Pískadla, vysílačky, dohledávačky ztracených eroplánů

Modely od vypuštění neřízené. Házedla, gumáky i volné motoráky. Jak soutěžní, tak rekreační
Odpovědět
Zpráva
Autor
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jackboy »

JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JirkaA »

albisko píše:este toto
ver ze je to dobra investicia,uz pri prvom najdem modely to mas akoby spat

http://www.faifreeflight.org/index.php? ... &Itemid=34

Tak na to čumím jako vyoraná myš 8O 8O 8O
Ten holanďan musí být naprostý kaskadér, když to vyrábí a prodává přes web, myšlenka je pěkná ale dělat to takhle na pirátsko kamkoli do profi nebo amatérského pásma je naprostá prasárna a až na něj (nebo uživatele) vletí telekomunikační úřad, bude platit jak mourovatej.
OK2WY
albisko
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od albisko »

mozes prosim ta napisat ake su volne pasma?
flodur
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od flodur »

No zřemně asi jen ta modelářská. Ideální by bylo pásmo 2,4GHz hlavně na RC deter. Ono se nechtěně shodit před maxem, myslím rušením ev. zásahem z venčí, bude nepříjemné hlavně v okamžiku, kdy o něco jde. Zajímave by mohlo být toto pokud by se dal zvýšit dosah.
http://www.locateit.eu/index.php?/vmchk/LOC8TOR/Loc8tor-Plus.html
sharkmouth

#20 Příspěvek od sharkmouth »

Nejlepší dohledávačka jsou kolegové :lol: V sobotu mi na Mělnickou minutku přivezli Hořičáci Gollywocka. Byl nalezen ve čtvrtek ještě poněkud dál, než jsem předpokládal. Potah za ty čtyři dny dosti vybledl, jinak ovšem stačilo jen natočit a...znovu mi málem zdrhnul!
Jinak tohle:
http://www.locateit.eu/index.php?/vmchk ... -Plus.html vypadá zajímavě, mám pocit, že v nějakém Clarionu SAMu 1066 byl návod na odlehčení, zkusím pohledat.

Pokud je mi známo, Ruyterovi je třeba zaslat číslo licence, podle toho tu vyhledávačku naladí. V sobotu jsme o tom prohodili pár slov, ovšem zatím jen tyhle informace zpracovávám.
albisko
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od albisko »

no super
parada ze sa ti model vratil spat
:)
DanUO

Loc8tor+PIM

#22 Příspěvek od DanUO »

Nazdar všici, trochu přispěju do mlýna. Problém dohledávání jsem řešil cca před dvěmi lety. Mám jak Loc8tor (F1H,F1A), tak dohledávačku od Ruytera (F1A). Každé má své pro i proti. Loc8tor zcela jistě nedosahuje uváděných 183m - zde záleží na umístění v modelu (uhlíkové hlavice fakt stíní :o)) a samozřejmě i místě dopadu. Sám jsem nakoupil v roce 2008 přímo po netu v Anglii http://www.loc8tor.co.uk/Store/?404;htt ... ryMethod=b - cena je rozhodně lepší a do týdne máte doma (budu asi znovu dokupovat "čipy"). Mně se už vrátila investice několikrát - třeba na MČR 2008 F1H bych rozlet neabsolvoval - kukuřice všude a fakt při udržení směru a dojdutí na cca 20 m loc8tor v uhlíkové hlavici zabral. Snažil jsem se také odlehčit dle návodu, ale ustoupil jsem od toho - věčné pájení při výměně baterie mě nebavilo a úspora 1-2g u mých kategorií nepřesvědčila. Můj amatérský pokus o anténku pro větší dosah a vyvedení mimo hlavici zatím nevyšel.
S dohledávačkou od Pima zatím bojuji. Jsou větší borci, kteří by se měli ozvat se zkušenostmi. D.
jova
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jova »

Já vím že se tu píše hlavně o volňáskách, ale pokud někdo létá s duplexem, a má jetibox se zobrazovanou sílou signálu, tak bych doporučoval vyzkoušet na vysílač připojit směrovou anténu, (jednoduchá je třeba zde: http://www.simandl.cz/stranky/czfreenet ... roquad.htm ) a zkusit dohledat letadlo pomocí ní a snižováním vysílaného výkonu. Zatím jsem to zkoušel na video přenosu a tam to funguje spolehlivě. Stačí se otočit kolem dokola a je hned jasný kterým směrem hledat. Náklady jsou minimální, jeden konektor, kousek koaxu a pár drátů s plechem. A nic to neváží :lol:
Naposledy upravil(a) jova dne úte 22.06.2010 9:25, celkem upraveno 1 x.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
albisko
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od albisko »

neboj
uz sa nieco rodi
duplex + gps
flodur
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od flodur »

albisko píše:neboj
uz sa nieco rodi
duplex + gps

No už aby se urodilo. Na F1E to potřebuji jako prase drbání jelokož stavím další dvě éra. To jedno do větru 5-12m/s bych bez dohledávačky asi vůbec nepustil z ruky. Vždy to mrcha veme dráhu :D a i RC deter je asi i zde na místě. Už se těším :idea:
flodur
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od flodur »

albisko píše:neboj
uz sa nieco rodi
duplex + gps

Jen skromný dotaz, už se urodilo ??
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

To by chtělo radio vyhledávačku (vysílač i s přijímačem) s dosahem tak cca 1000m a cenou cca 1000 Kč, ale tak levně by to asi nezvládli udělat ani Číňani :wink:. Ty drahý se mi zas nevyplatí když mě éro komplet i s LiPolkou vyšlo na míň než 2000 a nové přijde na stejno. Tak to si raději pořídím další éro než bych kupoval vyhledávačku za 5 nebo i víc tisíc. :wink:

Pípáky jsou k ničemu, protože když to člověku ulítne třeba 500 m a padne to třeba někde poblíž cesty kde chodí víc lidí, tak pípák na sebe akorát tak upozorní a někdo to jen rychleji ukradne než tam člověk doběhne.

Radiovysílač vyhledávačky, pokud by byl dost malý a měl vlastní baterku, by se dal vložit do trupu a fungoval by i když by byla LiPolka modelu odpojena a tak pokud by někdo nesebral model a neodjel s ním třeba autem, tak by byla větší šance to s takovou radiovyhledávačkou s dosahem okolo 1000 m najít i když by si éro zatím někdo pěšky nesl domů. Samozřejmě, že 100% by to nebylo nikdy :wink:
flodur
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od flodur »

No už jsme to tu řešili. Ono totiž éro třeba v kategorii F1E - magneťáky - příjde o hodně dráž. Jen řízení je za 2000 Kč + časovač cca 1000 a model samotný je samej uhlík, takže dohledávačka je zde na místě. Pokud by sis komplet koupil špičkové éro této kategorie, tak si musíš připravit min. 15000 Kč a více. Je to prostě trochu o něčem jiném než nějaký plastolet se stříďákem z Číny. Teda nic proti tomu, každý máme jiný vkus ale funkční vyhledávačka za slušný peníz se určitě vyplatí. 8)
Drondys

#29 Příspěvek od Drondys »

flodur píše:...Je to prostě trochu o něčem jiném než nějaký plastolet se stříďákem z Číny...

Mě se s Číňanem lítá skvěle a možná to nebude ani dlouho trvat a i pro levný éra budou levné a funkční vyhledávačky s dostatečným dosahem. :wink:

Zatím jsem našel jenom tohle.

Obrázek

Mini GPS lokátor
http://viewitem.eim.ebay.cz/MINI_Smallest_RealTime__Spy_GSM_GPRS_GPS_Tracker_bug/170517685560/item
- cena okolo 1300 Kč včetně poštovného
- rozměry: 64 x 46 x 17 mm
- váha: 50g včetně uvnitř zabudované Li-ion baterie 3.7V, 800mAh

Ještě by to chtělo snížit hmotnost a zmenšit rozměry a nemělo by to chybu. Hmotnost a rozměry by se možná daly zmenšit pokud by se to "kuchlo" a použil by se jenom plošňák co je uvnitř té krabičky a k němu menší LiPolka. Úplně by stačila 3.7V tak 100 až 200 mAh.

Pak už jenom do toho vrazit SIM kartu a když éro ulítne tak prozvonit z mobilu na číslo té karty a obratem přijde SMSka s aktuálními GPS souřadnicemi, které stačí zadat třeba do GPS navigace a pak už jen jít podle navigace. Pokud na pozici éro nebude k nalezení stačí znovu prozvonit a zase obratem přijde SMSka s aktuálními GPS souřadnicemi a tak to se to dá opakovat dokud se éro nenajde.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 13.09.2010 21:17, celkem upraveno 2 x.
flodur
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od flodur »

No to nevypadá zase až tak špatně. A to s tím plastoletem nebylo žádné rejpání. Jen jsem tím chtěl říct, že v případě éra F1E nebo F1A to je daleko důležitější mít možnost dohledat model než u plastoletu na rádio, které neulítne tak snado, když ho řídím. U volného modelu je to trochu o něčem jiném. na odkaz se detailně mrknu. Dík
Odpovědět

Zpět na „Volný let“