly..