slavoo píše:poprosím i doktora o radu a doporučenie...
Jó to vížejó! Já Ti něco poradim a Malík s Lacem mi tu sežerou!
Ohledně motoru:
Pokud chceš motor z HC a hodláš ho napájet z aku 6S, tak na výběr moc nemáš. Vybírat z té klasické TR řady asi nemá cenu. Tam ty hlavně větší motory asi fakt nebudou žádnej zázrak.
Takže ten SK 50-65 380 je asi jediná volba. Navíc plusem u toho motoru je hřídel 8mm.
Ohledně serv:
Co koupit v HC za standardní servo fakt netušim. Osobně serva téhle velikosti nepoužívam. Tady budeš muset dát na reference zdejších uživatelů, kdo má s jakým servem jakou zkušenost.
Ohledně reglu:
Já bych si lajznul napájet 4 serva ještě tak z aku 5S 3A BECem. Z aku 6S už mi to příde dost i na spínanej BEC.
Jakej regl s BECem z HC na 4 serva a napájenej aku 6S? Nevim. Já si myslim že to bude dost loterie na jakej zrovna kápneš kus. S tím či oným reglem je někdo spokojenej, ale taky nespokojenej.
Osobně bych už tady napájení paluby z BECu neriskoval. Možná ani né se "značkovým" reglem. Přece jenom je to už větší model. I když ho vybavíš levně z HC, tak přece jenom už nějakou hodnotu mít bude. A riskovat to použitím BECu já nevim. To si musí každej zvážit sám.
Osobně bych tam dal přijímačovky NiCd jak tady už radili. Tedy žádné Li-Pol a nějakej další UBEC. Ta váha cca 100g navíc u modelu kterej bude vážit kolem 3kg si myslim už stojí za tu jistotu, že s tim nespadneš na spálenej BEC.
A pokud bych napájel palubu z NiCd, tak bych to reguloval klidně Plushem 60A s odpojeným BEC. Nebo ještě lépe HW 60A OPTO:
http://www.giantcod.co.uk/hobbywing-pen ... 02591.html
Ale jestli si to bude rozumět konkrétně s tim SK 50-65 netušim. Ale v komentářích k motoru se lze dočíst i o fungujících kombinacích s reglama Plush. Tak by to snad chodit mělo.
Ohledně aku:
Aku 6S 3,3Ah bude asi optimum.
Ohledně vrtule:
Tady bude asi záležet co s tim budeš chtít lítat.
16/10 bude asi spíš na svižnější poletování
17/8 spíš na kravení na menší rychlosti
17/10 bude takovej kompromis.
Vetší vrtuli jak 17" tam asi nedáš. Vrtule 17" by ten 60A regl asi měl zvládnout.
Tak a teď to zchytam.