RC souprava+kabel - nebo simulátor?

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
KarelSkala

#16 Příspěvek od KarelSkala »

RiMr píše:
KarelSkala píše:Prostě si modul povytáhneš a aby neplandal na tom kablíku k anténě, tak si ho na spodní straně vysílačky třeba zajistíš izolepou.

Ač majitel několika T9x, nemám slov... 8O

Když nemáš slov tak to sem vůbec nepiš. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RiMr »

Budu si psát kde budu chtít a co budu chtít, pokud admin neurčí jinak, což ty jak je mi známo nejsi :!:

Jen chci ochránir nebožáka začátečníka od toho překvapení, až mu při lítání spadne éro, protože bude mít od neustálého šmajchlování s modulem ožvýkaný kabel k anténě. Pak tu bude téma jaký je T9x vergl že s ní spadl a po zjištění příčiny a vysvětlení problému bude nas*aný že ho na to nikdo neupozornil.
Proto ho na to upozorňuju. Jak se zařídí je jeho věc. Jestli podle tvého názoru "T9x je boží a nemá chybu, obzvláště s tou izolepou dole a kdo do ní křivým slovem vejde, tomu hlava sejde", nebo podle mého "T9x je bezva, ale dávej bacha a moc s tím modulem nekramař".

Nejde o nepohodlí, ale o funkci. Howgh. Dál k tomu nemám co říct.
KarelSkala

#18 Příspěvek od KarelSkala »

RiMr píše:Budu si psát kde budu chtít a co budu chtít, pokud admin neurčí jinak, což ty jak je mi známo nejsi :!:

Jen chci ochránir nebožáka začátečníka od toho překvapení, až mu při lítání spadne éro, protože bude mít od neustálého šmajchlování s modulem ožvýkaný kabel k anténě. Pak tu bude téma jaký je T9x vergl že s ní spadl a po zjištění příčiny a vysvětlení problému bude nas*aný že ho na to nikdo neupozornil.
Proto ho na to upozorňuju. Jak se zařídí je jeho věc. Jestli podle tvého názoru "T9x je boží a nemá chybu, obzvláště s tou izolepou dole a kdo do ní křivým slovem vejde, tomu hlava sejde", nebo podle mého "T9x je bezva, ale dávej bacha a moc s tím modulem nekramař".

Nejde o nepohodlí, ale o funkci. Howgh. Dál k tomu nemám co říct.

Já v tom takový problém zas nevidím a pokud někdo ano, tak ať si vymění modul za FrSky a má po problému. Stačí klidně ten levnější bez telemetrie

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14349

Dodává se i s přijímačem. Navíc tím získá přijímač, který umí fail-safe. Když se s někým domluví a podělí o poštovné z HC tak se vejde do těch dvou litrů s T9X + ten levnější FrSky modul i s přijímačem.
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od UŤU »

Je toto dobrá nabídka?
....,,Prodám vysílač Spektrum DX5e DSM2 Mode 1 + příjímač AR500. Záruka do 04/2011. Cena 1500,-
KarelSkala

#20 Příspěvek od KarelSkala »

UŤU píše:Je toto dobrá nabídka?
....,,Prodám vysílač Spektrum DX5e DSM2 Mode 1 + příjímač AR500. Záruka do 04/2011. Cena 1500,-

Ano.
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od mikvalik »

Není.
Má tu vůbec paměti na modely? A stopky?
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od mikvalik »

KarelSkala

Mi řekni, co je na tom kromě toho, že to má revers dobrýho?
Dobrý by to bylo tak možná v minulým storočí :roll:
EasyStar II
LOOP VA
KarelSkala

#23 Příspěvek od KarelSkala »

mikvalik píše:Mi řekni, co je na tom kromě toho, že to má revers dobrýho?
Dobrý by to bylo tak možná v minulým storočí :roll:

Je to dobré jenom v tom, že je to 2.4 a nemá to ten problém se simulátorem a je to pod 2 litry i s přijímačem. Tedy to po čem UŤU tolik touží. T9X je jinak lepší a poskytuje víc možností.

Mimochodem v jiné diskuzi tady na serveru se zrovna objevila tahle fotka

Obrázek

ze které je vidět, že je tam dost velká rezerva v délce toho koax kabelu k modulu. Takže bych se toho vyndávání modulu u T9X (bez fyzického přerušení toho koaxu) při provozování se simulátorem, zas tolik nebál.

Ale to už si musí zhodnotit UŤU sám jestli půjde do horší DX5e a nebo se nezalekne toho vyndávání modulu a půjde raději do T9X, se kterou má větší budoucnost.
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od mikvalik »

A nebo do Optika, či jemu podobných a hlavně vyzkoušených rádií, u kterých nebude muset něco lepit izolepou, nebo mít v rádiu funkce někdy z 90-týho.
:lol: :lol: :lol:
EasyStar II
LOOP VA
KarelSkala

#25 Příspěvek od KarelSkala »

mikvalik píše:A nebo do Optika, či jemu podobných a hlavně vyzkoušených rádií, u kterých nebude muset něco lepit izolepou, nebo mít v rádiu funkce někdy z 90-týho.
:lol: :lol: :lol:

Ta izolepa by tam byla jen na dobu lítání se simem, ale pokud by si tam dal modul FrSky tak by měl po problému a nemusel by ani vytahovat modul ani šachovat s izolepou a pořád by se vešel do těch dvou litrů i s osmikanálovým přijímačem a funkce jsou tam nové. :wink:
Drondys

#26 Příspěvek od Drondys »

A pokud by si k těm dvěma litrům připlatil jen zhruba 15 dolarů tak by měl v Turnigy 9x fungl nový telemetrický modul FrSky i s přijímačem včetně telemetrie. :wink:
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od UŤU »

Tak jsem se rothodnul pro tu Rc soupravu Turnigy 9x. Jen se chci ještě optat jestli mi to bude šlapat na simulátoru když to propojím na 4 kanálový USB převodník k vysílačkám (http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/312095/) přímo do PC? Nebo mezi to musím ještě něco spešl napojit?[/url]
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od UŤU »

A ještě jaké FMS a odkud mi doporučíte? Zjistil jsem že jich je víc druhů, ktreré je to nej?
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od UŤU »

Je možné někde sehnat (stáhnout ) český manuál k Turnigy 9x ? Pán který mi prodává tuto rc soupravu k ní žádný papíry nemá.
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

UŤU píše:Tak jsem se rothodnul pro tu Rc soupravu Turnigy 9x. Jen se chci ještě optat jestli mi to bude šlapat na simulátoru když to propojím na 4 kanálový USB převodník k vysílačkám (http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/312095/) přímo do PC?

Ano a pokud si k T9X nekoupíš ten FrSky Combo Pack a budeš používat Turnigy modul co se k T9X implicitně dodává tak nezapomeň před tím než budeš používat simulátor povytáhnout Turnigy modul na zadní stěně vysílačky podobně jak je to zobrazeno na tom obrázku tj. aby nebyl zasunutý v šachtě. Turnigy modul totiž ruší signál pro simulátor a tak musí být mimo provoz pokud chceš lítat na simu.

UŤU píše:A ještě jaké FMS a odkud mi doporučíte? Zjistil jsem že jich je víc druhů, který je to nej?

Žádný není nejlepší na všechno tj. některý bude lepší na letadla jiný na vrtulníky apod., ale hodnocení může být dost subjektivní a tak bude nejlepší když si jich pár zkusíš sám.

FMS
Pro začátek můžeš vyzkoušet ten co je úplně zdarma bez omezení i když není nic moc.
http://n.ethz.ch/~mmoeller/fms/index_e.html

Později si můžeš zkusit dema nebo ořezané verze některých dalších simů třeba viz odkazy.

AeroFly
http://www.aerofly.de/downloads_en.html

Phoenix
http://www.phoenix-sim.com/downloads.htm

RealFlight
http://www.realflight.com/new/free-g5-demo.html

UŤU píše:Je možné někde sehnat (stáhnout ) český manuál k Turnigy 9x ?

Český není. Anglický se dá stáhnout třeba viz odkaz:
http://th9x.googlecode.com/svn/trunk/doc/th9x-en.pdf
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“