sumpi píše:To jsi mě nepotěšil, mě to s tím mixem F-A funguje, ale jen pro S.TM1 nebo 2 ,ale nelze to použít pro obě funkce. to by tam ty mixy F-A museli být dva.
Ahoj.
Nevim jestli máš nějaké info od Palíka, ale mně na tohle téma poslal tutu odověď:
"Dobrý den,
nevšimnul jsem si, že v STM chybí nastavení vnějších křidélek jako klapek. Musíte přidat např. PMX1 MAS=8, SLV=5, nastavit L/U a R/D na asi 5 %. L/U bude pro STM1 a R/D pro STM2. V menu Set/Sw PMX1 by mělo být stále ON a InputSel CH8 SW7.
Mi to tak aspoň funguje.
Zdraví Jiří"
Jestli sem to dobře pochopil, tak se k 8 kanálu přimixuje 5 kanál (asi společně křidélka). No a 8 kanál se hodí na spínač SW7. Takže by měl spínač SW7 zároveň zapínat jak S.TM, tak 8 kanál s mixem na kanál pátý. Velikost výchylky souhlasná ke klapkám by se měla dohnat v nastavení EPA. Zní to celkem logicky. Já to ještě nevyzkoušel. Asi resetnu nastavení celého modelu a začnu znova.
Akorát je blbý, že se tímto člověk připraví o 8 kanál a 1 volnej mix. Ten 8 kanál by potom mohl u nějakého většího modelu scházet třeba pro ovládání aerd. brzd nebo podvozku. Daleko jednodušší by bylo to zakomponování kanálů 1 a 5 do fce S.TM. Navíc ta samotná fce S.TM nemá v praktickém provozu moc velké uplatnění. Je to použitelné asi hlavně pro vlekání větroně. Ale ten kdo dnes létá nějakej lepší model třídy třeba F3X, tak to asi neovládá Eclipsou. Daleko víc modelářů by tuto fci doplněnou o kanály 1 a 5 asi uplatnilo při létání s elektrovětroněm, jako nejsnazší cestu pro práci s odtokovkou bez potřeby obsazení dalšího kanálu a mixu.
EDIT:
To nastavení výchylek křidélek pomocí EPA je asi blbost. Tam se bude asi jednat o nastavení hodnoty mixu 8>5.